Voice Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Není Voici. Nechci se s nikým hádat, ale budu oponovat. To je jedno. Tady by verdikt byl jasný pouze pokud by byl udělán chemický rozbor. Výrobce by měl garantovat, že guma bude mít stejné složení ať je vyrobena v NDR, SSSR,CHINA nebo ALJAŠKA. A právě to má můj pneuservisák od svých kolegů, protože má i autodopravu a zaměstnává 10 lidí, kteří křižujou Evropu jak osobáky, tak náklaďáky.. Gumy se sjely podstatně dřív než ty, co byly vyrobeny např. v NDR. A řeknu Ti mou zkušenost, že jsem vybíral gumy a prodejce byl milý do té doby, než jsem se zeptal kde byly vyrobeny, že trvám na gumách, které byly vyrobeny v Evropě, nejlépe Německu. A on asi věděl proč!!!??? já říkám, že je to stejné, ale mám jenom zkušenosti z výroby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 (editace) Aha, co by len ADAC, vsetci!! A hodnotili este lepsie nez ADAC! Ja mam asi smolu na nejaku super vadnu seriu! Alebo niekto odkupil vadnu seriu, ktora sa mala zlikvidovat a veselo ju predal za dobru cenu!! Taketo triky vedia viaceri. To som pocul, ze ked sa nabieha na vyrobu jogurtu a inou prichutou,chvilu trva, nez sa precisti linka a vtedy vznikaju "vadne" jogurty so smiesanou prichutou, ci take daco nie je pri prechode z vyroby zimnych na letne, alebo zaciatok nabehu vyroby, alebo porucha linky a tieto sa predavaju ako 2.(3.) trieda! A ja mam take "fake" gumy! Pozom sa mozem divit, ze su nejake hlucne!! Editováno: 22. Duben 2015, autor: mimoxx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
agent007 Vloženo 22. Duben 2015 Sdílet Vloženo 22. Duben 2015 Ano s jogurty to tak opravdu je. A jsou pro zaměstnance levnější asi o 2 Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 (editace) Tie jogurty, to je fajn, ale mňa trápia tie pneu ! Mám obavu, že aj s tými pneu to tak bude! A ono by to mal byť vlastne podvod! A ktovie aké majú potom ostatné vlastnosti! Brzdná dráha miesto 47m nejakých 70m a podobne. Keďže štandartne nechodím "na hranu", tak to neviem zistiť, ale keď to raz budem potrebovať, tak vyhlásia, že som: "neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky" a pritom sú vadné pneu!! Lebo teoreticky vždy môžeš ísť pomalšie, ak nestojíš! Editováno: 23. Duben 2015, autor: mimoxx Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Voice Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 s pneu to tak není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 to mimoxx: Je zvláštní, že zimní s V profilem máš hlučnější jak letní s obyčejným, ale může to být způsobeno také odlišnou značkou. Pneu je životně důležitý díl a velký výrobce by měl stejnou kvalitu zajistit kdekoliv, teda pokud se ho někdo nesnaží napodobit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Ano s jogurty to tak opravdu je. A jsou pro zaměstnance levnější asi o 2 Kč. A paradoxně tyhle přejezdy bývají nejlepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 to Psurn: akosi si to zle čítal, je to opačne zimné s V sú lepšie a tichšie! Citujem: " A fakt prehodil som si letne: Dunlop SP BluResponse vyberal som ich z testov aby boli dobre na vode a nizka spotreba viz. obr. A "houby s voctem"!! Uz minuli rok som si vsimol, ze je to nejake horsie, ale tento rok je to hrozne!" Takže je to horšie po prehodení na letné!! Budúce aj letné dám s V profilom, asi je fakt tichší. Teoreticky by to mohlo byť, že sa kontinuálne prelína vzorka.... Alma: ale žiaľ gumy nie sú jogurty!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Kdo máte 17" kola, co na ně obouváte? Přemýšlím, jestli tam dát zase Dunlop SP Sport Maxx, nebo zkusit něco jiného. Parametrově vypadají dobře, ale pokud máte někdo osobní zkušenost s něčím lepším za podobnou cenu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 to mimoxx: Chtěl jsem to napsat opačně - mám totiž zimní s V a letní obyčejné, oboje od Kleber a vždy poznám, když je přehodím - zimní jsou hlučnější a možná i více táhnou ke kraji. Ono by to tak snad i mělo být neboť zimní pneu je postavena více do záběru a má větší drážky, proto mě zarazilo že to pozoruješ opačně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Vliv na hluk má počet příčnejch drážek a tvrdost směsi - tvrdší letní směs samozřejmě míň tlumí dopady těch "kostek" v dezénu na asfalt, takže je taky o poznání hlučnější než měkčí zimní guma - kde je zase zdrojem většího hluku vyšší počet příčnejch drážek a jejich větší šířka/hloubka kvůli samočistící schopnosti dezénu. Jednoduše si nevyberete, bezhlučnou a zároveň bezpečnou gumu ještě nikdo neupekl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Psurn: však to aj mňa zarazilo, že je letná hlučnejšia! Ale ako Ekkar píše "zdrojem většího hluku vyšší počet příčnejch drážek" a práve na tej V priečne drážky nie sú, tak aj tým by mohla byť tichšia, ikeď, asi sa to bude líšiť aj od výrobnej série toho istého druhu, tak isto ako spotreba, či výkon takých istých motorov TSI! Už ich jedine rýchlo zodrať! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 Závisí to na více faktorech, jak je zde psáno, u zimních ten hluk u mě je možná více aerodynamický, spíš jako bzučení než odvalování. To může dělat deformace měkčí směsi nebo tvar drážek ... Je fakt, že v létě, když je pěkně tak to člověk asi víc vnímá a tak by ty pneu měly být tišší. Je možné, až je z části ojedeš, tak se to třeba zlepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mimoxx Vloženo 23. Duben 2015 Sdílet Vloženo 23. Duben 2015 To ako myslis ze "ojedu" mam na nich tak 12t. km a to uz by malo byt, jedine ze by som ich ojel do hladka, to potom budu tichsie! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 To tu nikdo nejezdí na 205/40 R17? Žádné zkušenosti třeba s Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 nebo podobnou alternativou za Dunlop SP Sport Maxx? Nikdo nic? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 27. Duben 2015 Sdílet Vloženo 27. Duben 2015 Mám eagle1 sou ok jako efficient performance Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JayBee1 Vloženo 29. Duben 2015 Sdílet Vloženo 29. Duben 2015 Díky. Jak hodnotíš hlučnost? Jenom pro jistotu, bavíme se o 205/40 R17 na Fábii nebo Roomsteru? Já jen že v podpisu máš OII... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pawka Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 zkousel nekdo dat na fa2 velikost kola z octavie 195/65-15? nevim jestli nedre,ale myslim si ze by bylo komfortnejsi a spotreba by klesla na rovinkach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
standavfr Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 V zimě jezdím 185/60r15,spotřeba stejná,komfort lepší.Jeden pitomec to zkoušel,jen na přední nápravu a hrozně se divil,co to dělá s abs. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 Zkoušel. Ale jenom v pneuservisu. Při vytočených kolech bylo mezi podběhem a pneumatikou 1 cm místa. Takže hned sundat a pěkně zpátky 195/55R15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 17. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2015 No tak tenhle Standou zmiňovanej pitomec s tím opravdu jezdil - a strašně se divil, že mu furt svítila kontrolka ABS a při normálním brždění mu to utíkalo jak zajíc... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pawka Vloženo 29. Srpen 2015 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2015 takze lepsi je 165/70-14,tam bude komfort i opravnení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
no.nick Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 (editace) zdravím...Koupil jsem teď starší FII a má letní 195/55 R 15 BARUM BRAVURIS 2 a zdají se mi strašně hlučný..Mám 1 sezonu jety zimní ale z fabky I 165 / 70 R14 myslíte že se dají použít na zimu i na FII ? Editováno: 27. Září 2015, autor: no.nick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 Ja mam na F2 od kupy pouzite 165/70 R14 a v pohode staci sa mrknut do velkeho technicaku -- Z mobilu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
no.nick Vloženo 27. Září 2015 Sdílet Vloženo 27. Září 2015 to ano,ale ráfek je 5Jx14H2 ET35 ES.. což ve VTP neni ..:-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.