Přejít na obsah

Jaky parametry disku na Octavku?

mmerlin

Doporučené příspěvky

Zdravim,

budu mit uplne hloupej dotaz, ale porad mi to neni jasny - jaky si mam koupit disky na Octavii I (viz podpis)? Jde mi o parametry tech disku - vsude se uvadeji ruzne parametry a zrovna moudry z toho nejsem, tak se radeji zeptam odborniku nez abych koupil nejakou hovadinu, ktera mi pak nepujde na kola. Chci si koupit normalni 15ky kola (na letnaky).

Napr. na superkola muzu vybirat podle techto parametru:

- počet děr

- rozteč děr

- průměr

- šířka ráfku

- průměr středové díry

- zális

Diky

Editováno: , autor: mmerlin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravim,

budu mit uplne hloupej dotaz, ale porad mi to neni jasny - jaky si mam koupit disky na Octavii I (viz podpis)? Jde mi o parametry tech disku - vsude se uvadeji ruzne parametry a zrovna moudry z toho nejsem, tak se radeji zeptam odborniku nez abych koupil nejakou hovadinu, ktera mi pak nepujde na kola. Chci si koupit normalni 15ky kola (na letnaky).

Napr. na superkola muzu vybirat podle techto parametru:

- počet děr

- rozteč děr

- průměr

- šířka ráfku

- průměr středové díry

- zális

Diky

No všechny ty parametry jsou důležité a pro klasické pneu 195/65 R15 by to mělo být takhle:

- počet děr - 5

- rozteč děr - 100mm

- průměr - 15palců

- šířka ráfku - 6J

- průměr středové díry - 57mm (přesněji tuším 57,1)

- zális (tzv. ET) - 38mm

Odkaz ke komentáři

Raději bych si koupil alu 7x15 ET 35.  6 palců je na gumu 195 málo široký. Cena je stejná.

Souhlas,bude to hezčí,ale je třeba mmerlina taky upozornit na to,že to není povolený rozměr ráfku.Třebu mu záleží na tom,aby mněl kola v techničáku. ;)

Presne tak, pokud chce jet dle technicaku, musi volit 6J, 6,5J v pripade 205/60/15 pneu... ;)

Odkaz ke komentáři

Rozhodující je rozměr gumy 195/65/15 a ne šířka disku, to je hovadina. Měl jsem na Felicii alu 6x14 s gumou podle TP 175/60/14. Na STK nikoho disk nezajímal. Hleděl jen na gumu. A že u nás v Ol. jsou na toto rypáci!!

Omyl,rozhodující jsou oba parametry.Stokrát se nepodívají a jemu třeba zrovna jo.A Tvoje rada,že rozhodující je rozměr pneu mu bude platná jak mrtvýmu zimník. ;)

for merlin-nicméně, MilanII má pravdu,že ta kombinace sáriových 15"na Octu není zrovna šťastná.Záleží jaká kola chceš kupovat,jestli nová,je řada výrobců,jejichž ráfky zapíšeš v pohodě do TP.

Pro zajímavost se můžeš mrknout na Alcar.Je jedním z dovozců kol s typovým listem.

http://www.alcar.cz/6565_CZ.0

Jaká kola v tom konfigurátoru najdeš na Oktu,taková legálně zapíšeš do TP i s doporučenými pneu.

Odkaz ke komentáři

Mikl:

Globálně vzato, máš pravdu. Ale víš co mi může zápis širokých 15"alu do TP??? Může mi skočit 100 metrů do řiti. fuck

Mám brzdy 312 mm a k nim v TP zapsaný 16" kola. A že jezdím na 17", tak to je moje věc. A taky se mi zdá, že ty normy moc žereš.

Kliďánko si dejte na auto třeba 165/80/R13, mě je to celkem jedno. -_-

Editováno: , autor: Milan II
Odkaz ke komentáři

Chlapi, diky za rady, jen doufam, ze se kvuli tomu nezacnete prat -_-

Jinak nejsem z tech, co by potrebovali kola 17ky, takze zustanu u 15ek jak to napsal FRANK. Pravdepodobne dokonce u plechacu a hodim na to orig. poklice, co mam na zimakach - vubec to nevypada spatne :) Na to svihnu Pirelli P7 a bude vystarano...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...