Přejít na obsah

Pivo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    112
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Pivo

  1. Pomáhat a chránit, proto jsem k tvému dotazu zkopíroval svoji starší odpověď z jiného vlákna. Opravoval jsem stejnou závadu na Octavii 2, porucha byla na levém předním kole, tedy u řidiče. Pokud máš poruchu na jiném kole, může se umístění spoje na kabelový svazek lišit.. Měnil jsem původní kabel v blatníku za nový, prodává jako samostatný díl, je dlouhý cca 80 cm a je zakončený konektorem k čídlu brzd a v mém případě také obsahoval vodiče s konektorem k čidlu ABS. Kabel prochází blatníkem přes nalisovanou průchodku a je vedený v motorovém prostoru vedle baterie, kde je napojený na kabelový svazek vozu. Zde se vadný kabel při výměně odstřihne a připojí nový, vždy správný vodíč kam patří.. Pokud si chceš ověřit že tam máš přerušený vodič, najdi si připojení na svazek a zde si napíchnutím jehlou propískni z obou stran jednotlivé vodiče ke konektoru. Při opravách na elektroinstalací vozu vždy pracuj s odpojenou baterií.
  2. Ten dým i zvuk mi připadá normální, každé jeté TDI po sundání víčka prochu kouří. Hydroštely ti neklepou, takže vymezují vůle a tlak oleje je ok. Kapičky oleje stříkat musí, olej se pod víkem tlakem rozstřikuje. Intenzita zvuku je závislá i na množství oleje, spodní horní ryska je znát.
  3. Když to budete měřit, bacha na jednu vlastnost, moderni auta jako S3 nabijejí baterii jen při brzdění a deceleraci (snižování rychlosti) vozu. Je to kvůli lepšímu zrychlení, emisím a spotřebě. Proto po nastartování a volnoběhu nebude baterie normálně dobíjena jako u starších aut, ale dojde k tomu až při jízdě, vše řídí elektronika. Zřejmě nějaká závada na tomto systému.
  4. Možná mimo tvůj motor, ale u 1.6 MPI jsem měl nestabilní chod a vynechávání válců při nízkých otáčkách, vše se měnilo a pořád stejné, až jsme našli vadné hydroštely ventilů, což rozhodilo časování motoru. Po výměně ok.
  5. A nemáš problém na spínací skřínce, že se ti nerozpínají některé kontakty při vytaženém klíčku? Měl jsem podobný problém s rádiem na VW T4 a byla to spínačka.
  6. Opravoval jsem závadu na Octavii 2, porucha byla na levém předním kole, tedy u řidiče, pokud máš poruchu na jiném kole, může se umístění spoje na kabelový svazek lišit.. Měnil jsem původní kabel za stejný nový, prodává jako samostatný díl, je dlouhý cca 80 cm a je zakončený konektorem k čídlu brzd a v mém případě také obsahoval vodiče s konektorem k čidlu ABS. Kabel prochází blatníkem přes nalisovanou průchodku a je vedený v motorovém prostoru vedle baterie, kde je napojený na kabelový svazek vozu. Zde se kabel při výměně odstřihne a připojí nový, vždy správný vodíč kam patří.. Předpokládám, že Fabia 2 je řešená stejně, koncernové vozy to tak mají. Pokud si chceš ověřit přeručený kabel, najdi si kde je kabel napojený na svazek a zde si napíchnutím jehlou propískni jednotlivé vodiče ke konektoru. Vždy s elektroinstalací vozu pracuj s odpojenou baterií.
  7. A nemáš přelámaný kabel, řešil jsem stejný problém a byl přerušený drát v místě kde prochází do blatníku, měnil jsem celý díl kabelu za nový a problém vyřešen
  8. A nemáš zadřené osy u stěračů, většinou to je slyšet. Případně by mohl být slabý motor( sjeté uhliky).
  9. Měl jsem závadu na Transporteru TDI, také se občas objevila signalizace poruchy např. při jízdě po dálnici a byla to vadná volnoběžka na alternátoru. Nemusí se jednat o stejnou závadu ale pro jistotu ji zkontroluj.
  10. Vyměň poloosy, podle mě máš poškozené vnitřní nebo vnější homokinetické klouby.
  11. Pivo

    Zámok

    Hledal jsi na netu a našels : https://www.skoda-club.net/forum-tema/oprava-protacejiciho-nefunkcniho-zamku-na-felicia-38956
  12. A co servomotor regulace volnoběhu v klapce sání ?
  13. Pivo

    Vibrace felicia

    A co vnitřní homokinetické klouby na poloosách ?
  14. Problém nízkých volnoběžných otáček a chcípání při uvolnění plynového pedálu u motoru 1,6 MPI 55kW AEE je většinou způsoben vadnou klapkou sání, konkrétně vadným servomotorem automatické regulace otevření klapky. Motorek po letech zeslábne a už není schopen dostatečně otevřít klapku při klidových otáčkách, nemá sílu aby přemohl pružinu, která klapku zavírá. Vyměň motorek nebo celou klapku za novou, použité klapky většinou trpí stejnou závadou. Činnost servomotoru automatické regulace lze odzkoušet při základním nastavení klapky, kdy řídící jednotka postupně otevře klapku na 4 polohy až do cca 1/3 maximálního otevření a tím ji nastaví. Motorek musí být silný a s klapkou musí doslova cvičit, jinak to nefunguje správně. V tvém případě se klapka otevře pouze nepatrně nebo neudrží polohu otevření. Motorek lze koupit na Alibaba, stojí asi 650,- i s dopravou. Závada klapky se neobjeví na Vagu a má většinou vliv i na špatné starty, motor se přechlastává a nemá dostatek vzduchu. Normálně by měl chytnout bez plynového pedálu což u špatné klapky v chladném počasí nefunguje, to samé i při uvolnění pedálu, kdy padá do velmi nízkých otáček a kolísá na hranici chcípnutí.
  15. A poloosy máš v pořádku? Při větším nájezdu bývají vymačkané homokinetické klouby, hlavně vnitřní a pak to vibruje. Nemusí to být tím, ale řešili jsme podobný problém, po vyměně poloos všechny problémy zmizely.
  16. Můžeš mít i jiné závady ale problém volnoběhu a chcípání při uvolnění plynového pedálu u motoru 1,6 MPI 55kW AEE je většinou způsoben vadnou klapkou sání, konkrétně vadným servomotorem automatické regulace otevření klapky. Motorek po letech zeslábne a už není schopen dostatečně otevřít klapku při klidových otáčkách, nemá sílu aby přemohl pružinu, která klapku zavírá. Vyměň motorek nebo celou klapku za novou, použité většinou trpí stejnou závadou. Činnost servomotoru automatické regulace lze odzkoušet při základním nastavení klapky, kdy řídící jednotka postupně otevře klapku na 4 polohy do cca 1/3 maximálního otevření a tím ji nastaví. Motorek musí být silný a s klapkou musí doslova cvičit, jinak to nefunguje správně. V tvém případě se klapka otevře pouze nepatrně nebo neudrží polohu otevření. Motorek lze koupit na Aliexpres, stojí asi 650,- i s dopravou. Závada klapky se neobjeví na Vagu a má vliv i na špatné starty, motor se přechlastává a nemá dostatek vzduchu. Mluvím z vlastní zkušenosti, AEE mám 20 let a klapku jsem opravoval 3x, stále je tam původní.
  17. Možná kecám, ale u mého ani dveřní zámky nejsou, zbývá jen u volantu a defend, a hlavně nakódovat 2 nové dálky. To by mohlo stačit 10k.
  18. A poloosy máš v pořádku? Při větším nájezdu bývají vymačkané homokinetické klouby, hlavně vnitřní a pak to vibruje. Nemusí to být tím, ale řešili jsme podobný problém, po vyměně poloos jak nové.
  19. Neznám FSI a mohu ti poradit nesprávně, ale u 1,6MPI jsem řešil problém s volnoběhem, pocukávání, padání do nízkých otáček, chcípání při nízkých teplotách, pomalou reakci na plyn z volnověhu, celkově divný chod motoru a vysokou spotřebu teď v zimě. Hrozný! A vše způsoboval vadný servomotor v klapce sání. Po opravě servomotoru vše v pořádku a to ihned, motorek nebyl natolik poškozený a šel opravit, pro jistotu už mám objednaný z Aliexpresu servomotor nový. Předpokládám, že klapka sání je u FSI dělaná plusmínus stejně, tak si prověř jestli funguje správně při regulaci volnoběhu, pozná se to při základním nastavení, kdy musí servomotor snadno klapku otevírat, doslova s ní musí cvičit, ale většinou má znečištěný komutátor a i když se zdánlivě točí snadno, tak je slabý a neudrží klapku otevřenou na správnou hodnotu. Elektronika řízení spalovacího motoru s tím má velký problém, neustále se to snaží vyřešit, ale celkově ji to zblbne a motor se pak chová divně. Čím se pozná, že je vadný servopohon? Je dobré, když znáš jak se chová zdravá klapka při provedení základního nastavení a nebo ji můžeš pro test vyměnit za jinou. Rychlá oprava pro otestování musíš celou klapku odpojit a vyjmout. Jako první pokus aby to stálo 0kč odkrýt mechaniku servopohonu a ručně hodněkrát otáčel mechanismem aby se motor rozhýbal, očistil si komutátor a uhliky. Tím ho sice moc neopravíš ale zjistíš, zda se jedná o stejnou závadu. Pak vše znovu složiš a vyzkoušíš funkci motoru při volnoběhu, mělo by to cca týden fungovat ale dýl to nevydrží. Pokud to funguje a chceš mít pokoj navždy, motorek musíš dostat ven a rozebrat,vyčitit, srovnat komutátor, obrousit uhliky, to už chce trochu zkušeností. Případně na aliexpres podle typu seženeš motokek nový.
  20. Pokud to není verze 4x4 tak ti to docela žere, no diesel to nikdy nebude. Kolik píšou spotřebu podle výrobce ?
  21. U mého VW T5 to dělají přímo repráky ve dveřích, zajímavé že na obou stranách, při bouchnutí začnou hrát, když zesílím rádio na velkou hlasitost tak se chytnou a pak hrají, zřejmě pomůže jen výměna, Jestli nemáš podobný problém.
  22. A na kolik přijde to seřízení bixenonů v as ?
  23. Zde se hodí okřídlené nechci slevu zadarmo. To ti nevadí, že platíš za něco co už si měl?
×
×
  • Vytvořit nový...