Přejít na obsah

chyba P256300 Turbocharger - DFGA 110KW 7st. DSG

martintu

Doporučené příspěvky

Čaute, počas dovolenky na horách mi v deň odjazdu po naštartovaní začala po chvílke blikať kontrolka žhavenia. Myslel som že keď sa motor trocha zahreje tak zhasne ale nič, auto prestalo mať ťah a do kopca išlo ťažko. Zastavil som a cez OBDeleven som pustil diagnostiku, kde mi vyhodilo chybu

IMG_2430.thumb.jpeg.7eba78e91deb39dc68fe509a5a1e90f3.jpeg

Keďže bola nedeľa a 300 km chýbalo domov + 2 deti na palube, tak som chybu vymazal a odvtedy sa neobjavila. Na druhý deň ráno keď som znova naštartoval, chyba sa objavila znova. Zasa výmaz a už sa za celý deň znova neobjavila.

V rýchlosti som si len prečítal, že z/do turba vedú rôzne hadičky, ktoré pri poškodení môžu spôsobiť tento problém. Keďže som cez víkend parkoval u chaty v lese, urobil som ráno pred robotou rýchly check, či nebola nejaká "návšteva" v motore, ale nič som si nevšimol (nebolo ale veľa času to dôkladne skontrolovať). Zajtra cez deň pozriem lepšie.

Riešili ste niekto podobný problém? Čo viem okrem hadičiek ešte skontrolovať/pozrieť? Či radšej rovno do servisu?

Diky

Editováno: , autor: martintu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som skontroloval všetky hadičky čo som mohol aj káble od podtlakoveho regulatora, trocha som poklepal aj po meniči tlaku ale všetko vyzerá byť ok. Aj som pozoroval či neni zaseknuté to tiahlo od podtlakoveho regulatora ale po nastartovani sa pohlo.

Dnes po štarte žiadna chyba na prístrojovke. Ale neštartoval som skoro ráno keď bolo -5 ale az okolo obeda kedy bolo aj auto vyhriate od slnka. Môže to byť tým? 

Skúsim zajtra skoro ráno keď bude ešte mínus vonku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...