Přejít na obsah

kolísanie otáčiek

Laky30

Doporučené příspěvky

Prosím o radu či je normálne kolísanie otáčiek motora na volnobehu keď je zohriaty medzi 1000-700 ot. na 1,6 74 kw, inak motor ide bez problémov aj spotreba OK. Dík

Prohlidni si hadicky, co jsou na sani napojeny. Tam by mohl byt problem s netesnosti. Vlastni zkusenost - otacky sly ale na 1200, ne dolu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně to samé mi to dělá také, jako by byl motor nervózní že stojím a on by rád vyrazil ... :)))

Každopádně jsem čistil klapku atd, ale dělá to stále, tak je asi v háji klapka, ale nějak moc mi to nevadí, tak na to kašlu ... Navíc s tím jezdí manželka lol

V létě je stejně skoro pořád zapnutá klima, což zvýší o malinko otáčky a motor se tím uklidní ... :)

Vag ti nenapíše nic, tedy co se týče chyb.

V podstatě to ničemu nevadí, protože se to projevuje pouze ve volnoběžných otáčkách a ta změna je opravdu malá ... tedy aspoň u mě ..

Odkaz ke komentáři

Mno známá to taky měla připojil jsem to na VAG a nic tak sem se podíval jestly se nepřidírá klapka a just taže jsem to vyčistil nepomohlo to tak se to vyměnilo a je po problému mno ona má 1.6 55KW a ta klapka stála 6 tis. najela zatím 10tis km a pohoda no problémo!!!!!tak se na to podívat ale muže to byt i sonda toho je více! podívat se a zkoušet!

Odkaz ke komentáři

Mel jsem stejny problem, vetsinou pomuze neco z trojce:

-cisteni klapy

-cisteni/vymena vahy vzduchu

-kontrola/vymena hadice sani

V mem pripade pomohlo uplne sundat a vycistit klapku.

Potom je jeste treba pres VAG zkalibrovat otacky, jinak ti volnobeh treba drzi mezi 1200 - 1500 .

Pokud to neudelas, klesnou otacky samovolne na puvodni mez asi po ujeti 1000km, ovsem v tomto pripade nevidis okamzity vysledek.

GL

Odkaz ke komentáři

• o 6 měsíců později...
Mno známá to taky měla připojil jsem to na VAG a nic tak sem se podíval jestly se nepřidírá klapka a just taže jsem to vyčistil nepomohlo to tak se to vyměnilo a je po problému mno ona má 1.6 55KW a ta klapka stála 6 tis. najela zatím 10tis km a pohoda no problémo!!!!!tak se na to podívat ale muže to byt i sonda toho je více! podívat se a zkoušet!

U tohohle motoru se přehrává ŘJ a problém taky zmizí.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...