Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

mate nekdo zapojene osvetleni vzadu co je ve stropnici u madel tak aby svitilo pri otevreni dveri a samozrejme se dalo rozsvitit i po stlaceni nezavisle na otevreni?pokud jo tak jak to udelat?staci natahnout ze predniho osvetleni drat na plus na zadek?dik za rady

Vloženo (editace)

stačí natáhnout spínané - od přední lampičky a dát tam diodu, aby se nepropojovaly proudy s přední ;)

Editováno: , autor: olisoft
citovanie predchadzajuceho prispevku
Vloženo

A jak dodělat osvětlení zadních sedadel pokud tam žádná světla nemám?

Představoval bych si buďto světlo do středu za přední sedadla (tuším to tak má Sup) a nebo alespoň lampičky u madel.

Muselo by se vyříznout do stropnice a dotáhnout kabely? Je to ve stropnici nějak naznačené?

Vloženo (editace)
A jak dodělat osvětlení zadních sedadel pokud tam žádná světla nemám?

Představoval bych si buďto světlo do středu za přední sedadla (tuším to tak má Sup) a nebo alespoň lampičky u madel.

Muselo by se vyříznout do stropnice a dotáhnout kabely? Je to ve stropnici nějak naznačené?

Ideální je dodělat to do madel, je tam totiž příprava (vyznačení na stropnici - rub a v plechu je díra), pak už stačí jen od stropní lampy dotáhnout dráty (kdyby někdo chtěl, mám kabeláž i s konektory) ;)

Editováno: , autor: rolbař
Vloženo

tak jsem to dneska zkoušel, u zadních lampiček to mám připravené. ale jak to zapojit na tu přední lampičku jsem nepřišel :(

rolbař: co máš i s konektorem? stropní lampičku? sháním tu velkou přední na face-lift

• o 3 týdny později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo

fotky sem nedelal,nenapadlo me to,svetylka mam v zadu origo v madlech,

na tu predni lampicku sem to napajel na minus co je na prostredni sufitce,vzadu u svetylek otoc patici sice se ji moc nechce ale de to nebo prehod draty,diody napajej na minus,ono je totiz v predni lampicce stale plus a minus je spinane taky me trochu trvalo nez sem na to prisel,aspon teda myslim mam to tak a je to ok

Vloženo

takže jestli to dobře chápu:

ve stropní lapičce vepředu, jsi dal kabel na mínus, ten jsi vedl dozadu... vzadu na lampičce jsi otočil kabely, aby šlo do žárovky stálé plus a připojovalo se jen mínus.. tím když vepředu sepne mínus, tak sepne i vzadu... když rozsvítíš vzadu lapičku tak se ti nerozsvítí ta vepředu?

dal jsi někam usměrňovací diody?

teď si tak uvědomuju, že žárovka svítí obousměrně, takže se vlastně vzadu to nemusíš otáčet a stačí to pripojit pouze na mínusový kabel...

Vloženo
Ideální je dodělat to do madel, je tam totiž příprava (vyznačení na stropnici - rub a v plechu je díra), pak už stačí jen od stropní lampy dotáhnout dráty (kdyby někdo chtěl, mám kabeláž i s konektory) ;)

ked mas predface nepasuje ti diera v plechu

Vloženo
takže jestli to dobře chápu:

ve stropní lapičce vepředu, jsi dal kabel na mínus, ten jsi vedl dozadu... vzadu na lampičce jsi otočil kabely, aby šlo do žárovky stálé plus a připojovalo se jen mínus.. tím když vepředu sepne mínus, tak sepne i vzadu... když rozsvítíš vzadu lapičku tak se ti nerozsvítí ta vepředu?

dal jsi někam usměrňovací diody?

teď si tak uvědomuju, že žárovka svítí obousměrně, takže se vlastně vzadu to nemusíš otáčet a stačí to pripojit pouze na mínusový kabel...

tak tak ,didy tam das ke kazde lampicce jednu,kabely musis prehodit jinak to fugovat nebude

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...