Přejít na obsah

COLUMBUS (TRINAX) / RNS 510


Doporučené příspěvky

2 milde11:

MR = Modelový rok - jsem měl na mysli jestli máš parkováky předfacelift, nebo facelift. Faceliftová čidla to umí, před FL nevím - údajně je s tím nějaký problém. Ale já tomu taky moc nerozumím, nechal jsem si to všechno dodělat. Dělal mi to ferda25 a naprostá spokojenost. Jo a koduje se to přes VAG. Asi by Ti poradil z Tvého okolí třeba Vaša - je z Prostějova.

Editováno: , autor: karel21
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dneska nikam neodletěl a budu tady celý příští týden a poté, co jsem se krásně vyspal(v 5 ráno jsem přijel z Homolky), tak jsem od cca 10-ti ráno do teď pročetl a trochu si udělal obrázek o těchto 107-mi stranách. Skutečně jsem se snažil něco "nasát" abych neotravoval s věcma "zde stokrát probranými" - a mám "smíšené pocity". Jaké, to si nechám pro sebe-každopádně s jakoukoli úpravou se svěřím do rukou odborníka a jak to tak vypadá jsou dva a značkový servis Škoda Auto není ani jedním z nich-což mne celkem udivuje, neboť touha nás Čechů po update (či upgrade) čehokoli je známá- i když z duše a z přesvědčení s tím chceme "vyjebat" prakticky jakýmkoli způsobem, divím se neochotě servisů tohle využít. Zřejmě mají z těch nul a jedniček strach.Nebo že by "nulový support" ze strany škodovky, na kterou asi zase kaká matka...? Nevím, protože vzhledem k tomu, že je auto v záruce, bych asi raději využil služby značkového servisu (i když mi u Michlů nabídli zimní Dunlopy 3D 225/40-R18 o 100% dráže než v pneuservisu v Kénigu, který je asi 6 km daleko od Kuřimi) přesto, že vím, že kdyby se to někdo ve Škoda servisu naučil, stálo by to zřejmě 10x tolik, než jsou ceny tady. Ty mi připadají naprosto v pořádku a dokonce si myslím, že bych skousnul i vyšší za předpokladu, že by vše bylo naprosto legální (tím nemyslím mnou z duše nenáviděný FÚ)- ale furt si nejsem jistý a nikdo mne nepřesvědčí-že to je vše košér. mapy si můžu koupit za šest litrů ve škodovce ale soft asi ne. Košér-tak tím mám na mysli, že když se po přehrání odmlčí ten krám navždy (já se občas do takové situace dostanu, právě při update firmware v mých přístrojích- kdy proběhne v Hitachi Loaderu "upgrade allowed, memory erased" a to je to poslední, pak už jen vidím"unit not responsed".....a jedině výměna hw pomůže, takže i pokud mne odborníci přesvědčují, že to nastat nemůže, tak jim prostě nevěřím, neb jsem na vlastní oči viděl...) Co pak? Já znám prodejní ceny hw do našich přístrojů(ty jsou absolutně šílené a mimo realitu)-neznám jak to je s nějakým hw do Columbuse... já chápu, že mi tady půlka lidí řekne, že mi to nikdo nenutí, což je fakt. Ale jen jsem se tak rozepsal....děkuji za všechno, co jsem si tady přečetl a hezký sobotní večer

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prosím o radu.

Chtěl bych zapojit muziku do navigace Columbus, respektive kabel do zesilovače, ale jak mnozí vědí, konektor v navigaci to neumožňuje. Zkusil jsem už hodně lidí, ale nikdo mi nedokázal pomoci, věřím že mezi Vámi se najde někdo, kdo s tím má zkušenost a ten mi poradí.

Díky za odpověďi,

Petis

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl bych prosbu. Můžete prosím zkusit toto? Dělá vám to taky na Columbusu 3T0 s 8 reproduktory?

Je potřeba nějakou písničku s větší dynamikou.

Nastavit výšky a basy asi na 2 stupně od maxima (skoro úplně doprava), středy asi na polovinu.

Pustit nějakou hudbu nejlépe z audio CD, ale asi stačí i MP3.

Postupně zvýšit hlasitost zhruba na 1/2.

V určitých chvílích vynechávají některé reproduktory nebo bude slyšet jakoby se zvuk přeléval z jedné strany na druhou.

Když se nastaví výšky středy a basy na polovinu, tak se ty chyby projeví taky. Jenom při vyšší hlasitosti.

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No fakt jsem na to zvědavej, protože a to si ohlídej by mělo mít to tlačítko vnitřního okruhu 2 ledky(viz návod k obsluze O2) a tou jednou je zapnutý automatický režím...boha jsem to ještě neviděl. Ani Etka to nezná....

sorry za vraceni ke stare veci ale sem to rekl a zapomel - takze jen pro info.....

jeste se starou navi....

i s cidlem AQS a panel k tomu urceny....

post-1767-1255005340_thumb.jpg

post-1767-1255005345_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem přesně ten samý problém,co popisuješ Josko. Přehrál jsem firmware stejným,jaký už jsem v navi měl a od té doby mi to nedělá,ani když to dám na plný kule. Teda samozřejmě přestanou stíhat repro,ale nejsou tam výpadky toho zvuku. To se nedá poslouchat. Dělalo mi to při hlasitosti 18 a výš a teď to chodí do 25 až 26,pak se tříští zvuk kvůli tomu,že to repro nestíhají.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Dnes/zítra mě mají do mé O2 FL MR2010 (L&K) dělat v autorizovaném servisu mj. oficiální upgrade firmware pro Columbus, má to být verze 2684, je to již ten zcela nový firmware (co má i hlas. ovládání Columbuse a SDHC), nebo to je ještě nějaká starší verze toho původního?

Měl jsem nějaké drobné potíže s MaxiDOTem (občas mizející některé položky z hlavního menu) a na C. (s poměrně často se vyskytující hláškou "Systém se aktivuje"), takže jim z Boleslavi poslali prý zbrusu nový firmware s tímto pořadovým číslem (2684).

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já naposledy viděl 2664 a ten podporuje SDHC do 32GB a hlasové ovládání.

Takže je dost dobře možné, že už je nějaký drobně vylepšený novější soft.

Možná někdo bude mít lepší informace...

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...