Přejít na obsah

Pochybna kvalita skodoviek

Byrto

Doporučené příspěvky

s kamosom som bol dnes kupit fabiu I combi - elegance 16v 100konova vysnova metalica cakal na nu mesiac cena cca 485 000

po 5tich kilometroch z predajne - na tacho ukazovalo 6km sa mu rozsvietila kontrolka vyfukovych plynov.. nepomohlo ani vypnutie motora na 3 krat.. vravim mu ze to je asi len neaka kkcina tak ze nech s tym hned nejde do servisu ze to hned zhasne :) ..- boli sme radi ze sme dosli domov.. motor zacal skubat a trhat akoby na 3 valce ist..

tacho ukazuje cca 11km najazdenych.. pri parkovani pri dome mu to uplne chciplo

radost vystriedal hnev.. nasratie.. takze sme ani nesli oslavovat.. zajtra im to tam ide oplieskat ohlavu no a som zvedavy ako dopadne..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak zajtra v Porsche vybavíte veľkú figu.

Riešil som dávnejšie neštartujúce Polo, napriek tomu, že auto bolo v záruke, s flegmatickým hlasom maník na telefóne povedal, že to bude stáť 1500 Sk za výjazd a diagnostiku na mieste. Tak sme teda auto odtiahli na Dolnozemskú, odkiaľ nás vyhnal čierny zbrojnoš, že je zatvorené. A to bolo pred obedom, kedy mali mať otvorené!!

Odkaz ke komentáři

Byrto: tak ak sa mu budu taketo veci stavat tak moze mat nove auto ani sa nenazda.

p.s.: to co si popisal tak to takmer 100% sedi s tym s cim som mal problem a bol to ventil spätneho vedenia vyfukovych plynov). pravdepodobne mu ho vymenia.

Editováno: , autor: houmr
Odkaz ke komentáři

Souhlas s NiceOne,podle toho bych kvalitu neposuzoval,ale je fakt,že u OII je těch drobností co otravují člověka dost.Ale nejde jen o Škodovku,každá automobilka se u těchto kategorii vozů snaží šetřit(viz třebas Fabia-nedávají dekl motoru atd.)

Odkaz ke komentáři

cosby: Ten chýbajúci dekel motoru je len detail, ktorý bežný človek uvidí, keď otvorí kapotu. Koľko je tam však vecí, ktore sú skryté pred voľným pohľadom a bežný človek o nich nemá ani páru :wacko:

makov: To už je 5 mesiacov? Sakra, ale závidím ti, že to máš bez problémov. Mne zasa niečo začalo vzadu vrzať, asi roletka :076

Odkaz ke komentáři

Já teda nevím. Jsem zapřísáhlý fanda škodovek, ale myslel jsem, že fabie bude určitě spolehlivější. Navíc, když si čtu toto diskuzní forum, zjišťuju, že o chronických závadách na fabii škodovka věděla, ale v průběhu výroby je nijak neodstranila. Moje faba ma najeto 130.000 km a prošla všemi známými závadami - výměna stabilizátoru a tyčí, vadné čidlo termostatu, ložiska v kolech, výměna řídící jednotky centrátlního zamykání, protékající motorek ostřikovačů a další.

Odkaz ke komentáři

Bryto: to je pech... verim tomu, ze to cloveka hodne rychle probere z euforie, ale tak jak rika NiceOne a Cosby - proste setri se vsude a problem muze nastat u jakekoli znacky a podle jednoho kusu se neda hodnotit cela znacka..

Drzim palce at to vsechno klapne... ;) Dej pak vedet..

Odkaz ke komentáři

já bych to taky neodsuzoval, budu mít svojí Fábku za devět dní dva roky (už mi končí záruka :disgust: ), mám najeto 79 200 km, ale když pominu, vadně nastavenou geo přední nápravy z výroby, kterou odstranili při první garančce, tak jezdím do Škodovky jen kvůli výměnám nápní. Ale musím to vzheldem ke končící záruce pro jistotu zaklepat na dřevo

Odkaz ke komentáři

cosby: Ten chýbajúci dekel motoru je len detail, ktorý bežný človek uvidí, keď otvorí kapotu. Koľko je tam však vecí, ktore sú skryté pred voľným pohľadom a bežný človek o nich nemá ani páru :wacko:

makov: To už je 5 mesiacov? Sakra, ale závidím ti, že to máš bez problémov. Mne zasa niečo začalo vzadu vrzať, asi roletka :076

Přesně! Vzpomínám, jak jsem tahal kabeláž pro otevírání 5. dveří a po shození jejich plastů jsem zjistil, že bílý drát, který napájí ohřev zadního skla vlevo, není ve výřezu k tomu určeném ale prachsprostě se mačkal mezi plech a krycí plast. Drát samo. proseknutý až na jádro. Izolovala to jenom barva. Bylo to HTP2003

Jíra

Odkaz ke komentáři

Bryto: to je pech... verim tomu, ze to cloveka hodne rychle probere z euforie, ale tak jak rika NiceOne a Cosby - proste setri se vsude a problem muze nastat u jakekoli znacky a podle jednoho kusu se neda hodnotit cela znacka..

a nejenom na levnějších modelech, prostě když se podaří trefit dobré auto - o.k., když trefíš zmršeninu tak potěš, pak se většinou jebe jedna věc za druhou, vůbec nezáležína modelu - osobní zkušenost.

Odkaz ke komentáři

a nejenom na levnějších modelech, prostě když se podaří trefit dobré auto - o.k., když trefíš zmršeninu tak potěš, pak se většinou jebe jedna věc za druhou, vůbec nezáležína modelu - osobní zkušenost.

muzu jen souhlasit, ja sem mel asi stesti na nejake vrtochy, a klepu zaroven na drevo.

jestli muzu jen tak mimo misu prispet jednu takovou mou perlicku, tak v dobe kdy jsem pravidelne navstevoval servis , tak sem tam byl rekneme celkem casto tak cca 6 x za rok s nejakou pikacovinou, ted na servis seru a hled ho auta jezdi pres rok bez jakekoliv zavady, jinak nevim jak to hosi v servisu delali, ale desky jsem menil tak po 30 a koutouc 60 tis km....a to s zeleznou pravidelnosti nekdy driv o neco nekdy pozdeji....dneska mam desky a koutouce nejakych 4O k na aute, a svete div se ony jsou porad dobre .....tak nevim jestli to schvalne nemenili nebo co!

Odkaz ke komentáři

v dobe kdy jsem pravidelne navstevoval servis , tak sem tam byl rekneme celkem casto tak cca 6 x za rok s nejakou pikacovinou, ted na servis seru a hled ho auta jezdi pres rok bez jakekoliv zavady

Já jsem koupil ojetinu 40.000km pravidelně servisovanou a od února 06 postupně v origo servise: snímač serva, vrže přední náprava, mrtvý krok spojky, chcal spínač větráku, (gumy na stabliku jsem nechal udělat garážisty), odešel termostat včetně čidla udělaná sbíhavost. Celkem to stálo kolem 15.000Kš pokud počítám dobře.

Od nového roku jsem se na servis vysral, teď najeto 75.000km. Nevím ale jak dlouho auto vydrží bez údržby :( Nevěřím tomu, že půl roku bez jakéhokoliv zásahu. No uvidíme, ale doufám, že pak nebude oprav adražší než pravidelný servis :(

Odkaz ke komentáři

je to tak, cim vice se o ni starame, tim vice se sere...v praci jsme jezdili s fabiema proste sluzebne, stridani ridicu, zachazeni v rukavickach ani nahodou a vsechno slapalo...doma je to mazel, porad ciste, vysate proste pece se vsim vsudy, nejen vzhledova a porad sviti nejaka kontrolka atd...po roce sem se na to vyprd a uz proste jenom liju benzin a jezdim, myju jen kdyz uz se o auto spini obleceni a vono to jezdi a jezdi..

Odkaz ke komentáři

Já mam poznatek stejný. Auto používam denně, zhruba 30% dálnici, 40% okrsky a 30% město. Zhruba k těm 25 tis. km za rok a je v pohodě. Samozřejmě pravidelná výměna oleje a při těch 15 tis. km měnim i filtry a svíčky, jen tak pro klid v duši.

Každou sobotu projde auto menší očistou, která mi zabere tak hodinku a půl a dovolim si říct, že vypadá velmi slušně.

Bavil jsem se jednou s chlápkem, co vlastní veterány starých škodovek, má několik vozů Spartak, Octavií, 1000MB atd. a říkal, že auta chtěj hlavně jezdit a ne se na ně chodit koukat do garáže, to mu spíš ublíží.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...