Přejít na obsah

Originální zadní repro do Fabie Combi I

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...

Ahoj lidi jen bych potřeboval poradit, které repro z mých tří vybraných by byla nejlepší volba? ;)

http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/powerbass-s-462

http://www.audioland.cz/good.php?goodId=2705

http://www.autohifistore.com/product/591-jbl_gto_6427

Možná ty JBL GTO 6427, ale oni mají jen IMPEDANCI (Ohm): 2 . Ty zbylé dva repra májí 4 Ohm nebude to vadit?

Mockrát děkuji za případnou radu... :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, tak to jsi mi nabídl dobrej setík, ale já si prostě chci koupit nějaké repro místo těch origo a opravdu mám dilema do jakých mám jít. :feve: Nechci žádnou tubu nebo zesák já potřebuji místo v kufru a to by mi tam moooc vadilo. :help:

Moc tomu nerozumím a tak si chci rači nechat poradit od skušenějších . ;) Dík

Odkaz ke komentáři

No ako tu už bolo písané- v tomto rozmere a umiestnenie v "plaste" neučakávaj zázraky. Mám originály - hrajú neutrálne (cca 150Hz-16kHz - subj.test) a sú podľa mňa predražené - spravodlivá cena by nemala byť viac ako 500Sk/pár. Ak už si rozhodnutý dať cez 1000/pár (toľko by som do zadných nedal) skús tie JBL. Basy tam nebudú (ani ich netreba) ale dôležité je skreslenie a čistota v stredoch a výškach a tm by mali byť OK. Problém sú podľa mňa hlavne tie plasty okolo, ktoré "dofarbujú" výsledný zvuk.

(PS: predné hrajú pri subj. teste cca 55Hz-18kHz)

EDIT: necituj předcházející příspěvky

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři

No to môže spôsobiť problém! Treba skontrolovať či je schopný takúto impedanciu stráviť prehrávač. Určite je to v príručke. Tie bežnejšie sú pre 4ohmy! - Takže repro 2ohm môže odpáliť koncový stupeň prehrávača.

Ale ešte raz upozorňujem - neviem či výmena repro výrazne pomôže....

Editováno: , autor: mode
Odkaz ke komentáři

I když čtu hodiny dlouhé stránky diskuzí, nejsem o moc chytřejší, než na začátku....

Jsou originální zadní repro do Fabie Combi I (stojí asi 1170 Kč) horší než konkurence ve stejné ceně? A to i vzhledem k instalaci, atd.

Vyrábí je TVM (bývalá Tesla). Špatné nejsou, rozhodně nejsou horší než 90% stejně drahých.

Odkaz ke komentáři

Děkuji za doporučení a ještě jednu malou otázečku nebude to vadit když ty JBL maji jen 2 Ohm. Vždy jsem měl repro ze čtyřmi Ohm. Já jen ať je hned nespálím. kol104

Děkuji

Napiš pšímo email a zeptejse jaký rozměr tam pujde. fankarhifi@seznam.cz

Odkaz ke komentáři

Chlapi moc krát děkuji za malé vysvětlení, vím že to nebude žádný granát, ale lepší něco než nic. Nakonec teda asi půjdu do těch ESX QX462 a nechám se překvapit.

Ještě bych se teda zeptal jak mi tam píše kolega MODE : Problém sú podľa mňa hlavne tie plasty okolo, ktoré "dofarbujú" výsledný zvuk.

Zlepšil by se ten zvuk kdybych třeba okolo těch plastů dal třeba nějaký molitán nebo tak něco?

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Dnes jsem nainstaloval tyto zadní repro do přípravy: http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/crunch-gp-462cx

Musím říct že jsem velice zklamaný,hrajou oproti předním výrazně potichu.Ve předu mám repro orig. od škoda.Věděl jsem,že to nebude valné,ale takto jsem to nečekal.Měl jsem co dělat je tam vůbec dostat(velký magnet koliduje s karoserií),pomohlo odendání kruhových gum z magnetů,ale i tak je to tam napresované na sobě.radio Pioneer DEH-2120UB

Nevíte někdo proč mi ty zadní hrajou potichu????

A ještě jedna otázka,jak zjistím polaritu kabelů do repro co vedou od radia aniž bych vyndaval radio???Natáhl jsem si je tam sám,ale zapoměl jsem si poznamenat +/-(nestačilo by to nějak změřit multimetrem???)

Odkaz ke komentáři

Taky mi magnet překážel, nebo spíš navijáky pásů...

Hrajou potichu protože nejsi u nich tak blízko, směřujou nahoru a jsou měnší, tudíž mají i měnší citlivost... njn, origo TVM nejsou tak špatné jak se o nich říká, plepšíš si možná s nějakými "kvalitními" od 1,5-2tis. a výše...

Odkaz ke komentáři

Potřebuju ještě zjistit polaritu těchto repro,dal jsem na ně orig. přibalené dvojlinky (bílá/bíločerná) s koncovkami.Natáhl jsem si je,ale nepoznamenal jsem si který je +/-.Nechce se mi to znova odendavat,nevíte někdo jestli je plus bílý nebo ten bíločerný?????????????

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...