Přejít na obsah

Jednotka klimatizace

Pegas1

Doporučené příspěvky

Pinout je rovnaký

Děkuju za odpověď, ja jen, že po všech kontrolách kebeláže a čidel, samozřejmě vše OK, si dělá co chce, teda hlavně spíná kdy chce a nemá to žádnou spojitost s počasím ani ničím jiným a do servisu se mi to dávat nechce, akorát by mi naůčtovali balík a stejně by to nechodilo.

Editováno: , autor: Pegas1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju za odpověď, ja jen, že po všech kontrolách kebeláže a čidel, samozřejmě vše OK, si dělá co chce, teda hlavně spíná kdy chce a nemá to žádnou spojitost s počasím ani ničím jiným a do servisu se mi to dávat nechce, akorát by mi naůčtovali balík a stejně by to nechodilo.

taková hloupá otázka. Vagem si to projel? Tipoval bych to na špatný servomotorek

Odkaz ke komentáři

Měl bych takovej dotaz a to sice, jestli někdo neví jestli se liší řídící jednotka klimatizace na Fabii rok v. 2001 a 2006, myslím tím jestli nejsou v zadu na konektorech třeba některé piny přehozeny?

Tak už jsem přišel na to proč nechodí ta klima, je omezována elektronkou motoru, ale co teď nastavit v jednotce motoru, aby to neblokoval?

Odkaz ke komentáři

Tak už jsem přišel na to proč nechodí ta klima, je omezována elektronkou motoru, ale co teď nastavit v jednotce motoru, aby to neblokoval?

tohle je nějaké divné. Pokud máš origo klimu, tak řídící jednotka motoru by měla být nakódována správně - sama se překódovat nemůže. Také moc nerozumím tomu, že ti řídící jednotka motoru blokuje klimu a zároveň, že se klimatizace pouští, kdy se ji zamane. Opravdu doporučuji to projet VAGem (svépomocí nebo v servisu) a pokud máš jednotku špatně na kódovanou, tak se ti to vypíše jako závada.

Jinak jednotka motoru se nastavuje opět přes VAG a přesné kódování záleží na výbavě vozu (airbagy, automatická převodovka, ABS)

Odkaz ke komentáři

tohle je nějaké divné. Pokud máš origo klimu, tak řídící jednotka motoru by měla být nakódována správně - sama se překódovat nemůže. Také moc nerozumím tomu, že ti řídící jednotka motoru blokuje klimu a zároveň, že se klimatizace pouští, kdy se ji zamane. Opravdu doporučuji to projet VAGem (svépomocí nebo v servisu) a pokud máš jednotku špatně na kódovanou, tak se ti to vypíše jako závada.

Jinak jednotka motoru se nastavuje opět přes VAG a přesné kódování záleží na výbavě vozu (airbagy, automatická převodovka, ABS)

VAGem jsem to kontroloval a právě proto vim,že to omezuje jednotka motoru, aspoň dle díl. přír..Jednotku motoru mám nakódovanou správně (kód 00071), těď to co mi to vypsalo v poli tři nejdřív šestku a po zapnutí AC hned dvanáctku.

Topeni__klimatizace.bmp

Topeni__klimatizace1.bmp

Odkaz ke komentáři

VAGem jsem to kontroloval a právě proto vim,že to omezuje jednotka motoru, aspoň dle díl. přír..Jednotku motoru mám nakódovanou správně (kód 00071), těď to co mi to vypsalo v poli tři nejdřív šestku a po zapnutí AC hned dvanáctku.

Pak jsem pokračoval dál dle rad díl.přír. a proved kontrolu řídící jednotky motoru na kanálu 050 a tam byli otáčky motoru OK jak mají bejt a v poli aktivace klimatizace bylo zapnuto a v poli zapnutí klima kompresou problikává zapnuto vypnuto.

Odkaz ke komentáři

to je divné a pro jistotu se ještě zeptám: bez závad jak ŘJ motoru, tak i klimatizace? A ještě dotaz, proč jsi měnil ŘJ klimatizace?

Obě jsou bez závad a jednotku jsem mněnil, jelikož se mi zdálo, že v zimě pomaleji reguluje teplej vzduch v kabině, po výměně vše OK.

Odkaz ke komentáři

a ještě co to znamená, že si "klima dělá co chce" - Dáš nejnižší teplotu, ventilátor nastavíš na 1, pustíš klimu a stane se co? rozsvítí se kontrolka AC a nechladí to nebo se ani nerozsvítí? A nebo to to chvíli chladí a pak přestane?

Ještě mě napadá, že tam může být málo chladiva, voda v systému a unavený klimakomresor

Odkaz ke komentáři

a ještě co to znamená, že si "klima dělá co chce" - Dáš nejnižší teplotu, ventilátor nastavíš na 1, pustíš klimu a stane se co? rozsvítí se kontrolka AC a nechladí to nebo se ani nerozsvítí? A nebo to to chvíli chladí a pak přestane?

Ještě mě napadá, že tam může být málo chladiva, voda v systému a unavený klimakomresor

Klima je noě plněná teď na konci dubna, kne a chladí jako divej.Kontrol se rozsvítí pokaždé,ale někdy se musí zmáčknout nkolikrát a pak to naběhne, když to naběhne hned na poprvé po nastartování tak to v pohodě fachá celou dobu i když to vypnu a znovu zapnu do té doby než se chcípne motor a znovu nastaruje, pak už to zase nejde.Je to apsolutně nelogické. Problém je v tom, e v servisu nemají teď volno a já jedu 1.8 na dovolenou.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...
na škodovácký servis bych se vyprdl, zkus servis specializovaný na opravy klimatizací. Některé fungují i jako rychloservis (i když teď v létě...)

Tak vše již funguje, už s ní jezdím týden po Chorvatsku a chladí jako divá a bez sebemenšího problému.Vada byla v jednotce, nefunguje tam jednotka po roce 2004 i když je to označení dle Etky jaké tam má být, tak se chovala tak jak jsem to zde popisoval.Teď tam má jednotku z 2003 a vše OK.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...