Milos Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Zdravím, je to už nějakou dobu co mě trápí taková drobná závada, jedná se o takové drobné vrzání od přední nápravy, které se projeví pouze při plném rejdu a je jedno jestli v pravo nebo v levo. Někdy je to slyšet minimálně, někdy víc. Původně jsem myslel, že by to mohli být letní široký kola, že třeba někde můžou škrtat, ale ted v zimně je to trošku slyšet i na uzoučkých 165tkách gumách. Opravdu by mě zajímalo co to může způsobovat, že by ložiska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Mě to vrže od novoty a neřeším to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave33 Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Nemůžou to dělat silentbloky? Mě občas zavrzají ,když přejedu zpomalovací retardér. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Nemůžou to dělat silentbloky? Mě občas zavrzají ,když přejedu zpomalovací retardér. To jsem si mysle taky, ale po výměně za nové to dělá dál, hlavně teda v zimě, v létě skoro ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dave33 Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 To jsem si mysle taky, ale po výměně za nové to dělá dál, hlavně teda v zimě, v létě skoro ne. Mě taky v jen v zimě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Motaaa Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 (editace) Mě taky v jen v zimě. čago mě to taky vrzalo dal sem to znamému mechanikovy vyměnil mi manžetu řízení a přestalo a bratrankovy to dělalo to samé vyměnil a má taky klid tak zkus kouknout tu manžetu Editováno: 5. Prosinec 2007, autor: Motaaa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 čago mě to taky vrzalo dal sem to znamému mechanikovy vyměnil mi manžetu řízení a přestalo a bratrankovy to dělalo to samé vyměnil a má taky klid tak zkus kouknout tu manžetu Dík za info, ale já už na to kašlu, tak nějak jsem si na to za ta léta zvyknul a už mi to ani nepřijde, stejně jako v zimě vrzající zadní náprava, zejména za studena a při přejezdu ratardérů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milos Vloženo 6. Prosinec 2007 Autor Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 Dík za rady, za čtrnáct dní jdu na servis po 4 letech a 60tis., tak si nechám proklepnout ty silenbloky a manžetu řízení. Jsem zvědavej co dalšího mi najdou, ale auto vypadá docela dobře, technickou by to mělo prolézt Ale spíš jsem někde slyšel že HTPčka maji občas problém s emisema. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 6. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2007 tu manzetu riadenia da sa to vymenit aj svojpomocne?, alebo pri tom treba rozobrat polovicu riadenia... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlastik1 Vloženo 7. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2007 Zdravím, je to už nějakou dobu co mě trápí taková drobná závada, jedná se o takové drobné vrzání od přední nápravy, které se projeví pouze při plném rejdu a je jedno jestli v pravo nebo v levo. Někdy je to slyšet minimálně, někdy víc. Původně jsem myslel, že by to mohli být letní široký kola, že třeba někde můžou škrtat, ale ted v zimně je to trošku slyšet i na uzoučkých 165tkách gumách. Opravdu by mě zajímalo co to může způsobovat, že by ložiska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 7. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2007 Vlastik1: Co je to za post? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cluck Vloženo 7. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2007 Mám stejný nebo podobný problém.... Při přejezdu retarderu mi od přední nápravy vyjde vrznutí jako když skočíte na starou pružinovou postel ale jen když mám kola rovně. při nájezdu na retarder ze zatáčky, kdy kola najíždění takřka postupně je to bez akustického signálu.... Docela mne to štve.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 8. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2007 Ahojte,také mám s tím vrzáním problém v létě se to neprojevilo,až se tedka ochladilo je to citelnější...promazal sem silentbloky stabil.+náprav,dál pružiny...a nic nepomohlo... tedka se zkusím podávat na manžetu řízení a uvidím....jo auto je staré 11 měsíců a mám 12000Km...mechoši ve škodovce tradičně nic nevyřešili.....kdybyste na něco přišli dejte vědět:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 8. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2007 Tak mám problém vyřešen sestřenka točila volantem a já poslouchal a zkoušel,vrzání vycházelo z horního uložení tlumiče,ono bylo spíš takové klepání.manžety mi přišly v pohodě a nikde nedrhly...oddělal sem krytku a utopil to ve WD40 a je pokoj....uvidím na jak dlouho... viz foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 tak chlapi mne to tiez cca pred tyzdnom zacalo vrzgat od pravej strany. pri retarderi, jamach nic ani nerovnostiach. robi to niekedy pri akceleracii, pri vlnach na vozovke (nie na tych co su na semaforoch) a co som zistil cirou nahodou ze ked som sadal na spolujazdcovu stranu tak sa ozvalo vrznutie tak som vystupil zatlacil na karoseriu a vrzgalo to ako stara poslel ale nerobi to vzdy nat 50:50 niekedy ano niekedy nie, v com by to mohlo byt mam podozrenie na tlmic + pruzina alebo zeby ako prispevok vyssie stacilo namazat tu hornu skrutku tlmica ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 Mám stejný nebo podobný problém.... Při přejezdu retarderu mi od přední nápravy vyjde vrznutí jako když skočíte na starou pružinovou postel ale jen když mám kola rovně. při nájezdu na retarder ze zatáčky, kdy kola najíždění takřka postupně je to bez akustického signálu.... Docela mne to štve.. http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...5&start=225 Měl jsem ten samý problém...vyměněno téměř vše a nic nepomáhalo...až po výměně řízení byl a je do dnes klid... Neříkám že je to 100% i tvuj případ,ale nic není nemožný.... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 já už to neřeším dávno, prostě jsem se s tím smířil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
najmis Vloženo 9. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2007 já už to neřeším dávno, prostě jsem se s tím smířil. Každej sme jinej....někdo an to kácí a jezdí dokud mu něco neupadne,někdo se s tím smíří a někoho to točí a nedá mu to spát.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Losky83 Vloženo 13. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2007 Jééé, asi stejný problém. V létě vše ok, první mrazy a auto začalo vrzat na zadku i na předku. No hnus. Zadek už nějak ztichl, ale předek je hroznej, např když jedu na retardér, je to ok, ale jak sjedu a auto se zhoupne tak na řidičově straně to zavrzá jak starý gauč. Nebo to dělá na kruháči, jak dám volant do prava a auto se nahne, zavrzá to. Když do leva, tak nic.Už mě to točí, jsem takovej, že každej zvuk co by neměl být slyšet mi hned vadí. Má někdo zkušenostní a odbornou radu se stejným problémem? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
P2M Vloženo 14. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2007 Mám pocit, že ten čumák po instalaci již tolik opěvovaných silenbloků z Cupry ztichnul. Tak 80% pravděpodobnosti tomu dávám. Zadek vrže přesně jako MELLO - tzn v mokru na retardérech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z.docekal Vloženo 20. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2007 Po půl roce vrzání od přední napravy jsem náhodou přišel na příčinu vrzu. Vrzaly mě panty přední kapoty.Po promazání mám v autě božskej klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MELLO Vloženo 21. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2007 Jééé, asi stejný problém. V létě vše ok, první mrazy a auto začalo vrzat na zadku i na předku. No hnus. Zadek už nějak ztichl, ale předek je hroznej, např když jedu na retardér, je to ok, ale jak sjedu a auto se zhoupne tak na řidičově straně to zavrzá jak starý gauč. Nebo to dělá na kruháči, jak dám volant do prava a auto se nahne, zavrzá to. Když do leva, tak nic.Už mě to točí, jsem takovej, že každej zvuk co by neměl být slyšet mi hned vadí. Má někdo zkušenostní a odbornou radu se stejným problémem? Díky Já už to fakt neřeším. Všechny podvozkové díly a skupiny mám naprosto v pořádku, takže nic neohrožuje bezpečnost jízdy, tak ať si holt v mrazech vrže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto79 Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Mam rovnaky problem, vrzganie v prednej naprave pri prejazde nerovnostou (hlavne cez spomalovacie retardery). Skusal som WD40 ako pise vyssie v prispevku xrack. Pomohlo to na cca 2 tyzdne. Potom sa vrzganie znova prejavilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas-SK Vloženo 23. Březen 2016 Sdílet Vloženo 23. Březen 2016 Je to toto? https://youtu.be/OJXfhAzunWk tiež mi to robí a už som zúfalý. V Škode to premazali a zlepšilo sa to ale nezmizlo to úplne. Vďaka za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Terenius Vloženo 23. Březen 2016 Sdílet Vloženo 23. Březen 2016 (editace) tomas-sk, to vypadá buď na horní uložení tlumičů nebo gumy (pouzdro stabilizační tyče) stabilizátoru. Ostatní díly podvozku by spíše klepaly, než vrzaly. Editováno: 23. Březen 2016, autor: Terenius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.