Přejít na obsah

1,9TDi 96kW, 6ti kvalt

Bedaa

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny spokojené uživatele Octávek. Po nějaké době se chystám se opět vrátit ke Škodě Octávii - tentokrát ve verzi TDi a proto sháním maximum informací. Prošel jsem si příspěvky o spotřebě, problémech váhy vzduchu, turba... Mám konkrétní nabídku na koupi jeté Octávie combi 1,9 TDi 96 kW r.v. 2003 (tedy PD??) v provedení s manuální 6ti rychlostní převodovkou a docela by mě zajímaly zkušenosti někoho, kdo s podobným autíčkem jezdí: hlavně spokojenost (nebo nespokojenost) se zmíněnou převodovkou, také samozřejmě s motorem a jeho spotřebou. PDčka mají mít podle praktických zkušeností uživatelů proti starším TDičkům spořebu vyšší až o 1l?? A jak to ovlivní 6ti kvalt? Nejsem závodník, autíčko bude rodinným vozem a spotřeba 5,5 l/100km by se mi móóc líbila...! Takže kamarádi díky za vaše příspěvky, snad to nebude zajímat jenom mě! B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám Octavii Combi 1,9 TDI PD,96 kW,6-ti kvalt,rok výroby 2005,najeto už mám 33000 km a co se motoru týče,nemůžu si naprosto stěžovat.Mám možnost srovnání jak se 66 kWattovou,tak 81 kWattovou verzí a je z nich jednoznačně nejpružnější,ale taky nejžížnivější.Spotřeba je cca o 1 litr vyšší,ale svezení je s tímto motorem úplně o něčem jiném než u slabších verzí.Nicméně jestli nejsi žádný závodník,s klidem se dostaneš se spotřebou pod 6 litrů,a když ji šolicháš na dálnici 130,tak jede skoro zadarmo.Můžu ti tento motor jen doporučit

Odkaz ke komentáři

Já mám Octavii Combi 1,9 TDI PD,96 kW,6-ti kvalt,rok výroby 2005,najeto už mám 33000 km a co se motoru týče,nemůžu si naprosto stěžovat.Mám možnost srovnání jak se 66 kWattovou,tak 81 kWattovou verzí a je z nich jednoznačně nejpružnější,ale taky nejžížnivější.Spotřeba je cca o 1 litr vyšší,ale svezení je s tímto motorem úplně o něčem jiném než u slabších verzí.Nicméně jestli nejsi žádný závodník,s klidem se dostaneš se spotřebou pod 6 litrů,a když ji šolicháš na dálnici 130,tak jede skoro zadarmo.Můžu ti tento motor jen doporučit

Díky za recenzi, ale nemohl bys u průměrné spotřeby být trochu konkrétnější? Já mám informace, že nové turbodiesely PD jsou co se týká spotřeby na stejné úrovni jako motory HDi od Peugeotu nebo TDCi od Fordu a tady mám naprosto konkrétní zkušenost s firemním Fokusem : průměr asi 6,5l, pod 6l na hranici možného či spíše nemožného. U zmiňované Octávie jsem doufal, že šest rychlostí pomůže spotřebě zase směrem dolů - takže asi ne. V každém případě díky za příspěvek.

Odkaz ke komentáři

Díky za recenzi, ale nemohl bys u průměrné spotřeby být trochu konkrétnější? Já mám informace, že nové turbodiesely PD jsou co se týká spotřeby na stejné úrovni jako motory HDi od Peugeotu nebo TDCi od Fordu a tady mám naprosto konkrétní zkušenost s firemním Fokusem : průměr asi 6,5l, pod 6l na hranici možného či spíše nemožného. U zmiňované Octávie jsem doufal, že šest rychlostí pomůže spotřebě zase směrem dolů - takže asi ne. V každém případě díky za příspěvek.

No,já mám dlouhodobou průměrnou spotřebu na cca 4000 km 6,4 ale jak jsem psal,jezdím docela ostře,to znamená,že jedu po dálnici třeba 200.Jsou v tom také započítány jízdy s vozejkem,se kterým taky nejezdím předepsaných 80.Prostě si ten motor vychutnávám a na tu spotřebu tak moc nekoukám.Nikdy jsem se nedostal přes deset litrů,ale to už jsem tomu vážně stál na krku.Jinak klidnou jízdou podle předpisů není problém jet za 5,5.Bezesporu je pravda,že motory o výkonu 66 a 81 kW mejí tu spotřebu o cca 1 litr menší.

Odkaz ke komentáři

Zminenou motorizaci muzu jenom doporucit, sestirychlostni prevodovka na delsi trasy opravdu nema chybu (nic jineho nez 6 vlastne skoro ani neradim :D), pri jizde po meste se sice rychlosti zdaji pomerne kratke, ale 310 Nm opravdu nevyzaduje az tak caste razeni. Spotreby bych se taktez nebal, v extremu se s timto motorem necha jezdit za 8, ale i 3 litry. Dlouhodobou spotrebu mam kolem 4l/100, ovsem jezdim vyhradne dalky. Po trech letech provozu zatim zadne potize, dokonce nebasti ani olej. Jedna potiz vlastne je, v servisu me nemaji radi, jelikoz tam jezdim po 50 tkm pouze na vymenu oleje a na rozvody pri 90 tkm, jinak neni treba kol11

Odkaz ke komentáři

No pokud tu ale pise, ze auto bude k rodinnejm ucelum a na spotrebu, tak na to je idela 81cka, 130citka PD se vyplati pro dalnicni jizdy.... krasne zatahuje a da se s tim uz celkem "zavodit", ale na sptrebu ve mestre a po okreskach to neni to prave orechove...

Odkaz ke komentáři

HEle, tak ja mam dlouhodobou 6,9l.Pokud letim po dalnici kolem tech 200km/h , tak jedu za 8,5, jinak kdyz se drzim na predpisech, tak s e pod 6l nevlezu anii nahodou :t:t Nechapu jak muze nekdo jet za 3litry, paneboze?=))POrad ale nechapu, ze chcete silny motor a jezdit nejlepe za 2litry.Kup si kolo a mas klid.

Editováno: , autor: Grygy
Odkaz ke komentáři

HEle, tak ja mam dlouhodobou 6,9l.Pokud letim po dalnici kolem tech 200km/h , tak jedu za 8,5, jinak kdyz se drzim na predpisech, tak s e pod 6l nevlezu anii nahodou :t:t Nechapu jak muze nekdo jet za 3litry, paneboze?=))POrad ale nechapu, ze chcete silny motor a jezdit nejlepe za 2litry.Kup si kolo a mas klid.

No ber to ze treba ty 4L/100km jsou podle palub pc, ktery ale promeruje o 0,5L.+ ;)

Odkaz ke komentáři

HEle, tak  ja  mam  dlouhodobou  6,9l.Pokud  letim  po  dalnici kolem tech 200km/h  , tak  jedu  za  8,5, jinak kdyz  se  drzim  na predpisech, tak  s e pod  6l  nevlezu anii nahodou  :t  :t Nechapu jak  muze  nekdo  jet  za  3litry, paneboze?=))POrad  ale  nechapu, ze  chcete  silny motor  a  jezdit  nejlepe za  2litry.Kup  si  kolo a  mas  klid.

No ber to ze treba ty 4L/100km jsou podle palub pc, ktery ale promeruje o 0,5L.+ ;)

No já jsem se na 4 litry nikdy nedostal,a nechápu,jak se to může někomu podařit.Dlouhodobou mám 6,4 a ve městě si veme klíďo 8 litrů.

Odkaz ke komentáři

Hele je to tak... lidi chcou super výkon a aby to jezdilo téměř na vzduch... :)

PD 96kw je super - mám zkušenost z Passata a v Koktě musí být ještě lepší - přecijen je to o fous lehčí auto :)

Odkaz ke komentáři

Mam mondeo 2,0 TDCI 96 kW 330 Nm 6tikvalt 2003 najeto 120 tis km - jezdí se s tim super a kombinovaná spotřeba 5,8 l/100 km, na dlouhé cesty bez problémů za 5l/100km.

Odkaz ke komentáři

Host MichalF

Mam mondeo 2,0 TDCI 96 kW 330 Nm 6tikvalt 2003 najeto 120 tis km - jezdí se s tim super a kombinovaná spotřeba 5,8 l/100 km, na dlouhé cesty bez problémů za 5l/100km.

Ale na zadny zavodeni to neni co :D

Odkaz ke komentáři

Host MichalF
Ale na zadny zavodeni to neni co  :D

To v žádnym případě - nicméně F RS v sérii to zpráská docela hravě.

Fakt ??? To jo to bych si netipnul, vzdyt to musi byt mnohem tezsi nez FRS :ph34r:

Odkaz ke komentáři

Host MichalF

ja myslim, ze je to naopak!!! ;)

Taky bych rekl !!! ;)

Odkaz ke komentáři

Já nemyslim, já vim. Dle tech dat 0-100 km stejně, v max Fabia - 206 km/h, mondeo - 208 km/h, výkon stejný, krouťák má mondeo větší o 20 Nm, hmotnost zhruba stejná. PS - několikrát jsem s tim F RS ztrapnil.

Odkaz ke komentáři

Host MichalF

Já nemyslim, já vim. Dle tech dat 0-100 km stejně, v max Fabia - 206 km/h, mondeo - 208 km/h, výkon stejný, krouťák má mondeo větší o 20 Nm, hmotnost zhruba stejná. PS - několikrát jsem s tim F RS ztrapnil.

Nejel si zrovna ve Skodikoj a nepletes si to ? ;):t

Odkaz ke komentáři

pockej mondeo, ze ma stejnou hmotnost, jako F RS? :kuk:

Odkaz ke komentáři

Nejel si zrovna ve Skodikoj a nepletes si to ? ;):t

hell yeah!!! :D-_-

Odkaz ke komentáři

i podle tech udaju, co pises, tak si myslim, ze to ztrapneni nemuze bejt tak velky! :) maximalka o 2km vyssi pro mondeo, ale zase ma urcite par kilo navic, takze si myslim, ze to vyjde nastejno, neli ve prostech F RS!!

jde taky o to, s kym si zavodil, jestli tu RSu ridil nejakej duchodce, nebo jestli byla nalozena plne rodinou, ktera jede na dovolenou, tak pak ti verim, ze ji ztrapnil uplne priserne!!!! :smich::smich::smich:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...