Publikováno Duben 12, 200718 r nasiel som pod autom mlacku oleja. prezrel som to odspodu, blok motora je suchy, kvapky som nasiel iba na vypustnom srobe oleja. vypustil som olej a dal som tam novu podlozku. podla farby je z medi. zatiahnute je to dobre, ale aj tak su tam este slzy oleja. kua, ako sa to da pretesnit ? rozmyslal som nad novym srobom, alebo nad teflonovou paskou, co davaju instalateri na rozvody vody. mate nejaky dobry napad ?
Duben 12, 200718 r Dej tam klidně dvě měděná podložky a když to trochu ( závit ) mázneš silikonem nic se nestane.
Duben 12, 200718 r Autor Dej tam klidně dvě měděná podložky a když to trochu ( závit ) mázneš silikonem nic se nestane. aky to ma byt silikon ? akykolvek ? neroztopi sa to v tom teple ?
Duben 12, 200718 r Skús nie teflonovú pásku, ale je dostať taka "cverna" na tesnenie závitov (voda, plyn ...). keď chceš, dobehni, dám Ti kus.
Duben 12, 200718 r Autor Skús nie teflonovú pásku, ale je dostať taka "cverna" na tesnenie závitov (voda, plyn ...). keď chceš, dobehni, dám Ti kus. myslis kúdel ? vyzera to ako fuzy stareho certa ? ...kúdeľ je krátke vlákno získané pri trepaní a vyčesávaní ľanu a konopí; používajú sa na špagáty, vypchávky, tesnenie ap. Upraveno Duben 12, 200718 r od colins
Duben 12, 200718 r Nie kúdel, je to taká spešl "cverna" namotáš na závit a je to, nedáva sa tam nič iné (fermež a pod. svinstvá). Vyrába to viac výrobcov, ja mám Loctite.
Duben 12, 200718 r Autor Nie kúdel, je to taká spešl "cverna" namotáš na závit a je to, nedáva sa tam nič iné (fermež a pod. svinstvá). Vyrába to viac výrobcov, ja mám Loctite. kde si to kupil ?
Duben 12, 200718 r Sa nehovorí, ale vo vodoinštalatérskych potrebách to majú. Nevýhoda je, že väčšinou len 150 m balenie cca 600 Sk. to pretesníš celé auto .:-)
Duben 12, 200718 r Autor Sa nehovorí, ale vo vodoinštalatérskych potrebách to majú. Nevýhoda je, že väčšinou len 150 m balenie cca 600 Sk. to pretesníš celé auto .:-) tak to vidim, ze asi pojdeme spolu na pivo ! to bude lacnejsie...
Duben 12, 200718 r Mal som presne ten isty problem, dokonca som kupil pre istotu dve tesniace kruzky, dal som prvy po vymene oleja a slzilo to, tak som dal druhy a tiez slzilo, chcel som to riesit nejakou tesniacou paskou ale skusil som este poslednu moznost, zobral som kladivo a po kluci som pri dotahovani tukol a prestalo slzit, vsetko je v najlepsom poriadku.
Duben 12, 200718 r Sa nehovorí, ale vo vodoinštalatérskych potrebách to majú. Nevýhoda je, že väčšinou len 150 m balenie cca 600 Sk. to pretesníš celé auto .:-) tak to vidim, ze asi pojdeme spolu na pivo ! to bude lacnejsie... Seš si jisty že to je jen z vypustneho šroubu ja mel neco podobnehotaky to vypadalo že to jde z toho šroubu ale stikalo to po vane a u šroubu to kapalo.Nakonec to teklo merkou od oleje musel jsem ji přetesnit.
Duben 13, 200718 r Já bych koupil ve škodovce nový šroub, prodává se komplet i s těsněním a ten bych vyměnil. Dělám to při každé výměně oleje a nikdy problém. Silikon ani jiné tmely bych tam nedával.
Duben 16, 200718 r Autor Skús nie teflonovú pásku, ale je dostať taka "cverna" na tesnenie závitov (voda, plyn ...). keď chceš, dobehni, dám Ti kus. tak som dal obycajne hlinikove tesnenie a kusok Koldovho "zazraku" od firmy Loctite a vsade sucho ! ani kvapka. takze som si vyliecil kvapavku... vdaka za pomoc.
Duben 26, 200718 r Ja pouzivam medenu podlozku...ale ak by bol zavit kaput tak to musi istit teflonova paska
Květen 17, 200718 r Aby tá medená podložka zmäkla stačí ju nahriať nad plynom (doma na sporáku) a rýchlo strčiť do studenej vody. Určite pomôže. Netreba špekulovať s hliníkovou. Dobrá je tiež teflónová páska ale super je červená pasta na závity. Nelepí ale tesní.
Květen 18, 200718 r Autor Aby tá medená podložka zmäkla stačí ju nahriať nad plynom (doma na sporáku) a rýchlo strčiť do studenej vody. Určite pomôže. Netreba špekulovať s hliníkovou. Dobrá je tiež teflónová páska ale super je červená pasta na závity. Nelepí ale tesní. vobec mi nie je jasne, preco mi v servise daju podlozku, ktoru clovek musi doma nahrievat nad plynom a potom zakalit vo vode. mozno Skoda chce, aby som nazakrnel a rozsiroval si obzory a tak s vymenou oleja absolvujem aj zaklady metalurgie a kalenia kovov.
Květen 18, 200718 r Já teď do dílny kupuju podložky Victor Reinz z Auto Kelly a ty už nahřívat atd nemusíš prodávaj je rovnou měkké.
Květen 18, 200718 r možností máš několik, nové těsnění, teflonová páska pro instalatery, nebo potři závit trochou barvy...... Jen ten výpustný šroub nedotahuj silou, nebo bude ještě větší únik oleje....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.