Přejít na obsah

Zapojení autoradia SENCOR MR 5255(pořád svítí a nepamatuje si nastavení)

Doporučené příspěvky

Nedávno jsem kupoval autoradio zn.SENCOR MR-5255. Po zapojení se zdálo vše OK, ale radostt rvala jen chvilku... Jedná se o to,že když vypnu zapalování a vyndám klíček, pořád svítí podsvícení tlačítka eject+červená ledka pod otvorem na CD. Ledka, která by měla blikat jako "ochrana" proti krádeži při vytažení klíčku nebliká.(bliká jen při vypnutí zapalování)Což by mělo být dle mého obráceně.Tlačítko eject+ledka pod CD by měli zhasnout a zůstat blikat by měla jen ta červená ledka proti krádeži.Radio si také nepamatuje nastavení pokud vytáhnu klíček. Mám Fabku rv.2001. Díky moc za případné info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus tady na foru najít chéma zapojení ISO a porovnat s tím, jak to máš zapojeno. Zkontroluj, zda máš všechny dráty zapojeny v ISO konektoru jak mají být. Někde tam ude určitě zrada :)

Na ISO konektoru musíš prohodit trvalý + (paměť) a spínaný+

Odkaz ke komentáři

Zkus tady na foru najít chéma zapojení ISO a porovnat s tím, jak to máš zapojeno. Zkontroluj, zda máš všechny dráty zapojeny v ISO konektoru jak mají být. Někde tam ude určitě zrada :)

přesně tak u škody je to od výroby přehozené na origo rádio pokud se dává neorigo musí se to otočit. Pin 4 a 7 jinak si autorádio nepamatuje stanice po vypnutí

Editováno: , autor: Tonny
Odkaz ke komentáři

přesně tak u škody je to od výroby přehozené na origo rádio pokud se dává neorigo musí se to otočit. Pin 4 a 7 jinak si autorádio nepamatuje stanice po vypnutí

Díky moc za info. Ještě jedna věc.... V autě bylo původně radio SONY s kazetou, ale údajně se kupovalo a montovalo přímo v autor. servisu Škoda. Tak nevím jestli se i toto radio bere jako original....

Odkaz ke komentáři

Díky moc za info. Ještě jedna věc.... V autě bylo původně radio SONY s kazetou, ale údajně se kupovalo a montovalo přímo v autor. servisu Škoda. Tak nevím jestli se i toto radio bere jako original....

Měl jsem ve Fabii Sony, později Panasonic, zapojení bylo u obou stejné, prohodit piny, viz výše, zapojení fantomového napájení antény. Teď mám Symphony (originál Škoda) a v servisu mi piny musely přehodit zpět do továrního nastavení.

Nejlépe bude asi, když popadneš návod k zapojení a poprosíš nějakého autoelektrikáře, ať ti na to mrkne.

Odkaz ke komentáři

Předevčírem jsem to zkoušel. Z konektoru jsem vyndal takovej žlutej plast, ale to bylo tak všechno.... :wacko: Ten kablík nemůžu prostě dostat ven. Bojim se, že to nějak urvu. Máte někdo postup jak to dostat ven a nebo nenašel by se někdo kdo by mi to přehodil (jsem z Prahy).

Nejlepší je použít origo vypichovák nebo sponku,ten pin má zpětný jazýček,který musíš přihnout aby se pin dostal ven.

Odkaz ke komentáři

Předevčírem jsem to zkoušel. Z konektoru jsem vyndal takovej žlutej plast, ale to bylo tak všechno.... :wacko: Ten kablík nemůžu prostě dostat ven. Bojim se, že to nějak urvu. Máte někdo postup jak to dostat ven a nebo nenašel by se někdo kdo by mi to přehodil (jsem z Prahy).

Nejlepší je použít origo vypichovák nebo sponku,ten pin má zpětný jazýček,který musíš přihnout aby se pin dostal ven.

Za radiem nejsou na tech kabelech konektory, ze by se to dalo prehodit ? RAdia to bezne maji. Jinak bud tim vypichovakem, nebo e da pouzit i hodne malinkatej sroubovak, chce si to s tim chvili hrat. A kdyz nepomuze, tak strihnout a preletovat napevno :-)

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Za radiem nejsou na tech kabelech konektory, ze by se to dalo prehodit ? RAdia to bezne maji. Jinak bud tim vypichovakem, nebo e da pouzit i hodne malinkatej sroubovak, chce si to s tim chvili hrat. A kdyz nepomuze, tak strihnout a preletovat napevno :-)

Teď jsem se s tím popral (Roomster vs. Sencor): Každej pin má dva zpětné jazýčky. Když se podíváš na pin z druhé strany, než čouhají kabely, uvidíš po každé straně pinu malou dirku čvercového tvaru. Tam se musí zastrčit minišroubovák nebo něco podobného, buď do obou dírek najednou, nebo střídavě do jedné a pak do druhé za stálého mírného tahu za kablík. Jo a nejdřív, než jsem začal, jsem bokem vytáhl takovou žlutou plastovou planžetu, která se tváří jako že slouží jako pojistka proti vysmeknutí všech pinů z konektoru.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...