Přejít na obsah

Plastové díly výdechů ventilace


OctII

Doporučené příspěvky

Zdravím,

pozoruju první minutu po nastartování a zapnutí ventilace (klimatizace) mírné lupání od palubovky, zřejmě od výdechů ventilace, když se nahřáté auto ochlazuje. V servisu mi řekli, že to už u OII zpozorovali, a že je to právě když se ty plasty ochlazují, ale že pokud to nepokračuje dále při jízdě, což u mně nepokračuje, tak to není vadné. Škoda sama uznala prý ňákou vadu ve výdechách ventilace, že to vyměňují, ale na to mi ve 2 dealerech odpověděli opět stejně, že ta ona uznaná vada se projevuje dále při jízdě. Nicméně bych se chtěl poptat vás ostatních jak je to u vás..? Myslím, že to bude od těch výdechů, protože z počátku jak to občas polupe, to uděla zvlášť když se auto jěště zhoupne.. takový zvuk, jak když přitlačíte na plast prstem... což právě jěště taky dělá větší zvukovou odezvu na přitlačení rukou na ten plast (třeba středních výdechů pod schránkou) a když se zchladí, tak už o poznání méně. Není to nic strašnýho a trvá to jen první minutu nebo dvě, ale je vidět, že ty plasty asi na teplotu reagují. Máte nějaký nápad třeba? Napadlo mě vyndat třeba ten prostřední výdech a zkusit pustit, jestli se něco změní nebo ne a pak třeba zažádat o nový kryt výdechu. V servise mi řekli, že by to neřešili, že je to zbytečné, ale tak ptám se.

A pak jěště menší dotaz, jestli se vám stalo někdy to, co mně - zpozoroval jsem to asi 5x už (vždy po ňáký době ne často) ve vyšších venkovních teplotách, ale to nemusí hrát roli, třeba jen náhoda... prostě někde jakoby z prostředka palubovky... slyšet to bylo z výdechů ventilace něco chytlo rezonanci nebo se něco hlasitěji jakoby roztáčelo, těžko popsat ... takový zvláštní cinkání slyšitelné v otáčkách cca od 2.0 - 2,5 tis.ot. a zajímavé, že na těch otáčkách to bylo jakoby závislé, čili čím víc otáček, tím víc to bylo slyšet .. ale taky nic silnýho, slyšet je to tak bez rádia. A ventilace klidně mohla být vypnutá, ale jakmile se zapla klimatizace (vypl ECON), tak to okamžitě přestalo a po vypnutí klimy zpět už se to nevrátilo. V servisu nedokázali určit, ale že vážný to taky není, jen kdybych pozoroval, že se ten zvuk zesiluje.

Tak kdyby jste něco věděli, tak uvítám každou radu. Předem dík ;)

Editováno: , autor: OctII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To lupání z výdechů ventilace se mi taky objevuje. Hlavně při vysokých venkovních teplotách. Nějak mi to nevadí a ja to neřeším ono to stejně po pár minutách přejde.

Jo a ta rezonance z palubovky, to neznám.

Jojo, po chvíli to přestane a je to při těch vysokých venkovních teplotách, kdy je auto nahřátý.

To jakoby rezonanční cvrdlikání pokud se nebude nějak často opakovat nebo nezesílí, tak na to zapomenu ... toho si člověk ani nemusí všimnout, bo je to fakt slaboučký. Teď ňákou dobu budu ignorovat ECON, ať se klima pořádně rozběhá a třeba se to už nevrátí onen zvuk, který právě vždy zmizel se zapnutím klimy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...