Přejít na obsah

Pískanie za studena


dany-morti

Doporučené příspěvky

Ahojte everybody, potrebujem jednu radu, alebo ma už porazí. Keď je vonku okolo 5-20 stupnov a naštartujem motor začne mi nechutne niečo pískať. Mam Feliciu 1,9D. Keď zhodím remeň a naštartujem, motor ide krásne, bez pískania. Vymenil som remeň(Bosch), napínaciu kladku, vodné čerpadlo, stále to isté. Keď je vonku chladno, tak to nepíska, až po určitom čase, ako keby sa niečo zohrialo. Keď mi stiahne po chvíli otáčky na volnobeh, prestane to. Rozvodový remeň+kladka majú asi 5000km. Ešte mi zostáva čerpadlo serva, žeby ložisko, poradte please.

lol;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to dělalo taky na Felici 1.3 Mpi (mám ten zvuk i nahraný), je to takový hnusný pískavý zvuk. Vodní pumpa měla už dost nalítáno tak se nechala vyměnit, prej se má měnit po 80 000, já ji měnil po 160 000, ale i tak chodila bez problémů. Ale po výměně asi po 2 000 začal studený mototr pískat, až se zahřál tak to přestalo. Mechanik mi zjišťoval proč to dělá a přišel na to že to dělá ta nová pumpa, nějaké samomazné ložisko té pumpy, a tak že když to přestane po zahřátí, tak se tím netrápit, neřešit to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 let později...

U nafty to nebude delat remen od alternatoru, ten je napinan kladkou. Piskani zpusobuje remenice na klice, po zahrati to prestava. Lze ji sundat a prosroubovat obe casti tak aby se nehli. je to sice na prasaka, ale u me to funguje mnoho tisic km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...