Přejít na obsah

Notebook..


mira

Doporučené příspěvky

za 10.000 si clovek nemuze vybirat nic extra. Acer v teto cenove relaci ma par kousku. Treba Extensa 5230/5630 jsou spis pro domaci pouziti na stul a obcasne tahani. Kvalita plastu je horsi, ale ne tragicka. Uz davno se to nelame v pantu jako driv. Na vyber je bud vcelku povedeny Aspire 5535/5735 a nebo TravelMate 5730 - ale to uz je jina cenovka. No a do Asusa bych nesel uz vubec, protoze jeho servis je tragickej a trva jim to dlouho. Acer ma servis velice rychly a je v CR. Asus taky, ale holt uplne jinej

Editováno: , autor: Dušan 20VTurbo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam Acer dva roky a naprosto bez problemu, ted jsem koupil dalsi a sice tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid...140081014000N58

o Aceru ze je srot platilo mozna kdysi,dnes bych rekl ze jsou lepsi nez Asus nebo HP , jeste malickost, vydrz baterie u te extensy 3h, s CPU na 50% skoro 4h

ma FW,BT,infra,wifi no snad uplne vsechno :D

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte, nemá ten Acer TravelMate ještě nějaké lepší - odolnější šasí, než třeba Extensa nebo Aspire? Už jsem se párkrát dočetl, že na cestování je od Aceru právě TravelMate to nejlepší, ale už nikde jsem se nedočetl proč.

Mas naprostou pravdu. Plasty hlavne okolo LCD jsou tvrdsi. TravelMate uz to ma v nazvu ;) Aspire je spis herni a Extensa je zase na domaci jednoduchou praci.

Acer soustredi svoje nejlepsi kusy hlavne do TravelMatu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kurňa, to jsou takové špatné zkušenosti s acerem? My jich koupili snad okolo dvaceti, řada TM, nikdy žádný problém a to těm starším jsou už 4-5 roků

Asi zalezi na modelove rade, jednu dobu jeden nas vetsi zakaznik chtel notebooky acer s tim, ze jich za rok koupil cca 20 a jako behem roka jich urcite vic jak 2/3 slo do reklamace. Byli z toho tehda celkem nestastni. Pak presli na IBM a spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

První TravelMate 223 co jsem měl se nepřehříval vůbec, to jsem nevěděl co to je, Ferrari 4005 co mám teď se hřeje dost, ale to všechny NTB s stejným typem procesoru.

A hodně lidí si teď na acery stěžuje - je to podle mě jednatk tím, že jich je víc než kdysi, ale taky tím, že cena je tlačená stále níž a na něčem se ušetřit musí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak taky přidám zkušenosti, na Aceru jedu už pátým rokem a pravda, že jsem servis nikdy nepotřeboval, ale protože jede celou dobu po celý den, baterka je v háji (po 5ti letech se nedá čekat, že by se s ní mohlo ještě pčítat lol ) a dále pomalu ale jistě odchází LCD, už na mě svítí dvě čáry vertikálně - jedna žlutá a jedna červená, prostě pixely nejsou věčné ... :prc::smich: Přítelkyni jsem vybíral před rokem HP Pavlion a výdrž baterky super, spolehlivý a hlavně designově nádherý notes, zatím absolutně bez problému ... budu muset Acer nechat odpočinout a ohlížím se taky po HP :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mám Acer TM asi 6 let

jede cca 7-22 hod každej den.

užívají kromě mě i děti (ted 6 a 4 roky) a kdysi jsem ho tahal i po autech

měnil jsem klávesnici (2 x káva vydržel ale jupík to dorazil) :D - stála myslím 600,- výměnu jsem zvladl sám

jediný co mu ukončí život bude LCD kde se začínají objevovat proužky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně jsem se zapoměl "pochlubit" :) Koupil jsem u Mironetu už před 14 dny toto:

Acer Aspire 5735

Jen v trošičku jiné konfiguraci a sice 160GB HDD (namísto 320), Vista Home Basic místo Home Premium a bez webkamery.

Byla to asi nějaká mimořádná série a akce, protože jsem to v takové konfiguraci nikde jinde nenašel a ani u toho Mironetu ho už nemají. Cenovka byla 10.600 vč. DPH, což si myslím je super na klasický 15,6" NB navíc s plnou numerickou klávesnicí (ta pro mně byla hodně důležitá-hodně pracuji s excelem).

Tímto bych chtěl poděkovat všem, co po mém dotazu jakýmkoliv způsobem přispěli do debaty -_-

Editováno: , autor: FRANK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já sice pc moc nerozumím, ale za sebe nedoporučuji Acer, špatné zkušenosti, bohužel ne jen moje...

rodice maji extensa 5620G krom toho ze mechanika prestala cissst cd a dvd tak reklamace za novou a prehrani biosu..nasralo me proc mazaly vsechnmy data na DVD a udelali komplet recovery....ale slape jako hodinky

nejaký program na meranie teploty CPU? :help:

mrkni na toto...mam kdyztak neco na HDD v plne a ne betu tak pisni do knajpy http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ost...ware-control/?g[hledano]=notebook%20hardware&g[oz]=1.9&g[up]=beta+03

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No moje osobni zkusenost,je s Asusem a naprosta spokojenom je fakt,ze jsem ho kupoval za 48000 pred 2 rokama rada A6j,ale porad naprosta spokojenost!(Call of Duty 4,1024x748,detaily medium a v klidu)Kamos si kupoval v te dobe Acer Ferarri o 8tis vic a ma to uplne stejne!Jedine na co trpi asus jsou klouby ty se viklaji jak svine!Ale ted si kamoska kupovala od Acer Extanza a max spokojenost,nema to na hry ale vse co potrebuje je tam cena 13800!

Osobne bych do HP nebo fujistsu siemes nesel!Mozna jeste ten dell ale zase cena trosku jinde!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jako notebookový "král" taky napíšu pár řádek...

Začínal jsem s "ojetým" Compaq Armada M700 - robustní, ale už zastaralý a pomalý. Baterka v čudu..ale s PCMCIa Wifi kartou na internet posloužil dobře-napsal jsem na něm bakalářskou i magisterskou diplomku(a dost příspěvků na tomto fóru), takže svoje si odpracoval :palec2:

V práci jsem si mohl navymýšlet služební podle svého výběru...vybral jsem HP Pavilion dv7...potřeboval jsem plnohodnotný čip na FireWire kvůli ext. zvukovce M-audio a slušný výkon i RAMku. Je to výborný stroj(dokonce dig. TV tuner s dálkovým ovladačem...), ale na přenášení z práce domů je ta 17ka přece jen těžší pořízek. Slabinou jsou Visty ;)

Sotva jsem donesl nový služební domů - umřel COMPAQ :kol-26: asi disk, nebo Bios. Tak a co dál. Tahat služební jako kočka koťata se mi fakt nechtělo. A svoje je svoje-žáno :)

HPčko se mi mezi tím zalíbilo a protože chci časem ext.zvukovku i soukromou, tak zase kolorit FireWire atd. Takže jsem šel do Pavilionu znovu. Ale pro soukromé účely jsem se trochu musel dívat na cenu.

Vybral jsem HP Pavilion dv5 - tedy "patnáctku", ta je lehčí, menší a na doma taková kompaktnější. Procesor je "jen" AMD na 2,1G, ale dobrá grafika ATI Radeon(hry nehraju a na filmy stačí královsky), RAMky jsou 3G, disk 320G, vypalovačka umí LightScribe, ale nemá televizi-to mi ani moc nevadilo. Opět samozřejmě nedobrovolně i s Vistama.

Myslím, že je to slušný "konzumní" kousek na běžné používání. Cena mi vyhovovala a vešla se do 18 000Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...