hubo44 Vloženo 18. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2007 Nevim co to je ,ale začalo mi knučet servo i když netočim volantem .Nevíte jestli je to čidlo? To robi aj moja asi mi odchadza čerpadlo serva. Kvapaliny je dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edadavids Vloženo 21. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2007 To robi aj moja asi mi odchadza čerpadlo serva. Kvapaliny je dost. Přišel jsi na něco?Já to dneska poslouchal hruza jak knučí.po svátcích zkusim odpojit to čidlo .Bud je to tou zimou ,nebo jde do p..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Axess Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 tak mám za sebou výměnu celého čerpadla serva, super akce za 9 tis. (r.v. 2000) Tak už mám taky po výměně. Projevovalo se to občasným výpadkem (celkem asi 4x) a poté posilovač řízení vypověděl službu úplně... Stálo mě to 9 tis. (komplet nové čerpadlo TRW) + ještě něco práce. Poznatek č. 1: Bohužel kaputt servočerpadla asi u našich starších ročníků nejsou výjimkou (mám r.v. 2000). Poznatek č. 2: Není to ani nájezdem (mám 52 tkm) ale spíš fyzickým stárnutím dílu a nebo špatným technologickým postupem při výrobě dílu... (dnešní čerpadla už nejsou obalená "molitanem" co drží vlhkost a zalitá v plastu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 22. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2007 Přišel jsi na něco?Já to dneska poslouchal hruza jak knučí.po svátcích zkusim odpojit to čidlo .Bud je to tou zimou ,nebo jde do p..... Zatial to neriešim len hladam lacne TRW čerpadlo. Ale aj tak padne to čepadlo myslim že je to iba otazka času. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
edadavids Vloženo 23. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2007 Zatial to neriešim len hladam lacne TRW čerpadlo. Ale aj tak padne to čepadlo myslim že je to iba otazka času. Já už taky pomalu schánim čerpadlo ,at se stane co se má stát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plecháč Tony Vloženo 8. leden 2008 Sdílet Vloženo 8. leden 2008 Koukam že tu všichní shání čerpadlo, ale proč nezkusí nejdřív to čidlo???.... Mě v servisu podle chyb říkali spousty možných závad, ale čidlo prý ne...Když sem na tom trval, tak ho vyměnili a rok jezdím bez vady a chyby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 zrejme aj mna postihol tento problem uz sa mi stalo 3- krat ze vypadol posilovac a raz sa rozsvietila kontrolka. svetla aj pristrojovka pohasina bude treba vymenit TRW G 250 snimac podla mna na 100%. ale mam otazku na tych co ho menili alebo vedia. da sa to vymenit aj doma, myslim tym ci je treba nejake specialnejsie naradie a tak popr. ked treba odpojit baterku ci nebude treba potom VAG a tak. ak to niekto robil hodia sa informacie. p.s.: pre tych co poznaju tak tusim firma TRW ma pobocku v novom meste nad vahom, resp. kto ho kupoval viem ze cca 3 tisic stoji ale nerad by som ho kupil niekde za 4 ked by sa dal zohnat za 2tsk. ak ma niekto typ trenciansky kraj tak moze hodit. diki Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 9. leden 2008 Sdílet Vloženo 9. leden 2008 zrejme aj mna postihol tento problem uz sa mi stalo 3- krat ze vypadol posilovac a raz sa rozsvietila kontrolka. svetla aj pristrojovka pohasina bude treba vymenit TRW G 250 snimac podla mna na 100%. ale mam otazku na tych co ho menili alebo vedia.da sa to vymenit aj doma, myslim tym ci je treba nejake specialnejsie naradie a tak popr. ked treba odpojit baterku ci nebude treba potom VAG a tak. ak to niekto robil hodia sa informacie. p.s.: pre tych co poznaju tak tusim firma TRW ma pobocku v novom meste nad vahom, resp. kto ho kupoval viem ze cca 3 tisic stoji ale nerad by som ho kupil niekde za 4 ked by sa dal zohnat za 2tsk. ak ma niekto typ trenciansky kraj tak moze hodit. diki Vymeniš si sam a da sa už kupit aj za 2500.-sk len sa musiš jednat. Ono to je len predažene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan111 Vloženo 13. leden 2008 Sdílet Vloženo 13. leden 2008 Ahojte!!! Prispejem alebo podelím sa aj ja so svojími poznatkami ohladom toho"slavnehoServa TRW".Prežil som aj výmenu snímača,výmenu kábloveho zväzku a nakoniec aj výmenu celého SERVA TRW. Za 100% problemov môže vlhkosť - voda ktorá sa dostala aj do samotneho telesa servomotora.Pri mraze mi zamrzol rotor motora a následkom velkého prúdoveho nárastu odišiel výkonový tranzistor BUK 9508.Pri rozobraní bola elektronika celá mokrá a potiahnutá sivou vrstvou niečoho ako prášok.Riešil som to výmenou serva ktoré bolo búrané ale motor bol OK.Všetko robota doma v garáži,lebo so servisom nemám dobré skusenosti,to by bolo na dlhé písanie. Ak treba môžem poradiť aspoň takto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 14. leden 2008 Sdílet Vloženo 14. leden 2008 (editace) Toto si opravoval? Editováno: 14. leden 2008, autor: hubo44 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan111 Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 (editace) Ano je to to čerpadlo a myslim si že by sa s tým mohlo niečo dať spraviť!!! Ten konektor je dosť brutus!!! Teraz neviem či ma skúšaš??? Editováno: 15. leden 2008, autor: milan111 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 15. leden 2008 Sdílet Vloženo 15. leden 2008 Ano je to to čerpadlo a myslim si že by sa s tým mohlo niečo dať spraviť!!!Ten konektor je dosť brutus!!! Teraz neviem či ma skúšaš??? Chcem to otvorit a ti kontakty naletovat tak sa pytam na postup prace takeho kdo to už rozoberal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan111 Vloženo 16. leden 2008 Sdílet Vloženo 16. leden 2008 OK!!! Naletovať sa to dá ja som letoval aj tie silné kontakty a potom som to celé z vnútornej strany vyplnil DENTACRYLOM.Zdalo sa mo že tá voda sa tam dostala okolo tých gumičiek na tom konektore,ale to je len môj dojem. Ten spodok ide dosť ťažko von treba odrezať tú tesniacu hmotu. Tak mnoho zdaru! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 20. leden 2008 Sdílet Vloženo 20. leden 2008 Servo je otvorene a kontakty spojene. žiadna veda len sa treba do toho pustit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanfe Vloženo 21. leden 2008 Sdílet Vloženo 21. leden 2008 Mam problem zo servom. Ide mi tazsie volant a niekedy to aj povoli ze to ide lahsie. Pocas jazdy tak pri prejdenych cca 30tich kilometroch mi dost casto blikaju svetla a na cerpadle od serva pocujem taky bzucivy zvuk. Po prejdeni cca 50tich kilometrov mi zacne blikat kontrolka ktora po vypnuti a naslednom zapnuti motora zhasne alebo ak nevypnem auto tak mi po prejdeni dalsich cca 30tich kilometrov zhasne sama od seba. Viem ze dovodom blikania svetiel je servo lebo asi ked v nom nieco blbne tak to stahuje prud.Neviem komu mam verit lebo nechcem investovat vela penazi do dielov ktore to nevyriesia. Jedni rozpravaju ze je vadny SNIMAC RIADENIA a ini rozpravaju ze treba vymenit cele servo co nieje lacna vec. Ak moze niekto poradit vopred dakujem. Mam SKODA FABIA 1.4 50Kw, r.v. 2001, TRW. Precital som si cele forum ale som z toho jelen.Mam si najprv odpojit ten snimac a vysusit ho? Moze niekto poradit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 21. leden 2008 Sdílet Vloženo 21. leden 2008 Mam problem zo servom. Ide mi tazsie volant a niekedy to aj povoli ze to ide lahsie. Pocas jazdy tak pri prejdenych cca 30tich kilometroch mi dost casto blikaju svetla a na cerpadle od serva pocujem taky bzucivy zvuk. Po prejdeni cca 50tich kilometrov mi zacne blikat kontrolka ktora po vypnuti a naslednom zapnuti motora zhasne alebo ak nevypnem auto tak mi po prejdeni dalsich cca 30tich kilometrov zhasne sama od seba. Viem ze dovodom blikania svetiel je servo lebo asi ked v nom nieco blbne tak to stahuje prud.Neviem komu mam verit lebo nechcem investovat vela penazi do dielov ktore to nevyriesia. Jedni rozpravaju ze je vadny SNIMAC RIADENIA a ini rozpravaju ze treba vymenit cele servo co nieje lacna vec. Ak moze niekto poradit vopred dakujem. Mam SKODA FABIA 1.4 50Kw, r.v. 2001, TRW. Precital som si cele forum ale som z toho jelen.Mam si najprv odpojit ten snimac a vysusit ho? Moze niekto poradit? Ked si to teda čital tak odmot. kable, hladina oleja, senzor a potom čerpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Power156 Vloženo 23. leden 2008 Sdílet Vloženo 23. leden 2008 (editace) me to na fabii napsalo vadne ze mam vadne cerpadlo, napeti tam jde a na diagnostice sem dal namerený hodnoty a snimac uhlu natoceni ukazoval tak to by to mohlo být sezvem ne?? zavada tam byla 00566 Editováno: 23. leden 2008, autor: Power156 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speedo009 Vloženo 23. leden 2008 Sdílet Vloženo 23. leden 2008 Jsem neznaly veci, ale jezdim 2 Fabiema, obe 2001 a u jedne (zrovna u te moji) je servo slyset - je to typicky bzucivy zvuk. Je to chyba, nebo se do Fabii davaji ruzne druhy serv? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hasic Vloženo 25. leden 2008 Sdílet Vloženo 25. leden 2008 Dnes som vymenil snimač uhlu natočenia a vyzera že je po závade a servo zase ide. Chcem všetkým podakovať za toto forum moc mi pomaha a nemusím jazdiť do servisu. Ďakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 27. leden 2008 Sdílet Vloženo 27. leden 2008 tak mna to caka tiez len musim este dat spravit diagnostiku. v poslednej dobe mi to spravilo ze sa rozsvietil volant riadenie islo tuho a rozsvietilo sa EPC a motor zhasol, po opätovnom nastartovani vse v poriadku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 4. Únor 2008 Sdílet Vloženo 4. Únor 2008 Ja keď sa oteplí plánujem vyskúšať jednu vec. Nakódoval som začiatkom zimy servo na mód s ESP snímačom a tzv AUDI W10 režim Kódovanie bez ESP je 00180 Kódovanie s ESP snímačom 01280 Kto pohladá, nájde aj moje obrázky k tomu... S späť k tej veci: nakolko si myslím že servo berie signál natočenia volantu zo snímaču ESP pod volantom, skúsim odpojiť snímač origo serva a uvidím čo sa stane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emanuel Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 Mam ten istí problem so servom zo zaciatku zacalo preblikavat teraz svieti v kuse servo ide sem tam stuhne.Vela som sa tu dozvedel len ako zistit ci je chyba v cidle kabloch alebo cerpadle.Hlavne ako postupovat?Este jedna otazka co sa vlastne udeje ked odpojim kabel od cidla ,po odpojeni prestane svietit kontrolka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 10. Únor 2008 Sdílet Vloženo 10. Únor 2008 PO ODPOJENI TI PRAVE BUDE SVIETIŤ A NEPOJDE TI POSILOVAČ AKO ZISTIŤ? ČITAL SI TO TU? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emanuel Vloženo 11. Únor 2008 Sdílet Vloženo 11. Únor 2008 PO ODPOJENI TI PRAVE BUDE SVIETIŤ A NEPOJDE TI POSILOVAČAKO ZISTIŤ? ČITAL SI TO TU? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emanuel Vloženo 11. Únor 2008 Sdílet Vloženo 11. Únor 2008 Tak to odpojit?Ci mozem jazdit zatial tak ako to ide.Nep.... sa to viac ako to je ak budem na tom jazdit dalej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.