Leden 17, 20187 r Zdravim panove. Odkud lze nejlevneji sehnat original RGB kamera ke Columbovi ? Mate nejaky tip ? Pripadne muzete nahodit i link na nejakou neorigo, ale RGB... Diky
Leden 19, 20187 r Mrkni na AliExpress tam jsou i RGB, popřípadě tu mam jeden převodník navíc kdyby někdo chtěl.. Foto ilustrační Upraveno Leden 19, 20187 r od Thomas Doplnění
Leden 21, 20187 r Ahoj mohl by mi někdo pomoci, vím ze jsem v topicu pro Octavii ale v sekci Fabia kam to patří je to mrtvé. Poslední příspěvek je z konce 2015:( Teď tedy k otázce "Na Fábii II fl (2011)jsem vyměnil swing za Columbus Maxidot ukazuje navigaci i rádio multifunkční volant funguje a přesto bych měl pár otázek. 1) lze nějak poznat, že rádio vybíjí baterii ještě před tím než se tak stane? Pokud rádio po delší době spustím nabíhá déle s logem takže myslím že se uspává 2) drobnost nezobrazuje se climatronic v návodu k amundsenu do fábie se píše že zobrazuje climatronic tak by to mohl umět i columbus fe fábii 3) bluetooth jednotka funguje dobře seznam se načetl hovory fungují jen a2dp nehraje na navigaci i maxidotu je název písničky běží čas ale nic není slyšet, bohužel jsem to na swingu nezkoušel tak nevím jestli je to o navigaci nebo jednotce bluetooth (v konektoru je zapojen tel R i L) . A ještě k samotné navigaci jsou v ní mapy verze 7333 co jsem se tak dočetl jsou dost staré, ale pro nejnovější je prý potřeba nahrát nový firmware mám hw 52 a sw 2844 HW vehicle 0xC801a dočetl jsem se že existuje upravený firmware pro octavie aby se nevybíjela baterie lze nějak poznat zdali tam není onen upravený firmware a po aktualizaci by to mohlo vybíjet baterii? Jaká je nejnovější verze map která by případně šla na tento firmware? " Samozřejmě bych nejradši firmware neměnil, pokud to nebude nutné. Přečetl jsem snad všech 248 stránek a spíše mne to znejistilo
Leden 21, 20187 r Baterie se vybíjet nebude, climatronic se nebude zobrazovat. Ano mapy jsou novější, není řečeno že je třeba přehrát firmware aby šly nahrát ty novější.
Leden 22, 20187 r Díky za odpověď co se týče map někde jsem v tomto vlákně četl, že firmware verze 3xxx rozděluje jinak disk, tak jsem měl za to že je to z důvodu možnosti instalace nových map tuším že se to týkalo POI. Jinak předpokládám, že krom problémů nový firmware asi nic nepřináší [emoji6] . a co se týče muziky pes bluetooth nějaký nápad??? p.s. - konečně dorazily DL disky tak jsem vypálil mapy V15 a columbus se bez problémů aktualizoval i se starým fw 2844. Zatím jsem stihl jet jen kousek cca 3 km ze začátku byla navigace mimo +/- 200m ale ke konci se to myslím již zlepšovalo P.p.s - pořád se mi zdá, že je navigaci tak 50 metrů přede mnou a jakoby přeskakuje na aktuální polohu srovná se to časem nebo je někde chyba? Upraveno Leden 24, 20187 r od Planck
Leden 25, 20187 r Zkus restartovat navigaci... Potom asi přehrání FW kvůli fixu polohy. Už to tu někdo řešil, ale nevzpomínám si, jak to dopadlo...
Leden 25, 20187 r Díky za radu Restart pomocí Šipek a mikrofon? Zkusím - po nahrání map jsem to neeělal jen předním po nakódování. Do firmware se mi moc nechce abych si z toho neudělal drahou cihlu. Zatím mne ničím starý neomezuje nechal bych to jako poslední možnost
Leden 26, 20187 r Restartovat se většinou nemusí, chytne se sama. Jen spíš zkontroluj kolik satelitů chytáš, dost často měním GPS antény. Ona navigace sama o sobě prakticky GPS anténu nepotřebuje, snímá si otáčky z kol, ze kterých ví jak auto jede i jakou rychlostí (třeba když jedete tunelem a zastavíte v něm třeba), takže se majitel dozví, že má vadnou GPS anténu prakticky až po aktualizaci map, kdy se poloha zobrazí někde v Německu.
Leden 26, 20187 r Autor To co zde píšeš je nesmysl. Spíš prostě i ta vadná anténa nějakou informaci do navigace pošle + data s auta většinou stačí, aby to chvilku bylo schopné jezdit i bez plně funkční GPS antény. Pokud by však i ta vadná anténa data neposlala, tak je to otázka 50 km a je vždy problém.
Leden 26, 20187 r Nevím co posílá tvoje vadná anténa, ale nám ukazovala 0 satelitů. A jezdil s tím bůh ví jak dlouho údajně bez problémů. O to víc ho zaráželo, že je vadná, když mu to fungovalo.
Leden 26, 20187 r Ok vyzkouším až pojedu jak je na tom s příjmem ze satelitu, kdyby to bylo v pořádku a ukazovala chybně tak restart a když ani to tak firmware?
Leden 26, 20187 r Ono radio ma jeste gyro, ktere mu rika smer, proto to mohlo fungovat, jen abs k funkci nestaci. Bez gyra by nefungoval kompas, protoze podle gps nepoznate, jakym smerem "koukate", navic vlastni presnost gps pro komercni pouziti je v radu desitek meteu a radio si to musi dopocitat.
Leden 27, 20187 r Dnes jízda asi 40 km a během cesty se navigaci srovnala jinak příjem satelitů byl 9/10. Díky za rady
Únor 1, 20187 r Jak je to se zobrazováním informací z palubní sítě na Columbu ? Teď na Swing tádiu vidím info pokud pohnu třeba s klimou a je tam symbol ventilátoru a teplot a tak. Jak to bude pokud dám Columbus ? DíkySent from my iPhone using Tapatalk
Únor 1, 20187 r ad Planck: chce to asi zkusit novější fw do navi, může tam být nějaká nekompatibilita ad Harley1006: Ano taky zobrazuje info o climě ale podmínka je mít face climatronic
Únor 1, 20187 r V 21. 1. 2018 na 16:22, Planck napsal: Ahoj mohl by mi někdo pomoci, vím ze jsem v topicu pro Octavii ale v sekci Fabia kam to patří je to mrtvé. Poslední příspěvek je z konce 2015:( Teď tedy k otázce "Na Fábii II fl (2011)jsem vyměnil swing za Columbus Maxidot ukazuje navigaci i rádio multifunkční volant funguje a přesto bych měl pár otázek. 1) lze nějak poznat, že rádio vybíjí baterii ještě před tím než se tak stane? Pokud rádio po delší době spustím nabíhá déle s logem takže myslím že se uspává 2) drobnost nezobrazuje se climatronic v návodu k amundsenu do fábie se píše že zobrazuje climatronic tak by to mohl umět i columbus fe fábii 3) bluetooth jednotka funguje dobře seznam se načetl hovory fungují jen a2dp nehraje na navigaci i maxidotu je název písničky běží čas ale nic není slyšet, bohužel jsem to na swingu nezkoušel tak nevím jestli je to o navigaci nebo jednotce bluetooth (v konektoru je zapojen tel R i L) . A ještě k samotné navigaci jsou v ní mapy verze 7333 co jsem se tak dočetl jsou dost staré, ale pro nejnovější je prý potřeba nahrát nový firmware mám hw 52 a sw 2844 HW vehicle 0xC801a dočetl jsem se že existuje upravený firmware pro octavie aby se nevybíjela baterie lze nějak poznat zdali tam není onen upravený firmware a po aktualizaci by to mohlo vybíjet baterii? Jaká je nejnovější verze map která by případně šla na tento firmware? " Samozřejmě bych nejradši firmware neměnil, pokud to nebude nutné. Přečetl jsem snad všech 248 stránek a spíše mne to znejistilo pro bluetooth nutné přehrát firmware, není problém udělat
Únor 1, 20187 r Před hodinou, Harley1006 napsal: Jak je to se zobrazováním informací z palubní sítě na Columbu ? Teď na Swing tádiu vidím info pokud pohnu třeba s klimou a je tam symbol ventilátoru a teplot a tak. Jak to bude pokud dám Columbus ? Díky Sent from my iPhone using Tapatalk co se týče zobrazování klimy tak nejstarší firmware toto nepodporuje
Únor 1, 20187 r ad Planck: chce to asi zkusit novější fw do navi, může tam být nějaká nekompatibilita ad Harley1006: Ano taky zobrazuje info o climě ale podmínka je mít face climatronic Co je face climatronic, mám r.v. 12/2011 ? Sent from my iPhone using Tapatalk
Únor 1, 20187 r Face = facelift, ten přišel koncem roku 2008. Pokud máš Climatronic, tedy dvouzónovou automatickou klimatizaci, máš ji i ty
Únor 1, 20187 r Tak nakonec asi ten novější firmware zkusím načetl jsem o tom i pár věcí na gpsunderground a vyšlo mi z toho že bych mohl použít verzi 5238 asi by měla jít i 5274 ale rozdíl jsem mezi nimi nenašel a 5238 je prý jistota. Asi získám i RDS info kanála drobné zrychlení. Mapy se povedlo nahrát na první pokus tak by mělo být vše bez problémů. A snad dokonce existuje i opravné cd pro případ selhání instalace firmware. Díky za informace.
Únor 3, 20187 r Nazdar pánové sehnal jsem novou čočku do Columbuse, nevíte jestli je třeba něco přehrávat? Nebo by měla makat hned po výměně?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.