Přejít na obsah

Osvětlení zavazadlového prostoru - nefunkční


black007

Doporučené příspěvky

Ahojte,

 

keďže začala byť skôr tma včera som si všimol, že pri otvorení kufra sa nerozsvietia žiarovky, ktoré osvetľujú kufor. Žiarovky sú OK, nič iné som zatiaľ neskúšal. Nejaké nápady, čo by to  mohlo byť prípadne nestretol sa už niekto s týmto problémom?

 

Ďakujem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ahoj, u meho druheho vozidla Škoda Octavia 2 combi, r.v. 2/2005, 1.9tdi, temer full vybava, dovezene z nemecka jsem vymenil nedavno komfortku, dodelal corner funkci, Nexuse vymenil za Columbuse. Diagnostika cista. Ted se mi stalo, ze otevru 5-te dvere - kufr, rozsviti se mi osvetleni v kufru a za cca 10-20 vterin cvakne v pristrojce pred spolujezdcem (nejspis komfortka) a kufr mi zhasne. Kdyz jsem mel Nexuse, tak cvakani v palubovce bylo jen jednou za cas. Navic po otevreni kufru se mi nerozsviti ani stropni lampicky. Kdyz otevru bocni dvere, stropni lampicky se rozsviti. Muze to delat zamek 5-tych dveri do kufru, i kdyz je diagnostika cista?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zdravim nevim jestli to tady uz nekdo resil, ale mam problem na octavii 2 combi r.v. 2005. Prestaly mi svitit svetla v kufru, kontrola zarovek vse v poradku. Po nejake dobe se mi pri odemknuti centralu rozsviti svetla v kufru a pak po chvilce samy zhasnou. Pri otevreni kufru zustanou zhasnute. Nevite nekdo cim by to mohlo byt? At vim kde mam zacit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

V případě, že blbne světlo, lze jednoduše zjistit, zda je vadný mikrospínač v zámku. Sundat tapec, ze zámku sundat konektor a manuálně nějakým drátkem propojit kontakty. Jsou tam tři (mínus/kostra, plus pro světlo, plus pro maxidot). Někde v této diskusi tu někdo psal označení jednotlivých vodičů. Proklemováním konkrétního plusu s kontaktem kostry snadno ověříš, zda je problém v zámku nebo jinde. V tom zámku jsou fakticky dva mikrospínače. Když otevíráme kufr, dojde nejprve k sepnutí kontaktu pro maxidot, poté kontaktu světla, a naopak. Zámek je nerozebíratelný (já byl zvědavý, tak jsem jej rozebral). Neopravoval jsem, dal jsem nový.

Někdo tu psal, že vadný mikrospínač na ovládání světla vyřešil tak, že ten vodič pověsil na to ovládání pro maxidot. Toto jsem dříve řešil s odborníkem, který má i smysl pro "bastlení" a ten to nedoporučuje. Zřejmě by mohlo dojít k poškození Comfortky, a její cena výrazně převyšuje cenu toho zámku...

IMG_20210325_172701.jpg

IMG_20210325_172644.jpg

IMG_20210325_172203.jpg

IMG_20210325_171918.jpg

IMG_20210325_171841.jpg

IMG_20210325_172955.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...