Přejít na obsah

2.0 TSI CHHB 162kw - P0420 a další

Michael708

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych poradit od zkušenějších s následujícím..

SIII 2.0 TSI CHHB 220hp přelom 2017/18, najeto nyní 120k, v srpnu děláno nové vysokotlaké paliv. čerpadlo z důvodu, že z něj uchcávalo. Půl roku jsem jezdil denně 160km z toho dálnice 40km celkově zvyžněji, nyní cca měsíc jezdím +- 45km denně mezi obcemi, bohužel pomalejší jízda skoro na celé trati.. DSG bohužel neustále podtáčí, až bude příležitost zajedu do SGS Motorpower na přemapování DSG, ikdyž jsem slyšel, že to bohužel není na stálo..

zhruba před 10 dni se objevila kontrolka motoru, zajel sem na diag. a vylezlo viz níže, kluci se na to mrkli, ale ne tak jak bych si představoval.. dnes se mi stalo, že jsem nemohl nastartovat zahřáté auto, ale chybu to žádnou na palubce nehodilo, celkově na volnoběh občas citím vibrace a lehce kolísání otáček

Přední labda před katem je nová 2023, tipoval bych to na zadní lambdu, váha vzduchu, regulátor tlaku paliva, někde se přisává falešný vzduch,  svíčky ?

Klukům se mto dal na servis, kde to stálo dva dny, ve finále mi nic moc neřekli jen, že katalyzor bude asi KO, a to sem po nich chtěl, aby se mrkli inspekční kamerou a přeměřili lambdy atd oni že jo.. ve finále nechtěli po mě ani peníze, takže práce zadarmo eh no myslím si o tom svoje.. tam už nee, nějaký tip co by to mohlo být + nějaký tip na solidní servis Zlínský/jihomoravský kraj ?

Dík Všem za případné rady a tipy díky!

IMG_20241217_134132.jpg

IMG_20241217_134148.jpg

IMG_20241217_134200.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě bych dodal, že jsem chtěl dát autu to nejlepší a tankoval sem celou dobu předepsanou 95tku na EO + VIF, kde bylo téměr pokaždé 0% biosložky, snad jsem si nelil do auta nějakej sajrajt.. jezdím už raděj na OMV a ten jejich MaxxMotion100plus. Když jsem jezdil denně těch 160km, tak sem tankoval snad každé 4dny..

Editováno: , autor: Michael708
Odkaz ke komentáři

U nás je EO 24/7 bez obsluhy tzn. předvoliš si za kolik Kč budeš tankovat, takže +-  odhadnu a leju.. úplně plnou tímto stylem nenatankuješ, pul roku sem plnou na autě neměl.. ted jezdim klasicky na cvaknuti pistole na OMV.

Taky sem nadtím špekuloval, že sem tam plnou defakto půl roku neměl jestli v tom nemůže byt zakopaný pes..

Rikas aktivni uhlí, vyměnit to celé, nebo co by jsi dělal ?

Dnes sem bral plný Maxxmotion100plus a jel to projet přes "buchlovské hory" ... 20km tam a 20km zpátky vcelku dosti ostrou jízdou v režimu Sport, uvidíme momentálně jsou chyby vymazané tak nevím co bude dál 

Editováno: , autor: Michael708
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...