marv Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 ... když už jsou za příplatek, mohlo to být, to je pravda... Jinak k cenám: Sice nemám zdání, jak bude nastavena cenová politika (vzhledem k politice Golfu jsem však přesvědčen, že budou ceny vyšší, než u G7), ovšem jak zde bylo zmíněno, zřejmě každému racionálně uvažujícímu člověku dojde, že tak hezky ty OII vypadají, protože jsou v maximální výbavě = na 18" (nebo 19"?) zřejmě vč. sníženého podvozku, některé s pan. střechou, s komplet LED osvětlením + bixenony, s nejvyšší dostupnou navigací, s polokoženým interiérem, atd, atd.. Dle mého odhadu se jedná o modely cca. za 800 tisíc a více. Navzdory tomu, že se nová generace aspoň dle prvních dojmů povedla, nutno zmínit, že 90% Octávií vyjede na základních kolech o velikosti 15", či v lepších případech 16", ve výbavě Ambiente v obyčejných barevných kombinacích s obyčejnými světly. Poněvadž neočekávám snížení zájmu firem o koupi těchto aut, bude jich do 2 let všude plno, spousta z nich bude polepená a špinavá a zřejmě opět sex-appeal opadne.. Tím nechci novou generaci nijak shazovat, za to nemůže - spíše chci objektivně zhodnotit závěry některých až příliš nadšených lidí jj presne, to co vidime na obrazcich jsou auta lizajici melounek.. na silnicich uvidime uplne neco jineho... ono staci srovnat dnesni oktavku v plne palbe a oktavku s vybavou prima... Naprostý souhlas s tvrzením, že takové OIII reálně na cestách moc nepotkáme. Ale ty ceny co zmiňujete mně naprosto rozsekaly. Pokud by to tak bylo, tak by to jen definitivně potvrdilo, že: A ) Škodovka se úplně zbláznila (po nesmyslných cenách Rapidu, vzhledem ke Golfu a konkurenci) B ) že si Čechy omotala kolem prstu, že by ji v dnešní době (a při dnešních cenách konkurence na českém trhu) byli ochotni akceptovat cenu za nižší střední třídu v oblasti 800-1000 tis. Kč. Tam by se neměla dostat ani OIII RS ve velmi dobré výbavě. Autoweb a Autorevue spekulují o základní ceně 329 tis. Kč za 1,2tsi 63kw v základu. Což celkem odpovídá vzhledem k cenám Golfu a Leonu. Pokud někdo bude u OIII akceptovat cenu výrazně vyšší, než u G VII, měl by zvážit odbornou pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 zatím vstřebávám informace a něco se mi libi a něco ne...např. třeba tu červenou barvu na autě nemožu ani vystát...bílá se mi líbí (což mě samotnyho překvapuje)...stříbrná je pro mě vždy nej...zadek se mě libi jenom z určitych uhlu..predek dobry..ale masku mohli nechat v ostrych hranach jak u rapida a ne v oblych..popř to u těchto modelu vyměnit..světla celkem dobry..ale nelibi se mi ta černa vypň..nebude se to hodit ke každe barvě..a zbytek..ujde.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jendoslav Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 (editace) LUKASON napsal: muj nazor na OIII ? .............. urcite se povedla,.... je to sice trochu AUDI a posledni PASSAT .... ale to uz je holt udel koncernu urcite to nemam jako za zle take bych rekl ze to je snad nejhezci OCTAVKA co kdy byla Nechceš mi tady kámo snad říct, že O2 RS FL je ošklivější...to bys mě nasral :kol-28: Jinak nová O3 je moc pěkná z vnějšku (v té bílé super), interiér je také vcelku OK, něco mě tam možná připadá divný, těším se naživo až to z kolegama škodovkářema omrkneme Editováno: 12. Prosinec 2012, autor: Jendoslav Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 ve zraktce řečeno...je to slátanina aut....tak jako SII ...tentokrát je to Audi+Passat...a už to tak bude asi se vším..aby se páni inženýři nepřepracovali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Podle fotek to vypadá, že konečně nebudou zadní kola utopený do blatníků!!! Možná u plechú to bude jiný ale na 18" to bude super!!! Slátanina??? Dohadovat se nebudu je zapotřebí si uvědomit, že je to koncern!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Popu Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 JENDOSLAVEK ale to vis ze ne OCTA 2 FL je taky nadherna jenom to beru tak obecne a napodobne taky se tesim az bude nejaky testovani na jare, teda jestli skodovka nejaky udela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dix1 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 (editace) Dny Testovacích jízd budou letos pokračovat. Jízdu už mám domluvenou na začátek února,to by předváděcí auta měli být u prodejců. Editováno: 12. Prosinec 2012, autor: Dix1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 (editace) Naprostý souhlas s tvrzením, že takové OIII reálně na cestách moc nepotkáme. Ale ty ceny co zmiňujete mně naprosto rozsekaly. Pokud by to tak bylo, tak by to jen definitivně potvrdilo, že: A ) Škodovka se úplně zbláznila (po nesmyslných cenách Rapidu, vzhledem ke Golfu a konkurenci) B ) že si Čechy omotala kolem prstu, že by ji v dnešní době (a při dnešních cenách konkurence na českém trhu) byli ochotni akceptovat cenu za nižší střední třídu v oblasti 800-1000 tis. Kč. Tam by se neměla dostat ani OIII RS ve velmi dobré výbavě. Autoweb a Autorevue spekulují o základní ceně 329 tis. Kč za 1,2tsi 63kw v základu. Což celkem odpovídá vzhledem k cenám Golfu a Leonu. Pokud někdo bude u OIII akceptovat cenu výrazně vyšší, než u G VII, měl by zvážit odbornou pomoc. Ja s tim osobne nemam zadny problém, asi se radim mezi ty, kteří tu odbornou pomoc potrebuji, za sve stavajici LK (viz podpis) jsem podobne peníze dal, a u nove O3 s tim problém asi rovněž mit nebudu. Netrpim zadnym komplexem vyhodit peníze jen za tzv. "velke" nebo "premiove " auto. Je to ale na vice prostoru, který zde není. Mimoch. ty ceny se nijak zasadne nelisi od soucasnych cen, i dle toho co jiz uniklo, a takova auta se prodavaji, ac ne asi masove. Editováno: 12. Prosinec 2012, autor: omicron Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Dny Testovacích jízd budou letos pokračovat. Jízdu už mám domluvenou na začátek února,to by předváděcí auta měli být u prodejců. to je dobry vědět...ja už to mam s kamošem rezervovany od ohlašení rapida jsme mezi prvníma na listu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 (editace) Pro šťouraly - na této fotce baterka dokonce nemá vůbec žádný kryt (typnul bych si,že je motor EA 888 1.8TSI). Editováno: 12. Prosinec 2012, autor: Pawouk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dix1 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Oprava:Tam mělo být příští rok budou pokračovat.Pardon. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Autoweb a Autorevue spekulují o základní ceně 329 tis. Kč za 1,2tsi 63kw v základu. Což celkem odpovídá vzhledem k cenám Golfu a Leonu. Pokud někdo bude u OIII akceptovat cenu výrazně vyšší, než u G VII, měl by zvážit odbornou pomoc. Golf začíná na 340 tis., je celkově menší, nemá kufr s parametry běžného combi. Ale pokud říkáš, že tyto věci jsou nesmysly a lidi nemají jakýkoli nárok je ocenit, co se dá dělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dix1 Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 Nezávislé topení s vyhřívaným čelním sklem: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 ... když už jsou za příplatek, mohlo to být, to je pravda... Jinak k cenám: Sice nemám zdání, jak bude nastavena cenová politika (vzhledem k politice Golfu jsem však přesvědčen, že budou ceny vyšší, než u G7), ovšem jak zde bylo zmíněno, zřejmě každému racionálně uvažujícímu člověku dojde, že tak hezky ty OII vypadají, protože jsou v maximální výbavě = na 18" (nebo 19"?) zřejmě vč. sníženého podvozku, některé s pan. střechou, s komplet LED osvětlením + bixenony, s nejvyšší dostupnou navigací, s polokoženým interiérem, atd, atd.. Dle mého odhadu se jedná o modely cca. za 800 tisíc a více. Navzdory tomu, že se nová generace aspoň dle prvních dojmů povedla, nutno zmínit, že 90% Octávií vyjede na základních kolech o velikosti 15", či v lepších případech 16", ve výbavě Ambiente v obyčejných barevných kombinacích s obyčejnými světly. Poněvadž neočekávám snížení zájmu firem o koupi těchto aut, bude jich do 2 let všude plno, spousta z nich bude polepená a špinavá a zřejmě opět sex-appeal opadne.. Tím nechci novou generaci nijak shazovat, za to nemůže - spíše chci objektivně zhodnotit závěry některých až příliš nadšených lidí Tak pod toto se podepisuji. Ano,nová OIII se mi líbí a očekávám,že na živo bude ještě hezčí než na fotkách,ale u vozu u kterého vedení očekává vysoké prodeje těžko můžeme očekávat,že se za ním bude dlouho někdo otáčet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 nechápu, proč se tady řeší, že auto na 15" plechách nebude nijak oslnivé a podobně, a které jiné auto na malých plechách je designově pěkné? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 (editace) Pozor, otázka nezní "jaké jiné auto je na 15" pěkné", ale "jaký poměr jiných aut na 15" plecháčích vyjede?".. Neberu-li tedy již vůbec v potaz fakt, že neustále cpát, ač do (doufám) základních výbav, 15" na auto velikosti nové Octavie je pitomost.. Editováno: 12. Prosinec 2012, autor: _Denis_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 12. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2012 no dobře, ale to už je pak věc těch lidí, co si to koupí, ale nelze tak zhazovat design jen tím, že pravděpodobně moc takových aut stejně jezdit nebude problém bude spíš v té masovosti, a tady je to zas možná dobře, že těch "pěkných" oktávek nebude tolik a pochybuju, že třeba všecky rendlíky ve Francii jezdí na velkých kolech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mc2uba Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Tak ono 15" maji u levnych verzi svuj smysl.. kdo nema na drahou octavii, tak yezko bude kupovat 19" gumy, ktera nejlevnejsi stoji 3000 kc. Za tuhle cenu mas 15" i s diskem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Já vím.. On je asi ten problém, že se Octavia v nejvyšších výbavách (zvláště teď ta poslední) tváří jako prémiové auto, pořád je to však "jen Škodovka" (nic proti) a jde tady především o co nejnižší základní cenu. Na M-B, nebo BMW v dané třídě 16" nenajdete, cena tomu ale odpovídá, to je fakt.. Tuto problematiku asi beru trošku osobně dle svých vlastních zkušeností, neboť vím, že tak 80% Octávií bude firemních. A firmy hledí jen na náklady => když mají možnost koupit auto na 15", koupí jej i za cenu nižší výbavy, aby nemuseli platit 16" a větší.. Pro člověka, jako jsem já, který dostane auto i pro soukromé použití tak, jak jsem měl já, je to trošku překážka - samo, vesměs o nic nejde, ale auta jsou mým koníčkem a když dostaneš zadarmo auto pro své užívání, nemá smysl kupovat si vlastní auto "snů".. Takže tuto problematiku kritizuji spíše kvůli subjektivním dojmům Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sranki Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 K tym 15" by bolo treba este dodat, ze tie kolesa maju urcity zmysel na trhoch ako je Rusko, Ukrajina, ale aj v EU (RO, BU). My tu na okraji civilizovaneho sveta tiez neoplyvame kvalitnymi cestami, tak to machrovanie na 18" mi pride ako trapna poza. Mam Yetiho na 17" tak viem o com hovorim. Ked to Skodovka (ale aj VW) ma vyvynute pre lowcost trhy, nevidim dovod to neponukat aj v CR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 (editace) dnesni ihned. http://life.ihned.cz...-vybavou-zdarma rapid se neprodava, skodovka sahla k mimoradne vybave... jak je videt, tak ne vsichni jsou ochotni respektovat jejich ceny a to same bude i u oktavky... Editováno: 13. Prosinec 2012, autor: JirkaBrno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 a mame tu video z Chile Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 že se Rapid neprodává, to je mi známo od prodejců Škodovek.. Špatné auto to není, no je to slátanina všeho, co se naskytlo, s nepříliš valnou a líbivou podobou interiéru, to vše za dosti vysoké ceny - základní výbava absolutně sociální verze s malým motůrkem odpovídá srovnatelně drahému Fordu B-Max ve zcela dostačující výbavě, vč. litých kol. Ačkoli Fordy zrovna nemusím, Rapida bych si za tu cenu nekoupil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 základní výbava absolutně sociální verze s malým motůrkem odpovídá srovnatelně drahému Fordu B-Max ve zcela dostačující výbavě, vč. litých kol. To je jaksi nesmysl. B-Max nemá v ceně základu Rapidu ani klimatizaci nebo radio, už vůbec ne litá kola. Ta nejsou standardně ani u prostřední výbavy. U prostředního stupně má Rapid poměrně o dost bohatší výbavu. Zajímavé je, že stovka je u Rapidu s 1.2/55kW udávaná za 13,9s, B-Max s 1.4/66kW má udáno 13,8s. Docela zajímavý sek v odhadu poptávky http://news.autoroad.cz/ekonomika/36019-ford-b-max-se-neprodava-dobre-vyroba-bude-polovicni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
_Denis_ Vloženo 13. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2012 Pravda, zapomněl jsem zmínit, že se jedná o akční nabídku prodejců Ford Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.