Přejít na obsah

Octavia 2 blikající kontrolky, nefunkční servo


oct2mara

Doporučené příspěvky

Story-line: Auto octavia II 1.9 77 bjb mě nechalo v mrazech, když nešlo nakopnout ani přes kabel - startér netočil. Auto se roztlačilo a dojelo. Po 14 dnech pod sněhem nesněhem přišla výměna startéru, jenže při dalších opravených startech (případně hned po nabití baterie po té době stání ještě před opravou) začli blikat málo viditelně kontrolky i bez zasunutí klíčku - po startu a následném otočení klíčku pro vypnutí motoru motor stále běžel a kontrolky blikali - vypnutí přes kvalt..  někdy pomůže počkat/točit klíčkem/vypojit baterii a kontrolky přestanou blikat bez klíčku, někdy to nepomůže.. začne to třeba blikat po chvíli zas.. když to bliká/svítí, samo se vypne ASR, svítí ABS atp - ale ihned po těch dnech stání nejde servo - ani jednou nenaskočilo.. pokud se kontrolky rozsvítí, jen tak samy nezhasnou.. nevědomky sem to tak i nechal, další den baterie off

 

Opravy: přes vag naskočí občas nějaká chyba - například toho serva - no když se smaže tak už třeba nenaskočí, takže jde poznat že je něco v nepořádku ale neháže to žádnou konkrétní přesnou chybu furt dokola. Proběhla výměna spodku spínačky - elektrické části, prošli se všude pojistky, kontrola kabeláže v motorové části - kabely nijak viditelně neznehodnoceny.. auto je v klasickém stavu ale nejde servo (nikdy), kontrolky se občas rozsvítí (po 10,20,30 minutách..), když se rozsvítí, někdy svítí jen něco, někdy skoro vše.. někdy jde zapnout ASR, někdy nejde.. nápady? Napadl mě ten sníh jak to stálo že někam zateklo, ale co a kde aby to dělalo takovou nestálou paseku.. co vlastně ovládá tyto systémy po otočení klíčku, může být zpečené nějaké relé které dodává šťávu tomu všemu, tzn občas naskočí občas ne a vyhodí chybu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk změnil název na Octavia 2 blikající kontrolky, nefunkční servo

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...