Přejít na obsah

Komfortka 2,5gen 799AH


Joshua

Doporučené příspěvky

Cau lidi,

jsem pomerne cerstvym majitelem Octavie s touto komfortkou, tj. faceliftova verze MR2001.

Na tomto i jinych forech jsem nasel mnoho casto protichudnych informaci o tom co se da u teto komfortky aktivovat a co ne.

V tomto vlaknu bych rad s vasi pomoci uvedl vsechno na pravou miru dle osobnich zkusenosti.

Dle meho nazoru spousta lidi prestavuje na 3gen zbytecne...

Zacnu tim, co jsem doposud vlastnorucne overil:

0) Existuji minimalne dve verze teho komfortky: Verze s alarmem a bez alarmu.

1) Prizpusobeni Vagem dle DP lze nastavit podle toho jestli se jedna o verzi s alarmem nebo bez nasledujici:

00 -Prizpúsobení klíčú zapalování s dálkovým ovládáním, smazání naučených klíčú

01 -Přizpúsobení klíčú zapalování s dálkovým ovládáním, naučení nových klíčú

03 -Aktivace a deaktivace automatického uzamčení dveří (při rychlosti nad 15 km/h

04 -Aktivace a deaktivace automatického odemčení dveří při vytažení klíčku ze zapalování

05 -Zapnutí a vypnutí senzorú hlídání vnitřního prostoru dvěma povely zamknout

06 -Aktivace a deaktivace poplašné houkačky (při odemykání)

07 -Aktivace a deaktivace poplašné houkačky (při zamykání)

08 -Aktivace a deaktivace směrových světel (při odemykání)

09 -Aktivace a deaktivace směrových světel (při zamykání)

10 -Nastavení země pro sirénu alarmu se zálohovým zdrojem

2) Vystrelovaci klic: Neni problem! Sehnat spodek vystrelovaku, nechat vyfrezovat samotnej klic, vsadit do toho spodku, v spodku prehodit kapsli imobilizeru ze stareho nebo koupit novou a prizpusobit, koupit dalku podle vkusu 1J0 959 753 N/P/A, sestavit, prizpusobit dalku, pokud treba nalepit logo skoda, a hotovo.

3) Ovladani oken podrzenim tlacitka dalkoveho ovladani: Nejenze je toto mozne, dokonce lze i nastavit ktera okna. Tj. klidne jen leve zadni a prave predni! Aktivace je jednoducha, je treba pouze prizpusobit (prepsat) 3-6 hodnot v EEPROM komfortky, k tomu staci normalni seriovy kabel.

Nasledujici nemam overeno primo, ale pres ostani cleny for:

4) Dohrani alarmu: Vzhledem k tomu ze HW verze s alarmem a bez alarmu je shodny, lze prehranim EEPROM dohrat i alarm.

5) Maxidot: Existuje verze maxidotu 2,5gen. z te doby, ktera jde bez jakychkoli problemu, je ale spatne k sehnani. Polodot by melo byt mozno flashnout na 2,5gen nebo 3gen. (Nicmene flashnuta verze 2,5gen. se u me nepodarila z nejakeho duvodu rozchodit, o tom by mohl vypravet Honza72). Maxidot 3gen. lze namontovat, jen kvuli zmene v komunikaci s dvernimi jednotkami nepujde upozorneni otevrenych dveri a s tim souvisejici akusticky signal zapomenutych rozsvicenych svetel. Nicmene toto se da dneska uz tusim vyresit a spoustu dalsich funkci pridat pomoci (J)DOT.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...9548&st=250

Byl bych vdecny, kdyby sem nekdo hodil prehled katalogovych cisel tech budiku.

6) Toto moc nesouvisi s komfortkou, ale da se dodelat cidlo kapaliny do ostrikovacu nakupem cidla a dotazenim dratu k budikum.

Jako namet pro dalsi pridam dotaz. Da se nejak aktivovat kontrolka otevrenych dveri na normalnich nemaxidotovych budikach? Ta kontrolka tam podle me je, komfortka to vi kdy jsou otevrene dvere, tak to prece nemuze byt takovy neresitelny problem...

Urcite se najdou lidi, pro ktere jsem tady nesepsal nic noveho, tak me prosim nekamenujte. Dokazu si predstavit ze to nekomu muze pomoct a usetrit hodiny procitani for a pokusu. Zamerne jsem se nepoustel do podrobnych navodu, jde mi hlavne o prehled (skrytych) moznosti teto komfortky a prislusenstvi.

Jestli nekdo umi jeste neco co jsem zde neuvedl nebo mate nejake upresneni/zlepsovaky k uvedenemu, prosim pochlubte se!

Zdravi Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napsal jsi to dobře,jen jedna malá připomínka.Alarm u 799AH nemá cenu aktivovat,protože je nesmyslně dělán a sice.Pokud je aktivován,zloděj vypáčí dveře a otevře,tak nezačne řvát.Začne řvát až by chtěl startovat-což je podle mě nesmysl.Samo,pokud jsou origo čidla,je to něco jiného.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no to je možný jelikož mikrovlnka pod tunelem je nainstalovaná

určitě bych si to nechal od tebe aktivovat ale problém je v tom že je to k tobě skoro přes půl republiky :( jsem z Příbrami

kdyby to tak uměl někdo z prahy a okolí směrem na jih tak by to bylo super

jinak VAG a kabel KKL USB mám tak kdybys jen poskytnul postup jak na to tak bych byl moc rád

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chtel bych si jeste udelat trochu poradek v tech oznacenich dalek. Vis na 100% ze vsechny ty tri dalky budou fungovat s komfortkou 799AH? Jde mi o to, ze se mi je asi nepodari nikde sehnat a tak je budu muset koupit ve skodovce, kde za ne chtej asi 1500Kč, tak abych nezjistil ze mi sou na nic...

Jinak blizsi info k ovladacum:

1J0 959 753 A - dvoutlacitkovy ovladac do starsiho typu vystrelovaku - ma ovalne tlacitka

1J0 959 753 N - dvoutlacitkovy ovladac do novejsiho typu vystrelovaku - ma hranaty tlacitka a jde do klasickyho vystrelovaku jako ma 3.gen

1J0 959 753 P - tritlacitkovy ovladac do novejsiho typu vystrelovaku - ma hranty tlacitka a taky jde do klasickyho vystrelovaku jako ma 3.gen a moje otazka: Bude fungovat prostredni tlacitko na otvirani kufru i na 799AH nebo bude na nic?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@tomina Popis vystrelovaku sedi. Jdou vsechny.

"A" je model designove zastaraly se zaoblenym spodkem klice, ktery je s ostatnimi dalkami nekompatibilni.

"N" sam mam a doporucuju

"P" ma smysl jen kdyby sis dodelal odskok kufru, jinak ti bude prostredni tlacitko odemykat jen kufr, coz je podle me k nicemu

Jinak musim rict ze me fakt mrzi ze do tohohle vlakna nikdo neprispiva. Chtel jsem tu posbirat pokud mozno veskere skryte ci aktivovatelne funkce teto komfortky.

Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nu dobra, kdyz jinak nedate, pujdu prikladem.

Nasledujici funkce jsou u teto komfortky tez aktivovatelne:

a) Update k memu puvodnimu prispevku. Nejen ze je verze s alarmem z hlediska HW stejna, ona je skoro stejna i z hlediska EEPROM. T.j. alarm je pripraven, jen je treba ho aktivovat pozmenenim nekolika hodnot, neni nutne prehravat celou EEPROM.

B) Upresneni k tomu co psal cosby: Alarm je mozno nakonfigurovat ve dvou modech. Prvni je normalni jak ho znate (viz popis cosbyho). Druhy je tzv. "antiposky klic", tak tomu alespon rikaji v nemecku. Alarm v tomto modu muze byt deaktivovan pouze dalkovym ovladanim. Pri otevreni auta klicem se alarm se zpozdenim spusti. U 3gen vim urcite, ze pokud po otevreni auta klicem do 20ti sekund uspesne odblokujete imobilizer, alarm se deaktivuje. U 2,5gen si timto nejsem zcela jistej, az bude cas to otestuju. V pripade ze to nejde imobilizerem by to slo jenom dalkou, coz je podle me tez ok.

c) Ovladani oken podrzenim tlacitka dalkoveho ovladani (to co by rad Raceman) jde tez aktivovat ve dvou modech. V prvnim je mozno ovladat okna jak dalkou, tak podrzenim klice v zamku, v druhem pouze dalkou. Druha moznost je lepsi, protoze pripadny zlodej vylomenim zamku nemuze otevrit okna.

d) K alarmu se nechaji dodelat a aktivovat vnitrni senzory, sirena (to vyzaduje i nejake HW upravy) atd... Necha se aktivovat jestli alarm potvrzuje odjisteni zajisteni...

c) U oken se necha dobastlenim ctyr odporu u ovladace a aktivaci v EEPROM aktivat automaticky dojezd zadnich oken. T.j. kratky stisk = jede az na doraz, dlouhy stisk = jede dokud drzim. Prehozenim dvou perek a plastovych tycinek z jineho ovladace a upravou te gumy s kontakty pod tlacitky se necha udelat plnohodnotne dvojpolohove stahovani zadnich oken jako vpredu.

Tolik me prozatimni poznatky.

A pochlapte se, urcite jeste existuji dalsi supr veci ktere lze aktivovat/dodelat, o kterych ja nemam tuseni...

Nechci po nikom, aby sem psal podrobne navody, kdyz z nejakeho duvodu treba nechce, jen chci posbirat moznosti na jednom miste.

Aby bylo videt, ze 2,5gen jeste nepatri do stareho zeleza. :-)

Zdravi Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no vida :)

tak a teď se hlašte všichni kteří mi teda aktivují ty dojezdy podržením dálky ale chci mít zachovaný i dojezdy pomocí klíče v zámku

a následně i tu funkci automatiky pro zadní okna na stisknutí tlačítka

je tu ovšem jedna podmínka že se můžu dostavit maximálně tak do prahy nebo blízkýho okolí směrem na jih, jihozápad a jihovýchod případně plzeňsko, strakonicko, táborsko a to v týdnu jen večer po 19. hodině a nebo pak kdykoliv o víkendech

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, obyc. Vagem to skutecne nejde. Presto bych neupadal do pesimismu.

Vaša myslel VDS Pro, ktery se da najit volne na netu treba tady: http://rs78.rapidshare.com/files/52612160/disneyland.rar (Heslo: G4SE)

Ma jen par nevyhod jako ze chodi jen pod Dosem a tudiz je potreba seriovy kabel. Proto je k stazeni jako image k zapsani na disketu a nasledne nabootovani Dosu pres disketu.

Zdravi Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...alarm je pripraven, jen je treba ho aktivovat pozmenenim nekolika hodnot, neni nutne prehravat celou EEPROM...

...U oken se necha dobastlenim ctyr odporu u ovladace a aktivaci v EEPROM aktivat automaticky dojezd zadnich oken. ..

Jirko, ked si povedal A, povedz prosim Ta aj B. Ktore bajty treba menit, aby sa to dalo doaktivovat? Je mi jasne, ze je to vec nevhodna pre "beznych uzivatelov" a da sa tak spolahlivo pos*at vela veci. ;)

K tym zadnym oknam, navod na hw cast upravy je na tomto linku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mel bych este jeden dotaz k tomu samostatnemu otvirani kufru... Treba u Supa kterej ma odskok, to funguje tak, ze pokud otevru jen kufr pomoci DO, dojde k vypnuti safe modu, vypnuti alarmu a odskoci kufru, po zabouchnuti se sam aktivuje safe mod a zapne alarm. Fungovalo by to tak i u 2,5g komfortu a 3-tlac ovladace? samozrejme az na ten odskok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takze poporadku.

1) Kdo nema potrebnej kabel nebo kamose s kabelem, tomu fakt nepomuzu.

2) olisoft ma pravdu ze to neni sranda si hrat s hodnotama v EEPROM. Jeste jsem vsechno dostatecne neprozkousel a takto to nechci vypoustet do sveta. Az to udelam mam v umyslu to sepsat.

3) Kdo chce ovladat kufr at si tritlacitkovy ovladac koupi. Je dost mozne ze to bude jako u superbu, ale nemam to takhle odzkouseno. Pak napiste zkusenosti, od toho jsem toto vlakno zalozil.

Momentalne mam ale dost starosti hlavne s timto:

http://forum.skodahome.cz/index.php?act=fi...&pid=858905

a taky s timto

http://forum.skodahome.cz/index.php?act=fi...&pid=834727

Tak mi pomozte rozlousknout tyto problemy a pak uz se budu zabyvat jen tou komfortkou.

Zdravi J.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, obyc. Vagem to skutecne nejde. Presto bych neupadal do pesimismu.

Vaša myslel VDS Pro, ktery se da najit volne na netu treba tady: http://rs78.rapidshare.com/files/52612160/disneyland.rar (Heslo: G4SE)

Ma jen par nevyhod jako ze chodi jen pod Dosem a tudiz je potreba seriovy kabel. Proto je k stazeni jako image k zapsani na disketu a nasledne nabootovani Dosu pres disketu.

Zdravi Jirka

Ahoj, uz asi rok a dýl čekám na možnost přepsání EPROM pomocí "Motordiag Komfort Manager Lite 1.20" ale pro 2,5 generaci stále nic. Pomocí tohoto programu jsem to dvěma kámošům aktivoval na 3.gen (ovládání oken pomocí dálkáče) a na moje 1,8 turbo 2,5 gen stále nic!!

Můžeš napsat nějaký návod a pomocí čeho bych to mohl udělat? Sice už to na zimu zas tolik nevyužiju, ale až se příští léto zeptá ........

Dík

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...