Publikováno Červenec 25, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl. Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost.
Červenec 25, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl.Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost. prosím tě, jak se takové palivo v oleji pozná a jak jsi na to vlastně přišel?
Červenec 25, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl.Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost. prosím tě, jak se takové palivo v oleji pozná a jak jsi na to vlastně přišel? to by ma tiez zaujimalo....ved to by ti muselo zrat aj olej ked su tam netesnosti nie ?
Červenec 25, 200718 r Dřív se třeba lil do oleje benzin aby se naředil a mohl si lépe nastartoval, ale benzin se velmi rychle odpaří. Nebyla to spíše chladící kapalina??
Červenec 25, 200718 r bude to asi chladiaca lebo si neviem predstavit ako tak presne by mohol zistit objem benzinu. ak. je to chlad. kvapalina tak tesnenie pod hlavou, prasknuty blok motora ( moze byt vyrobna vada) ................
Červenec 26, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl.Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost. A to kde namerali v servise ŠKODA?
Červenec 26, 200718 r Dřív se třeba lil do oleje benzin aby se naředil a mohl si lépe nastartoval, ale benzin se velmi rychle odpaří.Nebyla to spíše chladící kapalina?? Ještě přidej tu pohádku o dubovejch pilinách v diferáku a oleji M2T pro dieselové verze a budeme moc jít v klidu spát ...
Červenec 26, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl.Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost. A jak jsi poznal, že tam bylo zrovna 2,5 dcl paliva... to ti nechali dělat rozbor oleje či co ?
Červenec 26, 200718 r Mám fabku 1,2 47 kW najeto 27.000 km (výměna po 12.000) se objevilo palivo v oleji cca 2,5 dl.Po reklamaci a opětovném odběru po 750km opět paliva cca 1,2 dl. Byla provedena kontrola tlaků, vstřiků, rozvodů, čidla teploty. Nemáte s tím někdo zkušenost. A jak jsi poznal, že tam bylo zrovna 2,5 dcl paliva... to ti nechali dělat rozbor oleje či co ? Chalapi co to bagatelizujetre a zesměšňujete Vždyť on má pravdu. S touto závadou benzin v oleji jsem se běžně několikrát setkal třeba i u Favorita, (karbec) , když byla třeba chyba v zapalování. Stačila špatná svíčka , jeden válec nespaloval dokonale a palivo přes pístní kroužky prolínalo do oleje.
Červenec 27, 200718 r No u Favorita karbec se benzín dostal do oleje prasklou membránou AC pumpy. A tříválec bych slyšel. Trochu benzínu se časem do oleje dostane. Pístní kroužek až po zahřátí nabyde správného obvodu a dotěsní pístovou skupinu. Do té doby může olej oplachovat stěny válců a brát si benzín. Ale nevím, kde bych vzal přesné hodnoty.
Červenec 27, 200718 r Benzin v oleji volným okom neuvidíš,nechová sa v oleji ako voda! přesně tak,chtělo by to vidět naživo.Viděl jsem auto s total těsněním pod hlavou do oleje šla voda a dost ale nebylo to tak že by se otevřelo víko na dolévání oleje a koukala na mě voda.........
Srpen 7, 200718 r Autor ahoj pánové, po delší odmlce jsem zase tady. Po přečtení některých příspěvků (pánů chytráků) vysvětlím. Palivo v oleji zjistíte pouze speciálním rozborem oleje v akreditované laboratoři. Stojí to cca od 390,- až 690,- Kč bez DPH. Dle mého názoru a zkušenosti se to vyplatí!!!! Po menších problémech s autorizovanými servisy jsem po náročném dokazování uspěl a v nynější době jsem vlastníkem nového motoru . A toto všechno mě sice stálo dost času a námahy, ale neplatil jsem ani korunu. Všem, kterým zjevně klesl výkon motoru, zvýšila se dlouhodobá spotřeba a motor má větší vibrace, rád doporučím postup. mějte se hezký a mnoho šťastných kilometrů.
Srpen 8, 200718 r ahoj pánové,po delší odmlce jsem zase tady. Po přečtení některých příspěvků (pánů chytráků) vysvětlím. já si myslím, ža tohle je zbytečný, pár lidí se tě ptalo - včetně mě na vysvětlení, nic víc nic míň a pokud jseš ochoten doporučit postup, proč ho tedy nenapíšeš?
Srpen 8, 200718 r ahoj pánové,po delší odmlce jsem zase tady. Po přečtení některých příspěvků (pánů chytráků) vysvětlím. já si myslím, ža tohle je zbytečný, pár lidí se tě ptalo - včetně mě na vysvětlení, nic víc nic míň a pokud jseš ochoten doporučit postup, proč ho tedy nenapíšeš? pretoze nieje ochotny dopurucit postup
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.