Přejít na obsah

velké repráky


Doporučené příspěvky

Historie

Jedná se o desky vyráběné z vysušených dřevitých vláken. Do těchto vláken se přidávají syntetická pojiva a potom se vlákna formují do koberce. Koberec se lisuje za tepla na hustotu 700 až 870 kg/m3 a následně se leští povrch.

Desky MDF vznikly jako další krok rozvoje výroby desek DVD střední hustoty lisovaných za sucha. Název MDF vznikl složením prvních písmen z anglického názvu Medium Density Fibreboard.

Výroba desek MDF je orientována především na nábytkářský průmysl. Průmyslová výroba začala v USA v 1966 roce. V roce 1975 se ve světě vyrobilo MDF 380 tis. metrů kubických. Zdokonalování technologického procesu výroby MDF je spojeno především se švédskou firmou Sunds Defibrator. Na konci roku 1990 ve světě pracovalo 74 závodů s celkovým objemem výroby 6,8 mil. metrů kubických.

V podstatě MDF konkuruje dřevotřískovým deskám, což dokumentuje snižování růstu vyroby DTD. Jestliže se předpokládá na příštích 10 let celkový růst výroby DTD okolo 2%, tak u MDF se odhaduje růst výroby řádově vyšší. Dle prognozy v Evropě je tendence ke zvyšování objemu výroby od roku 2000 z výchozích 7,1 mil.m3 až o 25% ročně. Ve světě se nyní vyrábí okolo 20 mil. m3.

-_-

Zkus to tady, třeba ti pomůže.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...21&hl=MDF+deska

Editováno: , autor: Jarekk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...