Přejít na obsah

Nestartuje + kontrolka motoru


VojtaW

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych vás poprosit o radu. Včera jsem odstavil auto a druhy den ráno chtěl nastartovat, to se nepovedlo a pomohly kabely cca 10 min a pak start, ale s rozsvícenou kontrolkou motoru. Dojel jsem domu (80km) a zkusil vypnout a opět nastartovat, startér se neroztočil. Myslíte, že ma smysl zkusit vyměnit baterii, nebo to rovnou dostat do servisu? Předpokládám ze chyba na motoru by mohla být jen nějaký záznam z nízkého napětí, když byla baterie vyždímaná. Altik ani nic jiného nesvítí. Díky za rady 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zánovní auto (OIII se vyrábí or r. 2013..) by tohle asi dělat nemělo, Velké teplo je obecně zabiják baterek, a to (i) bez varování. V zimě je to trochu slyšet a dá se včas konat. Baterka je rozhodně na výměnu (patrně i s nakódováním). Může to být rozpadlá deska, nebo nedostatek elektrolytu (bezúdržbové autobaterie jsou jen PR nesmysl). No apak do servisu na smazání chyb a na prověření nejčastějších příčin - jestli něco z baterky neodebírá moc klidového proudu (cokoliv nad cca 100mA trvale znamená, že auto po delší době nenastartuje), neuspaná jednotka, třeba kvůli špatnému čidlu apod. Kostření, dotažení spojů ke startéru a alternátoru, kabeláž.

Jaká autobaterie tam je teď? Kapacita, technologie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...