Mrek327 Posted November 18 Share Posted November 18 Ahojte. mam Škodu Octaviu 1.2 TSI 77kw (2013) model 5E… (pred facelift). poslednou dobou som spozoroval dva podivne ukazu: 1. vždy na rychlosti cca 57 km pocujem divné tichšie hučanie od praveho kolesa. Ale iba presne na tejto rychlowti +-3 km. Od 60 nepočuť. Ani do 55 cca… 2. to čo ma trapi viac je najmä problem pri nižšej rychlosti počutelný a so ztiahnutým oknom počujem od takisto pravej prednej napravy take popiskavanie pri zlom teréne (hrbolatá cesta, nerovnosti) - k predstaveniu zvuk ako nenamazaná hojdačka , uplne taky isty zvuk. Žiadne klepanie ani nič. Iba vrzanie ako hojdačka. Auto ma 50 tisic najazdenych vedeli by ste mi poradit čo to môže byť? Ďakujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaraH Posted November 19 Share Posted November 19 (edited) 1) Mě to dělalo hučení kolem rychlosti 100km to samé a bylo kolo lehce nevyvážené kolo na 70% ojetých pneu. Koupil jsme nové pneu a nechal pořádně převážit a hučení zmizelo. 2) To druhé nedělá a neporadím. Edited November 21 by MaraH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominik.dzurek Posted November 20 Share Posted November 20 1 - Koľko máte vtedy otáčok? Môže to robiť turbo.. keď ja idem do kopca (2.0TDI 135kW), cca 52-57km/h tak je v otáčkach medzi 1800-2000 a turbo počuť pekne - normálny jav. Inakšie ma napadá zlá guma, ložisko, stab. tyčky, čokoľvek .. - najlepšie je dať auto na zdvihák a poskúšať, pozrieť. 2 - Možno tlmiče keď pri zlom teréne? Silentbloky? Alebo to čo v bode 1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vápno Posted November 20 Share Posted November 20 Sáhl někdo za těch 10 let na bzdy? Vyčistit, rozhýbat a minimálně to pískání by mohlo zmizet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts