Listopad 4, 200717 r z tohoto pohledu nelze, podívej se na vnitřní stranu, tam bude DOT XXXX, člili týden a rok, např. 0107 - takže vyrobeno 1.týden roku 2007. Bývá to jen z jedné strany a tak záleží na konkrétní gumě, u některých vně a u jiných vnitřní strana.
Listopad 4, 200717 r Autor Kouknu az prezuju na zimaky. Presne to co pises jsem hledal (vim ze se to tak znaci), ale tady je videt jen DOT 7GH8 a z toho jsem nebyl vubec chytry. Zitra chci prezouvat tak kouknu a dam vedet jestli tam neco je nebo ne. Jinak diky!
Listopad 5, 200717 r Kouknu az prezuju na zimaky. Presne to co pises jsem hledal (vim ze se to tak znaci), ale tady je videt jen DOT 7GH8 a z toho jsem nebyl vubec chytry. Zitra chci prezouvat tak kouknu a dam vedet jestli tam neco je nebo ne. Jinak diky! Taky jsem na to koukal - kde jsi ty gumy koupil?
Listopad 5, 200717 r Za tím nápisem DOT musí být oválný rámeček ve kterém je uvedené číslo. Jinak správně namontovaná NESMĚROVÁ pneu má mít toto číslo viditelné vždy s venkovní strany. Pneu se směrovým dezénem má DOT číslo viditelné pouze na levé straně, na pravé straně je logicky s vnitřní strany. Rezerva má být vždy smontována jako kolo na pravou stranu. Jinak číslo DOT bylo do roku 1999 pouze třímístné a od roku 2000 je čtyřmístné.
Listopad 5, 200717 r o thorin: Ale ako pozeram aj tato pneu je smerova! Inak to je asi prva smerova letna pneu ktoru vidim. Je pravada ze ja pouzivam vacsinou 16ky a tie sa smerove asi nerobia. Ale mozno sa mylim.
Listopad 5, 200717 r Autor Kouknu az prezuju na zimaky. Presne to co pises jsem hledal (vim ze se to tak znaci), ale tady je videt jen DOT 7GH8 a z toho jsem nebyl vubec chytry. Zitra chci prezouvat tak kouknu a dam vedet jestli tam neco je nebo ne. Jinak diky! Taky jsem na to koukal - kde jsi ty gumy koupil? Gumy uz byly na aute jak jsem ho kupoval. Je to dovoz z Nemecka a podle dovozce ty gumy byly davany na auto nejakou kratkou dobu pred moji koupi auta. No a tak jsem hledal DOT a za nim to male kolecko v kterem je rok a tyden vyroby a tam je jen takovy patvar mi nic nerikajici. I kdyz to nerozlustim tak hlavni vec je ta ze gumy jsou opravdu nove a nejaky ten patek snad vydrzi!
Listopad 5, 200717 r Autor Záhada je vyresena! Pneu jsou z 47 tydne roku 2006 (pristi tyden jim je rok) a tim ze jsou smerove tak zrovinka ty z leve strany maji tento udaj otoceny dovnitr auta. Prava strana je videt normalne. A ja blbec jsem se dival jen na stranu u ridice a na druhou se nepodival. Priste budu chytrejsi a kouknu se na vsechny.
Listopad 5, 200717 r Záhada je vyresena! Pneu jsou z 47 tydne roku 2006 (pristi tyden jim je rok) a tim ze jsou smerove tak zrovinka ty z leve strany maji tento udaj otoceny dovnitr auta. Prava strana je videt normalne. A ja blbec jsem se dival jen na stranu u ridice a na druhou se nepodival. Priste budu chytrejsi a kouknu se na vsechny. tak vidíš jak málo stačilo k vyřešení "záhady".
Listopad 6, 200717 r o thorin: Ale ako pozeram aj tato pneu je smerova! Inak to je asi prva smerova letna pneu ktoru vidim. Je pravada ze ja pouzivam vacsinou 16ky a tie sa smerove asi nerobia. Ale mozno sa mylim. Skoro všichni výrobci mají v sortimentu směrové letní pneu, někteří už od 14", jiní třeba až od 16" (ale myslím že od 16tek nahoru snad úplně všichni), namátkou: Barum Bravuris BFGoddrich G-Force Profiler Bridgestone RE 050 Dunlop SP9000; Dunlop SportMaxx Firestone SZ 80 Fulda Carat Progresso GoodYear Eagle F1 Kleber Hydraxer Matador MP41; Matador MP43 Michelin Pilot Sport Pirelli SystemDirezionale Sava Intesa Semperit Direction Sport Uniroyal R550; Uniroyal RainSport Snad jedinná značka, která nemá v sortimentu směrovku vůbec (aspoň si teď na žádnou nemůžu vzpomenout) je Continental.
Prosinec 27, 200717 r 10.12. 1985 blééééé Kde jsi to datum sebral????? Nebo to je datum tvýho narození?
Prosinec 20, 201212 r v poslední době často vidím pneumatiky, které nemají za kódem DOT žádný datum výroby, jak zjistím u těchto pneumatik datum a proč ho některé pneumatiky nemají? Děkuji za odpověď
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.