Pat Vloženo 14. Únor 2008 Sdílet Vloženo 14. Únor 2008 Zdravím. Potřebuji poradit. Mám Fabii 1.2 / 12V, r.v.2006 ve výbavě Elegance. Občas se stane, že po zasunutí klíčku do zapalování a otočení do 1. polohy se na palubní desce rozsvítí místo signálek dobíjení, EPC a elektroniky motoru pouze signálka dobíjení a dále signálky ABS + MSR. Za tohoto stavu nelze spustit motor (startér točí motorem). Vypnutí a zapnutí zapalování v tomto okamžiku nepomůže. Pokud nějakou dobu (1/2 až 3 minuty) počkám (klíček je stále v pozici zapnutého zapalování), pak se po nějaké době rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru, současně s tím je slyšet zvuk pravděpodobně palivového čerpadla (stejný zvuk, jako když otevřu dveře u řidiče při nastupování), signálky ABS + MSR svítí stále. Nyní již lze spustit motor, za jízdy ale stále svítí signálky ABS + MSR. Motor jede bez problémů. Pokud zastavím, vypnu motor a znovu zapnu zapalování, je již vše v pořádku, signálky ABS + MSR již nesvítí - OK. Tento stav se stává vlastně výhradně ráno, když poprvé sednu do auta. Někdy se (také pouze ráno) stane, že po zapnutí zapalování je vše v pořádku, ale při nastartování se rozsvítí signálky ABS + MSR a po asi 2 sec. zhasnou. Motor jede supr. Dělá to již od léta, neměl jsem čas to řešit. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Auto je v záruce, jezdím s ním každý den. V servisu jsem s tím zatím nebyl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 Zdravím. Potřebuji poradit.Mám Fabii 1.2 / 12V, r.v.2006 ve výbavě Elegance. Občas se stane, že po zasunutí klíčku do zapalování a otočení do 1. polohy se na palubní desce rozsvítí místo signálek dobíjení, EPC a elektroniky motoru pouze signálka dobíjení a dále signálky ABS + MSR. Za tohoto stavu nelze spustit motor (startér točí motorem). Vypnutí a zapnutí zapalování v tomto okamžiku nepomůže. Pokud nějakou dobu (1/2 až 3 minuty) počkám (klíček je stále v pozici zapnutého zapalování), pak se po nějaké době rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru, současně s tím je slyšet zvuk pravděpodobně palivového čerpadla (stejný zvuk, jako když otevřu dveře u řidiče při nastupování), signálky ABS + MSR svítí stále. Nyní již lze spustit motor, za jízdy ale stále svítí signálky ABS + MSR. Motor jede bez problémů. Pokud zastavím, vypnu motor a znovu zapnu zapalování, je již vše v pořádku, signálky ABS + MSR již nesvítí - OK. Tento stav se stává vlastně výhradně ráno, když poprvé sednu do auta. Někdy se (také pouze ráno) stane, že po zapnutí zapalování je vše v pořádku, ale při nastartování se rozsvítí signálky ABS + MSR a po asi 2 sec. zhasnou. Motor jede supr. Dělá to již od léta, neměl jsem čas to řešit. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? Auto je v záruce, jezdím s ním každý den. V servisu jsem s tím zatím nebyl. podstatné je to co píšeš nakonec - auto v záruce - takže co myslíš, jeď do servisu, jinak jezdit od léta s kontrolkou ABS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 podstatné je to co píšeš nakonec - auto v záruce - takže co myslíš, jeď do servisu, jinak jezdit od léta s kontrolkou ABS Jo, jasně, jenom jsem chtěl vědět, jestli se s tím někdo nesetkal. Prohledával jsem fórum, ale podobnou závadu jsem nenašel. V úterý jedu na roční prohlídku, tak se na to podívají. Uvidíme podle VAGu. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Ještě přikládám fotky, jak to vlastně vypadá. Toto je stav po zapnutí zapalování. Nejde nastartovat motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Po chvíli čekání (1/2 až 3 minuty) se rozsvítí signálky EPC a elektroniky motoru. Teď se dá nastartovat motor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Po nastartování někdy zůstanou svítit signálky ABS a ASR. Když jsem to fotil, tak zrovna ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Pokud by jste někdo věděl, napište. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 17. Únor 2008 Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 (editace) Me se obcas stava, ze nastartuju a rozsviti se tak na vterinu kontrolka ABS a hned zhasne. Mam rok stare auto, tak asi zajedu do servisu. Editováno: 17. Únor 2008, autor: Braver Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 17. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 17. Únor 2008 Me se obcas stava, ze nastartuju a rozsviti se tak na vterinu kontrolka ABS a hned zhasne. Mam rok stare auto, tak asi zajedu do servisu, ale aby to nahodou nebyla nejaka prkotina. Přesně to mi dělá taky. A celkem často. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 18. Únor 2008 Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Byl jsem dneska v servisu. Hodil to na VAG a ten nenahlasil zadnou chybu. Rikal, ze pokud ta kontrolka zhasne, je ten system v poradku. Pry by to mohlo byt tim, ze je zanesene nejake cidlo. Vic mi k tomu nerekl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 18. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2008 Uvidím, jestli VAG u mně něco ukáže. Dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 19. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 Tak jsem byl dnes v servisu, dal jsem jim popis i fotky. VAG ukázal pouze podpětí v síti vozu, žádnou další závadu. Že by to mělo souvislost - slabá baterka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 19. Únor 2008 Sdílet Vloženo 19. Únor 2008 (editace) Pravda je, ze ja tedka posledni dobou jezdim jen kratky trasy, tak 10-20 km. V zime moc na vylety nejezdim. Ta baterka by to mohla byt. Jake trasy jezdis ty? Editováno: 19. Únor 2008, autor: Braver Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 20. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 Pravda je, ze ja tedka posledni dobou jezdim jen kratky trasy, tak 10-20 km. V zime moc na vylety nejezdim. Ta baterka by to mohla byt. Jake trasy jezdis ty? Teď právě jezdím jen krátké trasy. Bude to asi baterkou. Problém je, že v servise se jim to nechce moc řešit, i když (nebo možná právě proto ?) je to v záruce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 20. Únor 2008 Sdílet Vloženo 20. Únor 2008 Tak jsem byl dnes v servisu, dal jsem jim popis i fotky.VAG ukázal pouze podpětí v síti vozu, žádnou další závadu. Že by to mělo souvislost - slabá baterka? tak si mal nastojit na premerani napatia ... aby si mal clear ... vrat sa a at to zmeraju ASAP sak to mas zadara Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Braver Vloženo 26. Únor 2008 Sdílet Vloženo 26. Únor 2008 Tak jsem dneska jel trasu cca 200 km a uz se mi kontrolka ABS po startu nezapina. Takze by to mohlo byt potvrzeni teorie slabe baterie. Zvlaste v zime a pri kratkych trasach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 28. Únor 2008 Sdílet Vloženo 28. Únor 2008 Tak jsem dneska jel trasu cca 200 km a uz se mi kontrolka ABS po startu nezapina. Takze by to mohlo byt potvrzeni teorie slabe baterie. Zvlaste v zime a pri kratkych trasach. sice mám octu, ale taky mam problém s temi kontrolkami nekdy mam sto chuti ty kontrolky zrusit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 22. Březen 2008 Autor Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 V servise mi v rámci záruky vyměnili hlavní relé, možná by to mohlo být ono. Auto si tam prozatím ještě nechali, kvůli jiné závadě. Jak jej budu mít zpátky, otestuji a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 22. Březen 2008 Sdílet Vloženo 22. Březen 2008 Podobný problém mal Bemo, kukni vo vašich fábiách "Zelená natura".... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pat Vloženo 7. Červen 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Červen 2008 Vypadá to, že ta výměna relé pomohla. Od té doby klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPetr Vloženo 29. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2008 Vypadá to, že ta výměna relé pomohla.Od té doby klid. Mam fabii rs a zacalo to delat taky. Tak jsem vymenil rele 109, prvni den po vymene OK. Dneska rano znovu problem. Pri zapnuti klicku se nerozsviti zhaveni, elek. motoru a zustane svitit asr. Nevi nekdo kde dal hledat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.