Přejít na obsah

Diody místo žárovek blinkrů

hroby

Doporučené příspěvky

Zdravim,

vyměnil jsem žárovky v blinkrech na bocích a v zadních lampách za soustavu diod, chystám se i na předek ale už teď se vyskytla ta chyba že místo normálního pomalého blikání blinkrů mi to bliká jak o závod, zaslechl jsem že to asi bude rozdílnou spotřebou žárovek a diod.

A teď "babo" raď jak dosáhnou zase normálního blikání i při tom když tam budou ty diody, ještě pro doplnění mám oktu RV.99 slx tdi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nikdy jsem to neresil tam jsou 5w zarovky?

tak si spocitej kolik to bere a dopocitej ktomu paralelne odpor tak aby to melo ten odber

jsou 21W, 5W je jenom na obrysovky.

Já bych to i dopočítal ale to už je dávno co jsem tohle dělal tak to asi ani nebudu umět, neni na to nějakej soft co to bude počítat za mně?

Odkaz ke komentáři

noo na malych blinkrech budou 5w ne? jestli jsme pocital spravne tak by tam mel byt odpor 28kohm paralelne, ale kdo vi co to udela s ridici jednotkou, a bude pekne velky ten odpor a pekne se hrat:( musi byt nejake jine reseni, ale ted me nic nenapada kloudneho :feve:

ty malý boční jsou v klidu ty když jsem vyměnil tak se nic nestalo, začalo to blbnout teprve ve chvíli co jsem vyměnil ty velký v zadních světlech

Odkaz ke komentáři

Mozna to neni elegantni reseni ale co na patici zadnich blinkru naletovat dva draty a na ne pripojit dalsi patici do ktere se da 21W zarovka. Ta by blikala nekde v tapecu u zadnich svetel.

o tom jsem taky přemýšlel ale bál jsem se aby se to moc neohřálo přece jenom tapec neni dělanej na rozžhavený žárovky

Odkaz ke komentáři

Mozna to neni elegantni reseni ale co na patici zadnich blinkru naletovat dva draty a na ne pripojit dalsi patici do ktere se da 21W zarovka. Ta by blikala nekde v tapecu u zadnich svetel.

o tom jsem taky přemýšlel ale bál jsem se aby se to moc neohřálo přece jenom tapec neni dělanej na rozžhavený žárovky

No když tam dáš místo žárovky odpor, tak bude hřát stejně jak ta žárovka ...

Trocha ohmova zákona:

U = R*I

Výkon se spočte jako

P = U*I

U=12V

takže žárovkou o výkonu P=24W teče 1.75A. Což dělá odpor 6.8 Ohm.

Odkaz ke komentáři

Trocha ohmova zákona:

U = R*I

Výkon se spočte jako

P = U*I

U=12V

Ten odpor bude lepší, sice taky hřeje ale může být umístěnej směrem do světla a ničemu tam nevadí kdečto tu žárovku bych musel dát dovnitř a to bylo čeho jsem se bál.

6,8 ohmů je sice pěkný ale já to potřebuju umístit paralelně a to se asi trochu změní ta hodnota co bych tam měl dát ne?

Odkaz ke komentáři

Trocha ohmova zákona:

U = R*I

Výkon se spočte jako

P = U*I

U=12V

Ten odpor bude lepší, sice taky hřeje ale může být umístěnej směrem do světla a ničemu tam nevadí kdečto tu žárovku bych musel dát dovnitř a to bylo čeho jsem se bál.

6,8 ohmů je sice pěkný ale já to potřebuju umístit paralelně a to se asi trochu změní ta hodnota co bych tam měl dát ne?

Změní (zvýší), ale ne výrazně. Záleží na tom, kolik žerou ty diody ...

Odkaz ke komentáři

Trocha ohmova zákona:

U = R*I

Výkon se spočte jako

P = U*I

U=12V

Změní (zvýší), ale ne výrazně. Záleží na tom, kolik žerou ty diody ...

To je právě problém že tohle nevim a nemám ani ohm metr abych zjistil kolik dělaj odpor.

Odkaz ke komentáři

to si myslim ze ne, proud si hleda nejjednoduchsi cestu takze se mu bude lip protekat pres diody nez pres ten odpor a pritom ten zadouci odber kvuli RJ bude, aspon moje teorie :)

zní to jako rozumnej názor, zkusim tam přimontovat nějakej ten odpor a při nejhoršim mi to vyhodí pojistku.

Odkaz ke komentáři

zní to jako rozumnej názor, zkusim tam přimontovat nějakej ten odpor a při nejhoršim mi to vyhodí pojistku.

...a to je velmi optimisticky odhad. Spise to dopadne tak, ze to bude fungovat a kdyz jednou nedejboze budes stat na krajnici s vystraznyma ( dite chce cuuuurat ), tak se ti ten o prehratej bocnik podpali auto:) ( v pripade, ze tam nedas wataz jako kravu :) ).

Pokud LED blinkry, asi bych to resil elektronickym blikacem.

Dej vedet, jaks dopadl:)

Odkaz ke komentáři

...a to je velmi optimisticky odhad. Spise to dopadne tak, ze to bude fungovat a kdyz jednou nedejboze budes stat na krajnici s vystraznyma ( dite chce cuuuurat ), tak se ti ten o prehratej bocnik podpali auto:) ( v pripade, ze tam nedas wataz jako kravu :) ).

Elektronický blikač? kde to jde sehnat to by určitě bylo lepší řešení. A taky nevim kam to pak umístit.

Odkaz ke komentáři

Elektronický blikač? kde to jde sehnat to by určitě bylo lepší řešení. A taky nevim kam to pak umístit.

elektronicky blikac je par suciastok... a co pouzit samoblikacie diody?

par schem blikacov

Editováno: , autor: Tunak
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...