Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Na své Octě 1,8 r.v. 1997 bez turba mám najeto poctivě servisovaných 220 tisíc a komplet spojka ani žádná její část zatím nebyla měněná. Neprokluzuje, zabírá dobře. Dřív byla ježděná spíš na dálku, dneska hlavně Praha se vším co k tomu patří. Je třeba nechat ji vyměnit preventivně při takovým nájezdu? Jde mi o to, aby se neodporoučela za jízdy (teda hlavně aby neznehybnila auto) Jaký máte se spojkou nájezd Vy? V jiným tématu jsem psal, že mi z motoru na volnoběh občas něco kope, jeden názor byl, že by to mohl být setrvák.

Díky za vaše zkušenosti

Na své Octě 1,8 r.v. 1997 bez turba mám najeto poctivě servisovaných 220 tisíc a komplet spojka ani žádná její část zatím nebyla měněná. Neprokluzuje, zabírá dobře. Dřív byla ježděná spíš na dálku, dneska hlavně Praha se vším co k tomu patří. Je třeba nechat ji vyměnit preventivně při takovým nájezdu? Jde mi o to, aby se neodporoučela za jízdy (teda hlavně aby neznehybnila auto) Jaký máte se spojkou nájezd Vy? V jiným tématu jsem psal, že mi z motoru na volnoběh občas něco kope, jeden názor byl, že by to mohl být setrvák.

Díky za vaše zkušenosti

Ja mam tez origo - najeto na 1.6 74kW - 170 000km - je sice nahore pedal ale jeste najede dost. Typnu si tak do 250 000 coz na origo spojku poklona :palec2:

Dokud funguje tak proč měnit, až půjde do kytek - tak potom to řešit...

U 4x4 je to vyřešený, jednou tak velká a NO PROBLEMO :D

Ja mam tez origo - najeto na 1.6 74kW - 170 000km - je sice nahore pedal ale jeste najede dost. Typnu si tak do 250 000 coz na origo spojku poklona :palec2:

Tak já mám právě teď těch 250.000 km a pedál mi bere o něco výš už od 150.000 km. Takže asi posouvám laťku spojky na 300.000 km ;)

Ahoj,ja mam sice 1,8 turbo (AGU,1999)a mam zhruba 110 tisic km najeto a spojka je v pohode.Vcera shodou okolnosti jsem byl v servise ,ze mi taky neco klepe nepravidelne ve miste kde je spojka. A tam mi reli po vyzkouseni ,ze to asi je dvouhmotnostni setrvacnik a ze neni zcela v poradku.Ale nemam se bat,ze to v pohode vydrzi dalsich x-km,ze to mam resit az to bude skubat motorem.Pry v prevodovce to nebude,ze se tyto prevodovky vubec nekazi.

Nejhorsi je,ze doma mi to klepalo tak pet krat vic jak kdyz jsem prijel do servisu,tak ted nevim co si mam o tom myslet.Tot moje zkusenost.

Mám s 1.6/74kw najeto 175 000 km a spojka zabírá trochu víš, ale funguje tak jak má. Tak tomu taky dávám ještě min. několik 10-tek tisíc km. ;)

U 4x4 je to vyřešený, jednou tak velká a NO PROBLEMO :D

No nic moc, klasika dvouhmota setrvák a 240mm spojka... trochu poladíš a stejně půjde do kytek.

Jak to tady čtu, tak koukám, že se vám postupně mění chod podálu. Já si myslel, že spojka je ovládaná hydraulikou a ta se sama šteluje a ten chod by měl být po celou životnost spojky stejnej. :mellow: Jinak myslím, že na tom benzíňáčku spojka v pohodě 250 tisíc km. :)

Já diesel. Na první Octě 1,8 20V se odporoučela při 220tis. auto šlo do světa a u té současné při 210 tisících. a spojka vyměněna ;) .

Nejdřív se to projevovalo že při spátečce občas cvrnkla o kola. A to dělalo dost dlouho a furt držela a pak občas proklouzla a pak nešlo řadit a to byla v hazlu.

Každopádně stálo to 10ku a preventivně měnit je blbost.

Upraveno od zabiak

• Autor
Já diesel. Na první Octě 1,8 20V se odporoučela při 220tis. auto šlo do světa a u té současné při 210 tisících. a spojka vyměněna ;) .

Nejdřív se to projevovalo že při spátečce občas cvrnkla o kola. A to dělalo dost dlouho a furt držela a pak občas proklouzla a pak nešlo řadit a to byla v hazlu.

Každopádně stálo to 10ku a preventivně měnit je blbost.

Díky za info všem!

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.