e1. Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 LIdi mam otazku ohledne pneu na mou fabii 2. mam ted 205/45/16 a chci nasadit uzsi. Jaky je nejlepsi rozmer? 175/50/16? nebo 195/45/16 kdyz mam 7 palcu alu. diky Ak chceš úzke pneu, tak začni jazdiť na bicykli. Inak platí to, čo písal orlov, skús si niečo na fóre prečítať. A vlastne nemusíš ani to, stačilo by sa pozrieť do TP. P.s.: Niekedy pochybujem či niektorí ľudia by mali mať svojprávnosť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 175/50/16 já jsem myslel, že v tom původním vlákně, které Pawouk zamknul, je to překlep, a ono není Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orlov Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 Budete sa čudovať, ale takéto rozmery existujú. V každom prípade na Fábiu nie sú schválené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 10. Duben 2014 Sdílet Vloženo 10. Duben 2014 No netvrdím, že neexistují, spíš mě udivilo, že něco takového chce někdo dát na Fábku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 11. Duben 2014 Sdílet Vloženo 11. Duben 2014 tak včera som kúpil Hankook Kinergy Eco k425 má aj ochranu ráfiku čo ma veľmi potešilo jednak tie pneu lepšie ale aj menšia šanca že to skrknem na obrubníku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Ahoj mám dotaz: Na autě dojíždím z výroby gumy: Bridgestone Turanza ER300, 205/45 R16, 83W v techničáku mám zapsané: 205/45 R16, 83H mohu koupit: 205/45 R 16 XL 87 W ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Pneumatiky s vyšším rýchlostným alebo hmotnostným indexom môžeš použiť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Rychlostní limit H = 210 km/h W =270 km/h zátěžový index XL (extra load) = zesílená pneu 83 = 487 kg 87 = 545kg Takže můžeš ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
buchty_s_makem Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 díky moc! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Ale bacha, čím vyšší hmotnostní index, tím tužší bok pneu a tím víc to bude drncat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 To se dá napravit o maličko menším huštěním - nebudeš dávat 2,3bar, ale dáš si 2,1 až 2,2 bar a podobně. NUTNO VYZKOUŠET KOLIK TA GUMA SNESE - při případný kontrole na silnici se ta jedna - dvě desetiny dají uhájit tím, žes včera jel po betonce a tím drncáním to jednoduše víc utíká, nebo žes to měřil měřákem na stojanu na pumpě - nedokážou nikdy nikomu, že to úmyslně dal níž. Ale s tím snížením se to nesmí přehánět, některý gumy pak doslova plavou - i když Hankooky zrovna tohle nedělají... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 (editace) Při silniční kontrole kontrolují i tlak v pneumatikách? Však jízdou se to přece zahřeje a ukazuje to vždycky víc. Editováno: 24. Duben 2014, autor: HjM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Zažil jsem to na vlastní kůži, kdy mi bylo krom obvyklý kontroly dokladů a identity mne jako řidiče i auta postupně za sebou kontrolováno veškerý osvětlení vepředu i vzadu, houkačka, hloubka dezénu a tlak na věch 4 kolech I NA REZERVĚ (!!!), povinná výbava podrobným vyrovnáním v kufru včetně obsahu lékárničky a musel jsem ukázat i výstražnou vestu. Celý to trvalo snad 20 minut, já byl netrpělivej jak nevěsta, protože jsem spěchal pro děcko do MŠ, a ten buzerant v uniformě si vymejšlel další a další píčoviny, který mu mám ukázat - samozřejmě to nechtěl najednou, ale vymejšlel si to tak, aby co nejvíc zdržoval. Nakonec mě musel nechat odjet, protože nic nenašel, ale zdržel mě tak, že jsem si pak musel vyslechnout další čtvrthodinový kázání od učitelky ve školce o odpovědnosti rodičů za včasný vyzvednutí děcka - chuť poslat ji s rozmachem do prdele jsem měl ještě větší než u toho zasranýho chlupatýho... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 Buzerace... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 VSKUTKU.... Ale nezmůžeš nic, protože ON JE ORGÁN. Kdyby si tak ještě uvědomil, jak velkej, tak by to nedělal - jenže to by musel mít IQ aspoň stejně velký, jako tělesnou teplotu - nebo ještě líp, muselo by přesahovat číslo jeho bot... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 To si to ten fízl změřil sám? A měl stanovené měřidlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 To by mne taky zajímalo, nehledě na to že pneu se měří před jízdou. Pak už je měření zkreslené. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 24. Duben 2014 Sdílet Vloženo 24. Duben 2014 kontrola tlaku v pneu od PaCH, pěkný nesmysl, každý ví že měřáky na chlast, rychlost, hloubku dezénu a zatmavení skel mají kalibrovaný, čím ten tlak měřili a podle kterého § to autor nenapsal ale jako pohádka to ujde aniž bych se PaCH zastával, mě kdysi taky podusili když jsem dal najevo mou nevůli ke zržování .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prst Vloženo 5. Červen 2014 Sdílet Vloženo 5. Červen 2014 Ahoj, chci se zeptat, koupil jsem pneu 185/55 R15 82H letní. V techničáku mám povolené 185/55 R15 81T M+S což jsou zimní a nevěděl jsem to. Nevím jestli to nebude nějak vadit při jízdě nebo na STK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Nebude to vadiť. To označenie pre zimné máš v TP preto, lebo na túto veľkosť môžeš nasadiť aj reťaze. Tam kde M+S nie je, tam reťaze použiť nemôžeš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Já zase myslím když je napsané 185/55 R15 81T M+S tak to prostě platí jen pro zimní. Já to mám taky tak. Jasně je to proto jak píšeš aby šly použít řetězy. Ale nikde jinde v TP už není uveden tento rozměr bez toho M+S. Ale to je jen můj dojem, musím se zeptat na STK až pojedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Je to trochu divné, ale je to tak ako píšem.Ak by to tak nebolo, potom by som nemohol v zime jazdiť na 205/45 R16, a dokonca ani na 195/55 R15, lebo ja u týchto veľkostí M+S uvedené nemám. To by bolo dosť na hovno, ak by som v zime nemal na výber, len tie 185/55 R15 M+S. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Ale u těch rozměrů kde není uvedeno M+S můžeš použít obě varianty jak zimní tak letní to vím 100%. Jediné omezení je v tom že na ty rozměry nelze použít v zimě řetězy. (To je taky u těch rozměrů v závorce napsáno) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Síce by to bolo dobré pre spotrebu, ale ak cez zimu jazdím na 16-kách, tak je dosť pravdepodobné, že ani v lete nebudem jazdiť na pneumatikách z bicykla. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 6. Červen 2014 Sdílet Vloženo 6. Červen 2014 Koupil jsem elektrony ze seatu ibiza s pneu 185/60r15,na zimu stejný rozměr,conově zhruba o 300 na kole levnější,míň to drncá.Ve škodovce zase vymysleli něco extra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.