Hustoles77 Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Ahoj, potřebuji radu. Mám v O1/2001 manuální klima (spínač AC). Slyšel jsem, že po zapnutí AC by se měly rozběhnout oba ventilátory. Mě se rozběhne pouze jeden(v pohledu od řidiče ten pravý) Co je tedy pravda a kde může být chyba ? Díky.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host DES Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Ahoj, potřebuji radu.Mám v O1/2001 manuální klima (spínač AC). Slyšel jsem, že po zapnutí AC by se měly rozběhnout oba ventilátory. Mě se rozběhne pouze jeden(v pohledu od řidiče ten pravý) Co je tedy pravda a kde může být chyba ? Díky.... jak jsem psal v jiném foru, ty nevěřící Tomáši, rozběhnout se musí oba ... všechno vidím ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hustoles77 Vloženo 29. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Ty jsi taky všude, viď ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtg61 Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Ahoj, potřebuji radu.Mám v O1/2001 manuální klima (spínač AC). Slyšel jsem, že po zapnutí AC by se měly rozběhnout oba ventilátory. Mě se rozběhne pouze jeden(v pohledu od řidiče ten pravý) Co je tedy pravda a kde může být chyba ? Díky.... jak jsem psal v jiném foru, ty nevěřící Tomáši, rozběhnout se musí oba ... všechno vidím ... nevěřit, prověřit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Ty jsi taky všude, viď ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fido Vloženo 28. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2006 Dneska jsem se dostal na dálnici do kolony a neustálým popojížděním na jedničku v tom vedru se dostala ručička teploty chladící kapaliny do červených mezí. Prostě nesepnul ventilátor u chladiče. Kdyby jsem se z té kolony včas nedostal a nezchladil to rychlejší jízdou, tak bych tam vyvřel jak se stodvacítkou. Ventilátor klimatizace zdáse taky nejede. Kde mám hledat závadu? Poradí někdo? Díky..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolešo Vloženo 28. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2006 Nejpravděpodobněji termospínač chladící kapaliny. Potom pojistka v boxu na baterii. Termospínač je na chladiči, zkus přemostit vhodným kouskem drátu a měl by se roztočit ventilátor - bacha, aby tě nechytla vrtule. Pokud se roztočí, je termospínač v hájích a je potřeba ho vyměnit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fido Vloženo 29. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2006 Kde bych ten termospínač přesně našel a jakým způsobem to přemostit - elektrikář moc nejsem a tak bych nerad, aby tam něco zajiskřilo! Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobocop Vloženo 29. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2006 aj ja som prišiel nato, že mám takúto poruchu keď som sa dostal do niekoľkokilometrov kolóny, horšie bolo, že nebolo z nej úniku, voda mi aj pól hodinu vrela, potom sa mi pri vysokej teplote ohol jeden ventil, ten poškodil zdvihátko a vačkový hriadeľ, a oprava ma stála 20.000,-Sk. takže bacha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dolešo Vloženo 30. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2006 Je to dobře popsané v odstavci "Nespína ventilátor chladenia". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peme Vloženo 30. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2006 Zkus taky jednotku dochlazování je na LP podpěhu zespoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 30. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2006 Podíval bych se na zelenou pojistku na akumulátoru,jestli není vypálený její držák nebo ona sama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 30. Duben 2007 Sdílet Vloženo 30. Duben 2007 (editace) Dobrý den, mám takový problém že mi při zapnutí klimatizace nejde ta pomalá rychlost ventilatorú ani na jednom ventilátoru asi jsou špatné.A tak se chci zeptat jestly tam můžu dát ventilátory(MOTORKY) co jsou v octávce bez klimatizace jen na dochlazování.Je tam vždycky jenom jeden.Nevíte někdo jestly jsou stejné? Editováno: 3. Květen 2007, autor: carda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 3. Květen 2007 Sdílet Vloženo 3. Květen 2007 Dobrý den,mám takový problém že mi při zapnutí klimatizace nejde ta pomalá rychlost ventilatorú ani na jednom ventilátoru asi jsou špatné.A tak se chci zeptat jestly tam můžu dát ventilátory(MOTORKY) co jsou v octávce bez klimatizace jen na dochlazování.Je tam vždycky jenom jeden.Nevíte někdo jestly jsou stejné? Ahoj, koukni se na pojistku v boxu nad baterkou a pak ještě termostatický spínač, co je na chladiči. Jedno z toho by to mělo být, a nebo vadná jednotka dochlazování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carda Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 Elektrikář mi říkal že tam prud jde, tak to budou ventilátory.Musím je nechat skontrolovat.Ale dík ještě na to mrknu sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 4. Květen 2007 Sdílet Vloženo 4. Květen 2007 jsou tam odpory - na rychlsoti - 1 2 a tak - posledni rychlost bez odporu - primo napajene - najdes je u ventilatoru - maji tvar pérka - odporov vynuti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hari Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Zdravím všechny ! Dotaz- mám Octavii combi 1.9 TDI 96kw výroba 2004, dovoz z Německa. Překvapilo mě, že při nastaveni climatroniku na režimy Auto nebo režim na rozmrazení skla trvale běží oba ventilátory na chladiči a to ihned od zcela studeného motoru, při režimu Econ ventilátory neběží a zapnou se až při ohřátí motoru nad danou mez (např. při delším stání). Octávky už jsem měl 2 dříve, ale bez klima a tak mě ten trvalý běh ventilátorů dost překvapit. Je to normální nebo je to závada ? Díky za Vaše odpovědi ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 pokud je klima v režimu auto nebo rozmrazování tak je v provozu to znamená že výparník (v autě) odebýrá teplo (chladí) tím pádem kondenzátor (venkovní chladič) musí teplo odevzdat (hřeje se) a proto je chlazen vrtulemi ihned po startu. tím jsem chtěl říct že je to úplně normální (v pořádku) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hari Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Díky za odpověď; dotaz to byl asi dost laický, ale Vaše zpráva mě uklidnila. Inu člověk se pořád učí....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 22. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2007 Já pustil před pár týdny klimu a menší ventilátor se ani nehnul. Byl pěkně zarostlej. Na vrakáči za 1.500,- Kč a už se mi točí taky oba, takže můžu potvrdit, že se opravdu musí točit hned oba, ale nebyl jsem si taky jistej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wog Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 Oba ventilátory se mi netočí zrovna zlehka. Má smysl je něčím prostříknout? Čím? Nebo začít shánět nové? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 Mě už se točí krásně volně. Ten starej se napřed ani nehnul a když jsem ho otočil trochu silou, tak povolil ale nešel lehce. Jestli pomůže promazání nevím, můžeš to zkusit, nic by si s tím neměl zkazit, ale není tam skoro vůbec místo kam to promáznout, je to komplet zadělané a nerozebíratelné. Takže jedině to prosrtíknou rovnou do celého motůrku. Jinak nové ventilátory jsou zatraceně drahé. Já koupil jeden starší, ten pravej malej na vrakáči za 1.500,- Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterH Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 Mám 1.8T r.v.99. Je tam len jeden ventilátor. V servise mi nevedeli povedať, či chýba druhý(menší), alebo origo je to tak. Mechanik mi pustil klímu, vrtula sa roztočila a povedal, že je to OK. Tvrdil, že menší je na klímu, a keby to bolo vymontované, tak by sa vačšia neroztočila. Káždý má dva, len ja mám jeden? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 (editace) Já mám dva,a do teď jsem si myslel, že jeden ventilátor mají auta bez klimatizace a dva s klimatizací!? Editováno: 2. Květen 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 23. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2007 (editace) přesně, jak píšeš, dva s klimou, jeden bez klimy. Editováno: 2. Květen 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.