Přejít na obsah

Problém - predná náprava


OKI

Doporučené příspěvky

Borci poraďte u OI AHF 2001 pri jemnom otáčaní volantu niečo vŕzga v prednej náprave je to taký zvuk ako pri suchom zapečenon gulovom čape , gulove čapi a čapi riadenia to niesu /vstriekol som do nich olej/-nepomohlo , gumove uloženia stabilizatora to niesu - nové a navyše nereaguje to na preperovanie iba na otáčanie volantom , zvykne byť nejaký problém v hornom uložení tlmičov v tom ložisku ? alebo môže niečo vŕzgať v riadení kde sa napájajú tyčky riadenia ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevím jak u oktávky ale u golfa nepotřebuješ stahovák.povolíš ten šroub co jde skrz kastli a dole co je v uložení a pak jen sklopíš rameno dolů a vytáhneš ten komplet tlumič i s pružinou,navrchu by pak měla být ta guma a ložisko,což stačí jen promáznout.dole to asi bude přirezlé ale když vyjmeš ten šroub a zapáčíš větší silou tak by to mělo jít!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

našel jsem fotku kde je vidět to spodní uložení,šipka ukazuje na ten šroub.nejdřív to očisti drátěným kartáčem a pak na to stříkni konkor at to drobet povolí!

jinak prve zkus nahoře vyšroubovat to uložení je tam tuším 8mm inbus klíč a kontra matka tuším 3 nebo 14 mm,vyndej tu misku a mrkni jestli se to nedá promáznout vrchem at to nemusíš komplet rozebírat,dej si auto na hever tak aby se to trochu přizvedlo at se to nahoře prověsí at tam vidíš!nezvedat moc at ti to nevyběhne celé jen přizvedni.

post-34-1171058224.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

omlouvám se kolego,dnes jsem na to koukal a je to 7mm inbus klíč a kontra je 21mm oková(fajfka),problém je v tom že se tam z vrchu nedostaneš,rozebíral jsem to a pod tou vrchní miskou je ještě jedna a tam už se fajfkou nedostaneš,tzn.budeš muset vyndat celý tlumič a zkusit to plochým a pod tou miskou je zřejmě to ložisko!je tam málo místa takže to nepůjde ani golou kolem té matky je to dost úzké a zjevně to bude též 21mm klíč!jinak hodně zdaru víc ti pomoct nemohu protože se mi to nechce rozebírat,jedině až na jaře až bude teplo tak bych k tomu byl ochoten udělat i fotoseriál!

když by se ti to náhodou povedlo tak když přizvedneš auto heverem tak by to šlo!jen ale za pře¨dpokladu že vymontuješ tu misku co je v podběhu.

Editováno: , autor: octaviaman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...