Přejít na obsah

OctII

Uživatel
  • Počet příspěvků

    183
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem OctII

  1. Od 22. týdne r. 2007 pro MR 2008 skončily kola Sirius 16" a přišly nové Lyra 16" a Pallas 17" .. oboje už jsem několikrát v ČR viděl, i v autosalonech. Tady je Octavka na Lyrach Jinak z 16" kol bych vzal Vegy .. z designového i praktického hlediska.
  2. Ahoj, stalo se mi to samý... na záruku opraveno... jinak cca 350,- zástrčka + 200,- práce. Nejdřív jsem myslel, že se to jen nějak vycvaklo, ale prý to bylo vylomený nebo co, což nechápu.. přece se tam nedá dělat nic jinýho než kabel připojit nebo odpojit, nijak páčený nikdy nic nebylo.. taky to mohli udělat bytelnější.. fakt, že se už bojím tam ten jack vůbec strkat .
  3. OctII

    Xenony blikají

    Já právě jednou měnil celý světlomet a když jsem to pak postavil proti stěně, tak ta hrana nebyla souměrná s tou z druhýho světlometu.. nešlo to poslední zakřivení nahoru, ale naopak dolů... a právě v tom místě, kde se to neshodovalo, tak ta hrana nebyla odlišně zbarvená, jak je to normální, ale prostě jen čistě useknutý, takže bylo jasný, že tomu světlu něco brání. Tak jsem vyndal výbojky z obou světel, porovnal ty plíšky a opravdu to bylo u každýho světla jinak nastavený... ten jeden jsem sklopil a bylo to v pořádku.. nějaká velká síla určitě nebyla potřeba. Přemýšlel jsem, proč to tak je a napadly mě jen země, kde se jezdí v opačným směru... že se popřípadě zastíní ta pravá strana, aby neoslňovala protijedoucí.
  4. OctII

    Xenony blikají

    Taky si myslím, že seřízení nebude nutné, popř. si to můžeš doladit i sám imbusákem. Světlomet nebudeš mít propojen s autem, takže je naprosto zbytečné odpojovat baterku. Jinak pokud se na tu výměnu člověk necítí, tak proč s tím nejet do servisu, ale osobně si myslím, že vyzívání servisů, aby se na výměnu výbojek jezdilo k nim je jen, aby si opět vydělali.. u Peugeotu to prý dělají taky i u halogenových žárovek. (u dražších aut, kde k tomu není přes plastové kryty dostup to chápu) Souhlasím s tím, co tu napsal teď tomiczech, jen mi příjde zbytečný se v tom rýpat šroubovákem na odpojení toho konektoru.. jde to v pohodě i rukou (opět.. poprvé chvíli trvá zjistit jak na to a pak to jde v klidu).
  5. OctII

    Xenony blikají

    Já se tě právě ptal na to z tý citace, co jsem zkrátil z tvého předešlého příspěvku. To pochopíš až to uvidíš.. pokud se dobře pamatuju, tak na parabole a na výbojce jsou právě takový plíšky s dírkama, kde se přišroubujou ty dva šroubky. S tím světlometem...vzadu za světlem odšroubuješ matici, na vnitřním boku světla je hák, který povytáhneš směrem od světlometu, čímž uvolníš světlo z toho mechanismu, co je pod ním, povytáhneš a zezadu ještě vypojíš patici..zespoda je taková plastová pojistka, tak myslím, že směrem od světla nahoru. Opět... poprvé jsem to zkoumal půl hodiny a nešlo mi to, protože se mi nějak šprajcl ten hák, že nešel vysunout.. pak se to ale rozchodilo, ještě jsem promáznul ten mechanismus a funguje to dobře.. teď to vyndám do minuty po slepu.. fakt, když člověk ví, jak na to, tak to jde hned. Popis je i v návodu od auta, tak se podívej.
  6. OctII

    Xenony blikají

    Zdravím, to může kopnout, i když je světlomet vypojen z patice? Právě by mě zajímal důvod, proč se s tím má jezdit do servisu. Když jsem poprvý vyměňoval žárovku, tak mi to trvalo snad půl hodiny, dnes to zvládnu do 2 minut. Stejný to je podle mě s výbojkou, nevidím na tom nic těžkýho.. jednou jsem musel vyndat výbojku kvůli jednomu clonícímu plíšku mezi výbojkou a čočkou a provedl jsem to v noci pod lampičkou na zadních sedadlech v autě (věděl jsem už ale jak na to) a za chvíli hotovo. Stačí mít sadu torx klíčů.. jak už tu bylo popisováno.. sundáš plastový víko (2 drátěný úchyty + u xenonového světla je to pojištěný těma 4 šroubkama) - to máš hned; pak další 2 šroubky, které drží výbojku na parabole; nakonec ten konektor, který mně šel ven dobře (asi srovnatelná námaha jako u H7) a výbojku máš venku. Pokud u nové výbojky není ten plech s dírkama, jak psal tomiczech, tak je třeba asi prohodit (to jsem nedělal, takže neznám obtížnost). Poprvé to člověkovi trvá určitě déle. Každopádně určitě při výměně vyndat celý světlomet z auta!
  7. Jak vám to funguje? Bez problému? Nějaký potíže s instalací?
  8. Tak to teda koukám. Nyní 7.8 - převážně město, situace jak psal Luke ("jedna, brzda, jedna, dvě, brzda") znám taky moc dobře, často hodně krátké vzálenosti (proto benzín) a lehkou nohu často opravdu nemám. Jde to i líp (7.2, >,...), i hůř (8.1,<,..)... podle toho jak často se mimo město dostávám. Stoprocentní zimní město bych odhadoval tak na 8.5 průměr. Ale nad 10 litrů jsem se dostal buď po delším uvíznutí v koloně nedlouho po startu nebo jízdou stylem "brzda/plný plyn".
  9. OctII

    Octavia II RS

    Na první pohled... barva, halogeny; světlý vnitřní zrcátko; znak na masce chybí; výška podvozku.
  10. Dík, už to mám ale asi vyřešený... světlo se vymění.
  11. stralis: vzadu kolínka jsou, ale na těch bocích říkal servisman, že ne... že není kam dát ty zátky. Ono ale bude problém si myslím v zatěsňovací hmotě, protože jsem vzal světlomet domů a jsou tam vidět jasný nedostatky a díry... když jsem světlo naklonil, tak to z toho začalo kapat. Takže to asi někam hodím dookola zatěsnit.
  12. Tak jsem s tím byl v servise a prý jsou dva typy těch světel a ty moje prý zrovna nemají ty odvzdušňovací kolínka, takže ty zátky by nepomohly. Bude muset jít asi do opravy
  13. s tím nepočítej..možná nové kola,či potahy,ale jinak bude vše při starém-škodovka toto nedělá Tím bych si nebyl vůbec jistej. O faceliftu OI se docela dost hovoří, hlavně pro východní trhy, kde se OI stále dobře prodává.
  14. jirkaK: 2007 Tak můžu zkusit ucpat ten kanálek, jestli to pomůže, ale zase určitě to má nějakej účel, takže nevím, jestli je to dobrý. Zkusim se ještě poptat v servisu.
  15. Aha, tak to mě moc nepotěšilo. Prochy: a těma zádkama se to dá zpravit? To by nemuselo být ani drahé?!
  16. Zdravím, může mi prosím někdo poradit, jak se zbavit zamlžení uvnitř světlometu? Měl jsem přední světla doma nějakou dobu, pak jsem je dal na auto a jedno světlo se zevnitř orosilo . Říkal jsem si, že v tomhle počasí se to jen tak nevysuší, protože zapnutý světlo to trochu odstraní, ale po stranách to zůstane a ráno je to zas všude a žádnou delší cestu, kdy by se to pořádně vyhřálo, nemám v plánu, takže jsem to vzal na noc domů, aby to vyschlo. Řádně jsem ty kryty (ten plastovej kvádřík a gumovou krytku za dálkovkou) vzádu připevnil, ale po nějakým dnu to tu je opět. V návodu píšou, že hlavní vliv na to zamlžení má větší rozdíl teplot venku a uvnitř světlometu a že na životnost světla to nemá vliv, ale stejně se mi to moc nelíbí a nechtěl bych s tím jezdit celou zimu. Neví někdo, co by se dalo ještě udělat? Že by to někde těsnilo málo nebo naopak je to až moc utěsněný? Může být někde nějaká vada? Tomu se mi nechce moc věřit, když i mnohem starším autům se nic nemlží. Z fyziky si toho už moc nepamatuju , takže budu rád za každou radu.
  17. Takový blinkry, kdyby třeba jen přišly s faceliftem, tak by to stačilo a bylo by to dobrý http://www.myvideo.de/watch/2571603
  18. Kdes to sehnal?? Uz o tom uvazuju, ale sehnal jsem jen s napisem "OCTAVIA"!! Co to je? Tipuju to na páčku regulace výšky sedadla. A i ta s nápisem "OCTAVIA" se dá sehnat kde?
  19. To FSI musím někdy vyzkoušet. S MPI v OI jsem nejel, ale dle mého názoru to samé jako v OII úplně nebude. Věřím, že v druhé polovině otáčkoměru živější bude, ale právě v té první bych si dovolil pochybovat, jelikož 10kW navrh není až tak mnoho a 16V se musí více točit. Ten 8V v MPI opravdu v těch nižších a středních otáčkách jede slušně, s víceoktanovým benzínem to je cítit jěště lépe, hlavní náběh pociťuju od 2500 otáček. Nehodnotím, protože v FSI jsem jel jen pár kilometrů jako spolujezdec, může to být jak píšeš, jen mě mrzí, že 40 tis. Kč je celkem velký rozdíl a v Octávce není v 6-kvaltu jako je tomu tak u koncernových aut :/
  20. Možná motor 1.6 u některých lidí budí posměch, ale to jen proto, protože se s tím motorem nesvezli a myslí si, že ty "vysoké" Nm TDIčka jsou všelékem na dynamiku auta... Rozhodně bych OII s 1.6 motorem nenazýval "horším modelem OII". Myslím, že je dost lidí kteří mají klidně i na 2.0 TDI v DSG v metle a na hlínách, ale prostě ropopohon jim není sympatický a nebo nenajedou potřebný počet km, či dělají jen skoky, kde by se jim TDI ani nezahřálo a tudíž si pak vyberou benzín buď 1.6 a nebo 2.0 Samozřejmě dneska kdybych si kupoval OII tak jdu pokud bych neměl dostatek penež tak do 1.8 TSI a pokud by mi na penězích nezáleželo, tak bych koupil RS TFSI. Jinak já mám 1.6 FSI a jsem velice spokojen ať už s dynamikou auta, tak aji se spotřebou, kterou mám dlouhodobě 5,9 až 6,1 l/100 Souhlasím s tebou a co se týče těch 1.6, tak mohu jen potvrdit. Nechápu ani moc to finanční srovnání... ano 1.6 má menší pořizovací cenu, provozní náklady jsou menší, pojištění také, ale přesto za jistých desítek tisíc kilometrů se to dorovná, takže tam žádný ušetření nevidím (naopak). Spíš to vidím jako Marios, že někdo může mít blíž k naftě, někomu víc pasuje benzín. Benzín se opravdu rychleji zahřeje a pokud někdo hodně jezdí město a krátké vzálenosti, tak to může být i rozhodující fakt, protože nechce naftu utrápit. Opravdu je třeba ty motory poznat a nesoudit okamžitě po shlédnutí papírových údajů. (jinak testy na autorevue mi po přečtení pár testů moc objektivní nepřipadaj) Co se týče benzín × nafta, tak jsem nestranný, ale 1.8 TSI bych asi taky dal přednost.
  21. Zkoušel už někdo, kdo nemá nezávislé topení zprovoznit tlačítko, kterým se nezávislé topení zapíná/vypíná pokud je součástí výbavy? U VW jsem právě objevil, že když tam není nezávislé topení, tak tam je tlačítko "DUAL". K čemu to je nevím, tipuju, že se tím srovnají hodnoty nalevo i napravo. http://www.volkswagen.co.yu/files/rs/eleme.../2045400608.jpg
  22. OctII

    Výměna volantu

    Nemáš náhodou možnost dobře koupit dva čtyřramenný kožený volanty do OII? Jinak bych měl stejný dotaz.
  23. OctII

    Vada laku?

    Tak já tu píšu jen to, co jsem četl od někoho jiného, takže neříkám, že to tak bylo, ale nevidím důvod, proč by někdo ztrácel čas psaním dlouhých nepravdivých příspěvků, ale i to se může stát. Dveře atd. vyměnit jdou, ale kdyby mi nabídli celolak jako v tamtom případě, což nevím jak velký zásah do vozu to je, ale já bych řekl, že celkem velký, autu za nemalé peníze, když bych za to v podstatě nemohl já, ale výrobce (což bylo podle autora příspěvku zaprotokolované), tak bych se asi taky bránil.
×
×
  • Vytvořit nový...