Přejít na obsah

repro do octy


Doporučené příspěvky

Zdravím ve spolek. Zítra by mi měly přijít repra do zadního plata, jsou to koaxiály Hertz HCX 690. Co si o nich myslíte? Boužel nemám zesilovač, ale pro tyto repra bude určitě třeba, že.

http://www.soundshop.cz/1263-hertz-hcx-690.html (nejsou to přesně tyto odsud, nebudu přece kupovat nové ne :D )

Nějaké poznatky s takovýma reprákama? (boužel jsem to tady zatím moc nečetl takže nevím jestli je tady už někdo recenzoval.)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Čaute,

kluci vidím, že se tady vyznáte. I když jsem přečetl několik desítek stran o reprosoustavách, tak jsem z toho pořád v pasti.

Mám octavii I combi 2004, rádio origoš symphony mp3, mám repro pouze vpředu a chtěl bych repro i dozadu. Chtěl bych po vás, abyste mi tady něco sestavili i poradili, pokud si někdo najdete chvilku času.

Doma mám repro 5.1 u telky http://www.zbozi.cz/vyrobek/genius-sw-hf/ a se zvukem jsem spokojenej a chtěl bych výkonově i něco podobného do auta. Na kolik by vyšla takováto autosestava a byl by velký rozdíl ve zvuku, kdybych vynechal subwofer? Doma u telky ho mám stejně nastavenej na 0 až 2 (z -8 až +8 hodnoty). Jaká by byla cena takové sestavy? Včetně kabeláže a všech potřebných věcí.

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud hodláš ponechat Symphony tak ti postačí vyměnit pouze repro.Ideálně komponentní s následným vytlumením dveří.Zvuk tohoto rádia je doslova zoufalý a větší investice do instalace nebude mít očekávaný výsledek.

Srovnávat setavu 5.1 se sestavou v autě je zcestné už pro proto, že akustika místnosti a auta je diametrálně odlišná.Taky výkony zesilovačů u sestavy 5.1 a autorádia nesnesou srovnání.

Proto si musíš položit pár zásadních otázek...co chceš ponechat...kolik jsi ochotný investovat a jak rozsáhlé úpravy jsi ochotný podstoupit.

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Symphony bych chtěl ponechat hlavně z toho důvodu, že se mi v tom středovém panelu líbí. Koukal jsem na několika rádií a žádné se mi tak nelíbilo...

Kdybych tedy ponechal rádio symphony a vyměnil pouze repro, na kolik by to vyšlo? A je nějaká možnost, ponechat symphony a napojit na něj cdměnič či něco jiného a teprve na to napojit repro soustavu?

A co by se stalo, kdybych napojil na symphony silnější repro? Našel jsem totiž u babky repro, tohle 4982606-reproduktory-3.jpg

4982606-reproduktory-5.jpg

Výška 10cm, šířka magnetu 10cm a a délka 22,5cm, je to nějak použitelný? (fotky jsem našel pouze na inzerci)

EDIT:

A ještě dotaz. Říkal jsi, že akustika v autě a místnosti je diametrálně odlišná. Mám to tedy chápat tak, že např. v místnosti hraje 200W soustava daleko míň než v autě? Respektive, je méně slyšet kvůli většímu prostoru a rozléhání zvuku?

Editováno: , autor: Wojnar
Edituj příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...problém je hlavně s akustikou a s odrazy....

Repro můžeš napojit na Symphony a kdyby rádio nestíhalo (a to je dost reálný) může připojit 4ch zesilovač pomocí této redukce...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/128-3-AUX-vystup/5/405-MINI-ISO-RCA

U rádií se řeší zvuk a ne vzhled... ;) podívej se na design rádií clarion...nic moc že...?...ale ten zvuk...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Ahoj,

prosím o radu... Mám Octu 1 liftback a odešly mi zadní repra. Koupil jsem nové do zadního plata a chtěl bych je napojit na stávající kabeláž od těch origo... Jenže do origo repra vedou 4 dráty... proč 4? a jak je mám případně zapojit na ty koaxiály?

Dík moc...

Ovosh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Čaute. Mám pár otázek: potřeboval bych poradit s připojením těchto reproduktorů http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/199-3-komponentni/5/1035-MTX-T6S652 potřebuji natahat nové kabely od rádia? nebo stačí jen nějaká ta redukce? mdf podložky už mám koupený ještě bych chtěl tyto repra do předu a samozřejmě dveře vytlumím. A do zadu bych chtěl dát nejspíš tyto do plata které budu z mdf http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/163-2-6x9/5/1037-MTX-T6C693 tlumení chci B2. Také mě zajímá jak to je s připojením zadních reproduktorů? A ještě snad poslední věc kam schovat výbybky ve předu? Díky za info ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak MTX je jednoznačně dobrá volba a i s B2 se dobře dělá.Jen bych ti doporučil si pořídit přitlačný váleček a tím tak pláty řádně přilnou a nevzniknou tak nikde mezery (vzduchové)

Vyhybka u těchto komp je malá takže s instalací nebudeš mít problém.Pokud máš podložky MDF tak vyhybku přilep vedle okruží pro reproduktor (na tu mini plošku)

Předpokládám, že repro pojedou z rádia takže není nutné měnit kabely, ale pokud si chceš s tím pohrát tak to není nijak složité protože průchodka Octavie je dobře průchozí.

Pokud necháš orig. kabeláž tak se použije tato reukce...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/52-1-ISO-redukce/186-2-kabelove-redukce/5/1327-konektor-repro-Skoda-Octavia

Vyhybku s výškovým reproduktorem připojíš pralelně na kabely redukce.Stejné konektory použiješ pro připojení zadních oválů, ale tady bych doporučil repro kabel 1,5qmm

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/45-1-Kabely/181-2-reproduktorove-kabely/5/1537-Renegade-REN1510SC

...takže redukce odpadá.Jen pro rozpojení kabelů od plata (v případě demontáže plata z vozu) se použije tento konektor...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/152-3-reproduktorove-konektory/5/300-C-Quence-4-polovy-konektor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím,mám rádio Pioneer DEH 2320 UB,jaké přední a zadní repro k tomuto rádiu bych měl koupit cca kolem 1500kč-2000kč?Poslouchám metalovou muziku.Samozřejmě proběhne montáž MDF podložek.časem i vytlumení předních dveří.Se zesilovačem nepočítám.Předem díky za reakce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...tak předně metalu 3x zdar...ale obávám se, že částka je dostačující pouze na přední repro....

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/0/0/5/1048-MTX-RTS652

...a pak záleží jaký máš model OI...pokud lift tak v zadní plastech jsou 13cm repro (doporučuji 6x9" do plata) a pokud je to combi tak tam jsou 4x6"

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/196-3-koaxialni/5/1711-MTX-TR504

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/163-2-6x9/5/1709-MTX-TR694

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/40-1-Reproduktory/165-2-4x6/5/1182-crunch-DSX462

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, potřeboval do své Octy repro, kde nebudu muset nic upravovat. Repra potřebuji do předních dveří. Byl bych rád, kdyby stačilo jen vytáhnout mřížku, vyšroubovat originály a dát na jejich místo něco lepšího. Normálně bych se do toho ani nepouštěl, ale to pravé repro chrčí a nedá se poslouchat. Potřebuji fakt nějakou rychlovku, do 1200,- . Ale aby byly lepší než ty originály :-P

Moje představa byly tyto: http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/sinus-live-sl-f165

jenže už je nemůžu nikde sehnat :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Dobry den, kupil som reproduktory Magnat 216 do prednych dveri, no magnet ma 8cm a do dveri sa nevojde. Nechcel by som velmi ohinat ten plech, ktory tam zavadzia, a teda sa chcem spytat, ci najdem nejake reproduktory, ktore budu hrat rovnako dobre, nakolko tie magnaty hraju pekne, s sirkou magnetu, ktory sa do dveri vojde bez ohynania plechu. Dakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, a jak to uhnout, čím to ohnout, čím a jak případně zatřít už poradit nechceš, co?

Existuje mnoho způsobů.

Jednak je třeba rozlišit jestli ve dveřích je fólie nebo mirelon.

Mirelon se ani nepokoušej odlepit, raději jej rozřízni a pak slep nějakou páskou. Na trhu je plno lepících pásek pro nejrůznější použití.

Fólií se Ti možná odlepit podaří. Zpátky bych ji lepil po očištění plochy třeba chemoprénem. Nebo použít stejný postup jako u mirelonu.

Další možností je koupit fólií novou. Ale stojí, jestli si to dobře pamatuji, cca 300,- Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...