Přejít na obsah

Diagnostika Fabia II a Roomster (kabely a sw)

Igor

Doporučené příspěvky

zjednodušeně řečeno každý kabel je cracknutý na určitou verzi softu. Nižší zpravidla nevadí, vyšší ho umrtví. Různé jazykové verze jsou nevyzpytatelné. Bez obav lze používat soft na dodaném CD, ale to může mít každý kabel jiné. Takže stahovat si něco je zpravidla rychlá cesta k novému kabelu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím máš na mysli, že ho fyzicky zlikviduje?? Můžeš to trochu objasnit? 

Káble majú v sebe EEPROM. Novšia verzia softu ho môže prepísať tak, že kábel už nebude viac fungovať.

Inak ja osobne som už novší soft (12-ku a 14 beta) so starším klonom (11.11.3) skúšal, keď som chcel napichnúť nového Leona. Novšie VCDS ale nefungovali ani v jednom prípade (tak isto ani 64-verzie inštalačiek). Neviem či to bolo káblom, alebo jednoducho ovládače ku káblu neboli kompatibilné. Našťastie po návrate k verzii 11.11.3 kábel naďalej funguje.

Teraz zvažujem, že by som aktuálny klon predal a kúpim na eBay už rovno klon pre VCDS 14-ku.

Odkaz ke komentáři

přesně tak originál kabel má v sobě jedinečný klíč nutný k funkčnosti programu. Čínský klon si na ten klíč pouze hraje (proto také klon), pokud to soft zjistí, tak kabel umrtví. Tyhle hex kabely jsou poměrně komplikovaný a ty klony nefungují úplně 100 procentně (některé prakticky vůbec) a navíc "umírají", proto jsem o několik příspěvků psal, že nejlepší je originál, i když je několikanásobně dražší. Protože není nic horšího, než když potřebuješ zjistit, proč ti nejede auto, a kabel zrovna stávkuje :wallbash: S klonem se dá žít také, ale vyžaduje to trpělivost a zpravidla to jedním kabelem nekončí, je to trochu spotřebák.

Odkaz ke komentáři

Tím jsem chtěl naznačit, že "vypůjčený" soft nemusí být tak úplně zadarmo, ovšem velká část antivirů na to nikdy nepřijde. Zřejmě se mu nelíbí, jak je to cracklé a vadí mu nestandardní manipulace v programu. Jestli se ovšem týká jen toho softu nebo i něčeho záškodnického, asi nezjistíš.... Tohle je vždy riziko, ale dá se na to zvyknout kol100

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Byl jsem teď v autě to zkusit, ale nejspíš dělám něco špatně, protože to nefunguje. Takže potřebuji od zkušenějších radu bo já jsem úplný amatér v tomhle. Nainstaloval jsem si verzi 11.11.2 CZ, došel s počítačem do auta,zapojil kabel do auta, do noťasu a zapnul zapalování, pak jsem spustil VCDS..

Ale ať kliknu pak na cokoliv tak mi to píše: Stav adaptéru -2. Adaptér není připraven, možné příčiny: nesprávný port, není připojen, není zapnuto zapalování a nebo zastaralý firmware. Proveďte test kabelu v sekci nastavení..

V sekci nastavení když mám dáno USB a dám test kabelu. vyskočí: Stav portu OK, USB verze knihovny..., USB driver version..., Stav rozhraní HEX nenalezeno... 

Poradí někdo prosím co dělám špatně, nebo mě nasměruje co mám zkusit?

post-35598-0-37639300-1412675081_thumb.j

post-35598-0-24047300-1412675082_thumb.j

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři

nejdřív jen bez auta dej kabel do USB portu a dej test nebo jak...dioda na kabel by ti měl začít svítit nějakou jinou barvou......tim zjistít kde je chyba..jestli v SW nebo v HW...dkyž bude všechno OK tak pak teprve to připoj po zapnutí zapalování do zásuvky v autě.....když to nepůjde tak to odinstaluj a zkus s verzí co je napsaná kna kabelu .předpokládám že 12.12 a když to půjde tak to holt s češtinou nekomunikuje....těžko takto na dálku radit

Editováno: , autor: cz pida
Odkaz ke komentáři

Díky za odpověď, zkusil jsem kabel bez připojení k autu, dal jsem test, a dioda zablikala červená/zelená několikrát, pak vyskočilo opět okno jako na obrázku nahoře s tím, že Hex nenalezeno.. Jdu to teda přeinstalovat na 12.12 a když tak dám vědět.

Odkaz ke komentáři

Byla na CD i anglická verze programu? Funguje? Pokud ne, tak bych řekl, že je kabel po smrti.

Standartní postup ale je, že naistaluješ program, ten se na konci zeptá, jestli chceš nainstalovat ovladače, ty dáš že ano. Pak jdeš do auta, připojíš kabel, chvíli počkáš, až ho systém rozpozná a nahraje ty nové ovladače a dáš Test kabelu a pokud je vše OK, tak to uložíš a funguješ. Alespoň takhle to funguje u originálního kabelu. :)

Odkaz ke komentáři

Oukej, ted jsem nainstaloval 12.12.2 EN co byla také na CD a jdu to zkusit do auta jak si napsal.

EDIT: tak jsem to byl zkusit a pořád to nejde. Když dám test, tak kontrolka zabliká, a vyskočí po chvíli chybová hláška: 

Port status OK, USB library..,USB driver... a Interfrance Not found!

Pote jsme to chtěl zkusit znovu a uklikl jsem se na vedlejší tlačítko LED a vyskočilo Port OK a led test complete...

S tím, že v te první nabídce už nejde klinout na nic jiného než na nastavení.. Je tedy možné že je kabel špatný? To by mě totiž naštvalo, kdybych koupil špatný kabel.. Na internet počítač připojený nebyl jak varovali v ostatních diskusích..  :kol-32:

post-35598-0-09820000-1412679260_thumb.j

post-35598-0-51871300-1412679260_thumb.j

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...