Helmut Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Dobrý den, Zavítal jsem na toto forum, protože by mě velice zajímalo, zda za volantem oktavii s motorizací 1.9tdi, 2.0tfsi a 2.0fsi máte pocit, že se Vám na silnici nemůže nikdo vyrovnat a že tlačení se na řidiče jedoucí předpisovou rychlosti je nutné. Velmi často narážím na řidiče koncernových vozů, co si myslí, že když před nimi jede automobil staršího data výroby, tak že si na něm musí dokázat jak moc jim to jede. Prosil bych Vás řidiče oktavii o nějaké vyjádření, jestli se jedná jen o určitou skupinu lidi a zbytek jezdí normálně, nebo jestli je to nějaký fenomén kolem koncernu VW obecně a prostě to jinak nejde. Případně se můžete pochlubit co se zrovna Vám na řidičích určitých vozů nelíbí. předem děkuji za diskuzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Podle mě se nedá říct, že řidiči určitých vozů jedí špatně. Je to čistě mezi sedačkou a volantem. Auto za nic nemůže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Helmut: je to především o lidéch a ne o autech.Je pravda že na silnicich je džungle a lidi se k sobě chovaji bezohledně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 (editace) Přesně tak, je třeba si uvědomit, že těch Octavek a dalších modelů Škoda a koncernových aut jezdí mraky.. hodně z nich jsou ještě služebáci, kteří se zaměstnancema firmy taky nemívaj jednoduchý "život". Je to o lidech, ne o autech.. proč německé Audiny, BMW, M-B apod., kterých v Německu jezdí taky mraky na dálnici klidně v levým pruhu přibrzdí za pomalejším autem 30 metrů a ne 2 metry.. a šlápne na to až když má volno, proč není ve městě problém přejíždět z pruhu do pruhu i s kolonou čtyř aut aniž by vedle člověka poskakoval po deseti centimetrech "závodník", aby stál na červený o pět sekund dýl atd. atd. Prostě máme se tady na východě ještě co učit a žádnej bodovej systém nás nespasí. To je můj názor. Editováno: 26. Prosinec 2008, autor: ViktorMPI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FRANK Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Ano, jak píšou kolegové, je to jen a jen o lidech. A že při tom velmi často narážíš na řidiče koncernových vozů bude tím, že právě koncernových vozů jezdí na našich cestách/necestách nejvíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 I můj názor je, že je to mezi sedačkou a volantem, pokud mě na přehledném úseku předjede i třeba trabant, je mi to šuma fuk, trošku pěním, pokud to udělá v nepřehledném místě, třeba před horizontem, ale pud sebezáchovy mi volí sundat nohu z plynu a nechat jej předjet, protože když s ním budu závodit, může to skončit špatně a kdyby mu někdo vyjel v protisměru, sejmou mě z cesty taky. Jednou už jsem spěchal a zažil bouračku, čelní náraz ve Formanu pod velikou IFU, která naštěstí stála a já to do ní praštil tak ve 30 km/h, ale to nepřeju nikomu, ještě týden se mi o tom zdálo, hnusný pocit, tenkrát to bylo jen podřené čelo a veliká modřina na rameni z pásu navolno (dneska se poutám i na parkovišti), odnesly to hlavně plechy, ale to se dá spravit, zdraví a život vám ale nikdo nikdy nevrátí, o tom uvažujte především. Bydlím v oblasti, kde se ráno kolona aut do práce pohybuje konstantní rychlostí pro někoho nepochopitelných 80km tacho, je pár šílenců, co se snaží předjíždět, ale nemá to moc smysl, možná tak ten adrenalin, jestli to vyjde nebo ne. Znám cesty, kde se opravdu lítá 100+ a je to kumšt někdy pak uhnout lidem, co jedou na cestě první třídy 150 a víc (v místě kde je omezení na 50km/h se mi to stává běžně). Bohužel se dnes dostanou mladí nevybouření kluci k výkonným autům a pak se na cestách opravdu dějí divy. Zase naopak když někdo jede mezi vesnicemi na suché cestě 60, koleduje si tak akorát o průser, takže kloboučníky taky nemusím a na rovném přehledném úseku je předjedu. 1.9 TDi není rozhodně závodní stroj, jede to tedy o hodně líp než moje předchozí felicie 1.3 MPI 50kW, hlavně do kopečků na to není nutné šlapat, ale na závodění to auto není. Přeju všem aby dojeli tam kam chtěli bez problémů a závodníky bych poprosil, ať předjíždějí jen tam, kde vidí a kde mají jistotu že předjedou, nebo ať se jdou vybouřit na letiště, kde mají volnou dráhu na blbnutí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Viktor to napsal dobře. jde o to, že škodovek jezdí na našich silnicích daleko nejvíc, proto se zdá, že mi co jezdíme embéčkama jsme největší prasata. já potkávám prasata naprosto ve všech autech a tohle pušalizování mi docela vadí (už jen proto, že OII s 2.0TFSI a 2.0FSI jezdí minimum). českým řidičům chybí ještě pár kroků k ohleduplnosti a předvídavosti (zadní mlhovky v koloně, jízda v prostředním pruhu na dálnici, neuhybání rychlejším vozům....) a to se týká průřezem celým automobilovým spektrem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 (editace) Ano, není to taky pouze o těch "závodnících" (asi skoro každý, kdo má pod plynem trochu síly, tak si na to šlápne, jde o to, kde a jak to udělá) , ale učit by se měli naopak taky ti, kteří jak píše Luke nevědí v jakém pruhu mají jet, zbytečně zdržují, i když můžou uhnout apod. Editováno: 26. Prosinec 2008, autor: ViktorMPI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 jo a mmch, doporučuju zajet si do Černé Hory, aby člověk viděl co je to bordel na silnicích a nejhorší co jsem zažil byla anarchie v Uzbekistánu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 A já v Rusku nebo na Ukrajině...neskutečnej chaos a bordel.Kdo má silnější auto...vyhrává. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 tak v tom UZB to bylo o tom, kdo má větší auto nebo obouchanější auto, blbý je, že drtivá většina aut je tam daewoo tico a vataři tam maj matiz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Tak to už musej být hustý extrémy.. říkáte do takových zemí vlastním autem radši nejezdit jo? Ono prý ale myslím v takový Indii je taky hustej provoz, ale bouračky žádný, neskutečná ohleduplnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 tak sem bys autem asi ani nedojel, jednak dálka a druhá věc je, že by ti ho cestou někde sebrali. hlavně OII tam neviděli ani v TV pokud jde o bouračky tak za těch cca 20dní co jsem tam byl jsem viděl jeden lehkej ťukanec. ty lidi v tom umí chodit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Tam bych autem nedoporučoval...tam Vás MILICIE zastaví a jestli jim nedáte uplatek ...tak Vám stejně za něco našije pokutu.V tomhle směru tady je více méně pořádek.To mi věřte. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 (editace) No já nevím jak v Uzbekistánu ale v Rusku nebo na Ukrajině je dvojková Octávka hodně oblíbené auto a jezdi jich tam docela hodně.Fakt že jo.A navic OII jsou tam levnější než tady. Editováno: 26. Prosinec 2008, autor: Romariooo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j0ska Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 (editace) Já musím říct, že mě to do těchto zemí vůbec neláká. A už vůbec ne vlastním autem. OMG Editováno: 26. Prosinec 2008, autor: j0ska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 protože Rusko (většinou) a UKR je ekonomicky uplně jinde než UZB....my když z UZB přilítli zpátky do Moskvy, tak jsem si přišel jak na jiný planetě, Moskva je uplně jinej svět, stejně tak bych se chtěl podívat do Petrohradu, ten je prej ještě lepší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Joska: je to obrovskej zážitek, poznáš uplně jinou kulturu, ale nejel bych tam s cestovkou, to chce s někým, kdo to tam zná a poradí ti co a jak. týden jsme bydleli s místníma ve vesnici a to se ti v chorvatsku na pláži nepoštěstí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 SankPetěrburg je krásné město a Luke budeš fakt milé překvapený.Lidi tady si myslí že jsou sto let za opicema ale já tam jezdím rád protože to je opravdu jiný svět.Auta co tam jezdí jsem neviděl ani ve snu ale ta doprava je šílená a já bych v tom provozu nemohl jezdit.Ale chlapci zpět k tématu at má Helmut jasno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 věřím, ale stejně jako Moskva, určitě stačí popojet pár km za město a je to jinak. třeba se tam někdy podívám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ViktorMPI Vloženo 26. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2008 Tak my zrovna taky nejsme u Atlantiku a z Plzně do Ostravy to bude možná stejně daleko jako z Ostravy na Ukrajinu. Jasný, že bych vlastním autem nejel do UZB a tam mě to taky neláká, ale taky existuje něco jinýho než HR . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 (editace) Tak to už musej být hustý extrémy.. říkáte do takových zemí vlastním autem radši nejezdit jo? Ono prý ale myslím v takový Indii je taky hustej provoz, ale bouračky žádný, neskutečná ohleduplnost. Z te Indie te musim vyvezt, stravil jsem tam 1mesic a denne jsem dojizdel taxikem hodinu do prace a hodinu zpet, ohleduplnost?!? Tak mozna kdyz lezi na silnici krava, tak to jsou vsichni ohleduplni, ale jinak ani nahodou, troubeni narazeni do sebe, kdo ma pevnejsi nervy ten tam vjede, zmatek, absolutne zadna pravidla, prednosti neznaji, proste krizovatky jsou totalne plne aut a to se mezi sebou vsechno mota a kazdej si jede kam chce...proste nejdemokratictejsi stat Oktavky jsem tam videl take, ale to jen ve ctvrtich te lepsi kasty (kde jsem bydlel). Jinak kdo chce videt totalni chudobu na druhou stranu totalni bohatstvi urcitych kast a chaos tak si zajedte do Indie...nejlepe destinaci dole u more. Co se tyka tech neohleduplnych ridicu tady v CR, tak ja treba pozoruji dost neohleduplnych ridicu v Renckach...ty strasny shity Megany jsou levny a kde kdo to koupi :ble Samozrejme nevyjimaje nikoho, obzvlaste treba vydam opravdu hodne tipku v cernem TDi, kteri si mysli ze v tom maji 2.0TFSi :smich: Ja mam osobne 1.8TSi a rad si na to nekde slapnu, ale ze bych musel nekoho blokovat nebo prejizdet jako silenec v kolonach, tak to si radsi tech pet minut navic pockam. Mam rad rychlejsi jizdu, ale jen tam kde vim ze si to muzu dovolit a nikoho neohrozim. Editováno: 28. Prosinec 2008, autor: Bladik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 všeobecně se říká že nejhorší jsou TDíčkaři a pak ty hovada s AUDI takže já jsem nejlepší já jsem se svou Audi v TDi ten hajzl za váma na nárazníku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garrett Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 A nebo kombinace Octavia a pražská SPZ, nejlépe na D1 To se dá říct, že na tyto řidiče se dá opravdu spolehnout Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 28. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2008 jestli to není tím že OI a SPZ praha má největší zastoupení Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.