Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mám Al kola, která se používala bez jakékoli údržby po celý rok. Místy jsou zahnědlá, místy šedá. Je nějaký jednoduchý způsob, jak je vyčistit ?

zkus přípravek na čištění alu od Coyote..... zatím nejlepší zkušenost za tu cenu, jinak spousta ruční práce :)

Tyhle přípravky na čištění kol seženeš na jakékoliv benzince. Ale ne vždy vyšší cena znamená i vyšší kvalitu. Jendou jsem koupil nějaký přípravek za 200,- a vydržel asi tak na 2 mytí všech kol. Jednou jsem narazil na jeden, co stojí asi 50 Kč a je opravdu dobrý. Název ale teď nevím, snad zítra, až opět dorazím do garáže :palec2:

Takže tady jsou dva přípravky, které používám. Jeden je od Sheron a druhý Coyote. Oba jsou v rozmezí tak do 70 Kč.

post-1865-1178962499_thumb.jpg

A takto vypadá výsledek po použití. Opravdu stačí jen nastříkat a omýt wapkou. A pro dobrý efekt stačí ještě utřít, aby na kolech nebyly klasické uschlé fleky po kapkách ;)

post-1865-1178962799_thumb.jpg

P.S. Ten flek co je na tom kole není flek, ale odraz něčeho, co asi leželo u kola :palec2:

A ještě se omlouvám za velikost obrázku. Nahráno v rychlosti :worthy

Kluci me se do toho nejak nechce :feve:

post-3876-1178985830_thumb.jpg

Měl jsem možnost vyzkoušet několik těchto přípravků. Zvláště ten nahnědlý povlak prachu z destiček. Přípravek od fy MAFRA byl absolutní špička. Už nevímn název , ale na jejich stránkách se to zcela jistě dá zjistit. Stačilo postříkat vestavěnou pumpičkou a za pár minut spláchnout vodou a super čistý disk. .

Měl jsem možnost vyzkoušet několik těchto přípravků. Zvláště ten nahnědlý povlak prachu z destiček. Přípravek od fy MAFRA byl absolutní špička. Už nevímn název , ale na jejich stránkách se to zcela jistě dá zjistit. Stačilo postříkat vestavěnou pumpičkou a za pár minut spláchnout vodou a super čistý disk. .

A umylo by to i asfalt co mám nalepenej v límcích?

A umylo by to i asfalt co mám nalepenej v límcích?

umylo

byl jsem u kámoše na myčce postříkal mi kola něčím od Sonaxu za chvilinku začali kola fialovět a pak se použil jen wap a kola byly čistounký jak nikdy

jak nikdy ? To chceš říc že jsm ti je dal zamazaný ? :p

Já Vám to povím asi takhle, pokuď kola pravidelně mejete vodou s autošampónem a aspoň 1 x ročně naleštíte, tak speciální přípravky na čištění kol vůbec nepotřebujete.

jak nikdy ? To chceš říc že jsm ti je dal zamazaný ? :p

nééé taky byly čistounký ;), ale musel jsem to nějak popsat ne ;) tak byly jako nový ;)

Hmm, tak to bych netvrdil... ono je to taky trochu o tom, kolik km s tim autem za ten rok najedes...

Já Vám to povím asi takhle, pokuď kola pravidelně mejete vodou s autošampónem a aspoň 1 x ročně naleštíte, tak speciální přípravky na čištění kol vůbec nepotřebujete.
Hmm, tak to bych netvrdil... ono je to taky trochu o tom, kolik km s tim autem za ten rok najedes...

Já jsem tady chtěl jen říci, že v tomto případě je zlatá prevence a nenechat ten sajrajt z brzd zažrat do kol. A k tomu kolik jak kdo najezdí, je jasné, že auto se meje podle toho jak je špinavé a né podle kalendáře. Když ho zamažu po 200 km tak se umeje po 200 km a po třeba jednom dni, to je asi jesné a pokud třeba ty meješ auto až v tom okamžiku, když se tě policajti ptají jestli je auto fakt stříbrné nebo černé, nemám co dotat. Chápu že je to taky o čase, ale dnešní myčky jsou opravdu rychlé a docela tu špínu zvládají.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.