Přejít na obsah

Jakou LCD TV nebo Plasma TV?


Martinoslav

Doporučené příspěvky

Chci si koupit LCD TV nebo Plasmu. Moje podminka je aby uhlopricka byla minimalne metr a rozliseni alespon 1024x768. Cim vic tim lip :) A hlavne aby mela digitalni tuner, nechci mit na stole set top box. Poradte nejaky typ.... Cena samozrejme rozhoduje... Preferuju Samsung a Panasonic... -_-

Zatim se mi libi treba tohle:

Samsung LE40M87BD

http://www.elektro-sikora.cz/podrobne.php?ktery=LE40M87BD

Ale cenove je to uz darda..... Necham si poradit i jestli ma full HD rozliseni smysl, kdyz HD DVD nebo Blue Ray se u nas bude rozsirovat jeste hodne dlouho a HDTV tady bude tak za 10 let....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No popravdě bych nekupoval zatím ani jednu... Má dojít ještě ke změnám v digitálním příjmu, všechny ty DVB nebudou k ničemu... Chce to tak dva roky počkat. Byl jsem nedávno před tou samou otázkou co ty. Známej co je televizák mi to secsakra rozmluvil... Jo a plazmu prostě v žádným případě nebrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No popravdě bych nekupoval zatím ani jednu... Má dojít ještě ke změnám v digitálním příjmu, všechny ty DVB nebudou k ničemu... Chce to tak dva roky počkat. Byl jsem nedávno před tou samou otázkou co ty. Známej co je televizák mi to secsakra rozmluvil... Jo a plazmu prostě v žádným případě nebrat.

souhlasím, kup si dobrou 100 Hz, to co hraje na prodejně není obvykle z antény ale z nějakého přehrávače, pak se ti stane, že to přivezeš domů a budeš zklamán jak ti to doma hraje

plasmy mají dos vysoký příkon řádově od 200 W nahoru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A můj táta ten jedině, že si koupí LCD samsung... Ty sou teď nejlepší, ale jak jsem říkal, ten televizák nedopručoval zatím. Počkat ještě aspoň dva roky a pak budou i o půlku levnější. Co ví on se mezi normální lidi nedostane. Je tu strašnej bordel a chaoz v republice s tím digitálním signálem. Ještě když máš kabelovku tak to jde, ale to pak nepotřebuješ DVB.... No nechce nikomu vyvracet názor, ale opravdu bych ty peníze investoval jinam. Koupil jsem 100 Hz 82 uhlopříčku širokoúhlou a jsem spokojenej a otec taky a stačí bohatě. A stála mě 10 000 i s dopravou. A funkcí jak nasráno PIP, PAP, redukce šumu atd. tady je odkaz :

http://www.electrohall.cz/store/GoodsDetai...dsID=SE01413239

Jde z netu sehnat za 9600,- vím to, objednával jsem jí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja mam 100HZ Panasonic 82cm uhlopricka. Kupovano pred rokem a pul. Jsem spokojenej, hraje vyborne, ale proste LCD nebo plasma je jiny kafe :)

S tim DVB vysilanim to vim. 2 - 4 roky a bude tady MPEG4 a to pak budou DVB-T tunery k nicemu.

No jsem z toho zatim jalovej. Na pctuning.cz vysel skvelej clanek, kterej tak nejak bori myty ohledne nazoru proc plasmy nebrat. Do plasmy bych klidne sel ;) Jen zkratka nevim ktery model nebo jestli se na to zatim jeste vykaslat.

koudy: No dopr.... To bych jich vzal tak 5 :) Ach jo.... Kdybys nahodou jeste neco mel, urcite dej vedet ;):palec:-_-

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Planuji nyni koupit nejakou "bednu", mam vybrano asi toto. Kdo se vyzna, ci se o to trosku zajima, je to dobra volba, pokud ne tak proc a co zvolit jineho? To ze nekdo napise LG nebrat a ma to z nejakych doslechu, ci chytrych clanku, tak to neakceptuji. 1. vyhoda je ze mam domaci kino LG a je mozny jeden ovladac na zakladni fce... 2. me laka 100Hz technologie, na obraze co jsem mel moznost videt je to fuckt znat...

Diky za postrehy! :)

http://www.sporilek.cz/televizory/lcd/lg-4...ampaign=Placene

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

koupil jsem Panasonic Viera 42' a spokojenost. Ale pozor na to, dělají více verzí zdánlivě stejného modelu, liší se to jen v nějakých písmenkách a číslech, ale cenově tam jsou dost rozdíly. Tak se nenechat nachytat na "skvělou cenu". Já šel do toho vyššího modelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dnes rano vstal a rozhodl se pro nejnovejsi model LG - 7000. Je to FullHD 100Hz, coz jsem pozadoval a jeste k tomu vsemu to ma USB vstup a Bluetooth jako takove zpestreni zabavy. Tak snad to bude good, recenze na ni je dobra, ne na 100% ale na kazde bedne jsou mouchy, kazdy ceka neco jineho...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59877

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, osobně mámdvě plazmy (oba Panasonic) a naprost spokojenost. Chystá seke koupě třetí a opět to bude panasonic 50". co se týče obrazu, určitě si vemte plazmu nez LCD. LCDmaji hrozný obraz. No a pokud i koupíte Full HD,musite si zvyknout ze na normálím vysílaní (antenm atd.) ten obraz bude stat za prd. A jestli tu nekdo pise pockejte a ze neco bude noveho. tak za dva roky bude ta samá situace. Já bych osobně TV klidně koupil, myslím ze s tím digitálním nebude problem.

Jinak jak pise TomasB - nenechat se zlakat skvelou cenou a nakonec zjistit ze je to výběhový model. Bl jsem ted nedávno v Rakousku a zjistl jsem ze co u nas jsou novinky,u nichuz je na pulte 4 mesice...

Editováno: , autor: Dandiel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Davon:

Do toho metru úhlopříčky spíš LCD, na větší volit plazmu.

LG je výborná značka poměrem cena výkon, mám dost zkušeností s jejich LCD monitory (i s TV tunerem) a žádné reklamace, vadné body....obraz výborný.

Co bych, ale dnes bral v úvahu je podsvícení. Dnes se víc a víc používá LED podsvícení místo katodových trubic.

Plocha je rovnoměrně podsvícená, je daleko vyšší kontrast, obraz má hloubku... jak plazma.

Plazma víc žere, vypaluje se obraz, sice míň jak dřív, ale vypaluje, hlavně je pomalejší ve vykreslování obrazu, rychlé scény maže daleko víc jak LCD.

Plazma ve vývoji moc nepokračuje, ale LCD se vyvíjí... a do toho metru se minimálně plazmě vyrovná.

LG a Samsung jsou značky, kde máš záruku kvality a dobrého poměru cena užitná hodnota, Panasonic je cenou vyšší, je na tobě jestli by ti nabídl něco navíc, no a Sony nebrat..............Sencor, Mascom fuuuuuuj!!!!!

Porovnej si obraz v obchodě, ty se na to budeš koukat, jen dej bacha na nastavení přístrojů.

Ale ber to jen jako můj názor, nemusí to být pravda ;)

Editováno: , autor: Peterer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Peterer: V obchode jsem se na to byl podivat, pozorovaci uhly, z kterych na to eventuelne budu koukat jsou OK, doladeni barev je na uzivateli, z cerne se da opravdu udelat cerna, kontrast SUPER a celkove obraz byl z tech LG spolecne se 106cm sestrou (LG 42LG6000) s dirou uprostred velmi dobry, da se rici nejlepsi!!!

Sony nebrat proto, ze jim dodava LCD panely Samsung, takze v podstate je to Samsung s 25% prirazkou a krabici SONY. Koupil jsem tu LG7000, tak uvidime. Nejsem fanda TV vysilani vubec, koukam jen na zpravy co kde, kdy a koho zabilo a hlavni vyuziti pro mne bude mit na DivX a DVD... Full HD jsem nechtel, ale 100Hz nedelaji v mensim rozliseni... Diky za postrehy. Jeste by me zajimalo, az si pro ni pujdu, zda si mam v tom CZC to nechat rozbalit a zkontrolovat nejake ty "vadne body" nebo to ma kazdy panel? Jak se toto resi? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky ted uvazuju, vicemene se vyber zuzil na 2. Mam od Samsunga 22" monitor, ty fakt umi, ale u LCD pri prochazkach kramama uz tak presvedcenej nejsem, prijde mi, ze jsou lepsi, obzvlast ty novy Philipsky maji perfektni obraz. Mimo tech dvou pripada v uvahu jen LG a Panasonic.

http://www.elektromedia.cz/porovnat/?produkty=49006,49154

Ten Samsung ma vyssi rozliseni, Philips ma lepsi kontrast a je to 100Hz. A ambilight :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

6kova rada Samsungu je nadherna, koukni a informuj se ale Jardo nekde v shopu, kde ti to predvedou, ma problemy se softw. menu, nejak tam hapruje cestina a EPG, cetl jsem to v nazorech kupujicich myslim na videoexpert.cz...

Do Philipse bych ja osobne nesel... Kazdeho vec! ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, tak tak, presne tohle sem o tom cet nekde na netu, ale jinde, uz jen nefim kde. Mozna bude lepsi chvili pockat a pak vzit nejakyho novejsiho Samsunga, kde bude min problemu. Ja bych jeste pred mesicem sel jedine do Samsungu nebo LG, ale ty novy Panasonicy ujdou a ty Philipsy, po letech opet spica, zvazuju, ze to risknu :) Teda esli nebudu muset koupit nejdriv pracku :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...