Přejít na obsah

Jak jsem testoval zimáky a jak to dopadlo :-))

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Tak jsem se dneska rozhodl otestovat zimáky (Pirelli SnowSport W210 195/5O R15), na kterých sice jezdím už třetí zimu, ale na sněhu jsem je prakticky nevyzkoušel, protože co je mám, tak je sněhu pomálu. Takže jsem se v očekávání poctivých zimních podmínek vydal v Krušných horách na silnici, která je označená cedulí, že se v zimě neudržuje. Na fotce, je červenou šipkou vyznačeno, kam jsem se vypravil, zelená šipka ukazuje směr hlavní silnice, kam jeli všichni normální lidi :D Je pravda, že cedule pod kopcem nelhala, a jediná údržba která na téhle silnici probíhá, je uježdění sněhu od běžkařů, které jsem občas potkával, a občasný průjezd terénního auta. Osobák jsem tam nepotkal ani jeden.

post-325-1230407212_thumb.jpg

Editováno: , autor: FUGAS
Vloženo

Tak jsem si tak užíval zašněženou silnici i krajinu, občas jsem zastavil abych udělal nějakou zimní fotku, jako např. tuhle, zimáky fungovaly perfektně...

post-325-1230407721_thumb.jpg

Vloženo

Pak jsem přijel na místo, kde silnici křižuje krušnohorská magistrála, chtěl jsem se tam otočit, což by nebyl problém, kdybych se nerozhodl vylézt ven z auta a pokochat se krajinou, a abych nepřekážel běžkařům, zajel jsem co nejvíc ke kraji do hlubšího sněhu. Když jsem pak chtěl odjet, auto se nechtělo hnout ani dopředu ani dozadu. Nepomohl ani pokus o rozhoupání se. V tu chvíli mi došlo, že jsem lopatu kterou pro tyhle případy vozím v kufru, nechal v garáži :wallbash: Kdybych jí měl, byl bych během deseti minut venku, zas tak dramatický to nebylo, ale prostě nebyla a neměl jsem ani rukavice, abych to vyhrabal aspoň ručně...

post-325-1230408363_thumb.jpg

post-325-1230408407_thumb.jpg

Vloženo

Po chviličce jel okolo pán s Jeepem, sám od sebe zastavil a nabídl, se že mě vytáhne. Já jsem sice byl přesvědčenej, že bych se vyprostil sám, ale při představě odhrabávání sněhu holýma rukama, jsem jeho nabídku přijal. Takže se otočil a začal odvíjet lano z navijáku, já jsem zatím z kufru vyštrachal tažné oko. Zajímalo by mě, kterej jouda vymyslel, že to oko má opačnej závit, asi to slouží k ještě většímu nasírání lidí v nouzové situaci. Když bylo všechno ready, začal mě navijákem tahat ven. Jenže auto začalo nepředpokládaně sklouzávat do přikopu, a začalo se nepříjemně naklánět. Usoudili jsme, že tudy cesta nepůjde, a domluvili jsme se, že to zkusíme tahat zezadu, nebo v tom příkopu skončím celej....

post-325-1230409299_thumb.jpg

Vloženo (editace)

Jako když v malé rychlosti najedeš na muldu, závěj nebo jazyk (tj. tak, že ji neprorazíš) a zůstaneš viset na sněhu, tak ti ani řetězy nepomůžou. Jak máš saně a nemáš energii, seš v pekle. To pak zapadají i rozhrňáky.

edit: jinak drama jak prase...

Editováno: , autor: flames
Vloženo

Rorda: Ty jseš ale nedočkavec :smich:;)

Jinak po pokusu o tahání dopředu to vypadalo takhle. Když mě tahal, tak to s tím Jeepem docela slušně cloumalo, ten naviják musí mít strašnou sílu...

post-325-1230409540_thumb.jpg

post-325-1230409552_thumb.jpg

Vloženo

Dozadu už pak žádný problémy nebyly, takže jsem byl za chvíli venku. Tímto ještě jednou děkuji ochotnému pánovi s Jeepem, který za svojí pomoc ani nic nechtěl. Pak už mi nic nebránilo v tom odjet po "svých", zůstalo tam po mě jenom trochu rozrytého sněhu...

post-325-1230410043_thumb.jpg

Vloženo (editace)

No a happy end pro Marka, tady už jsem s autem zpátky v civilizaci, zbývá už jenom odšroubovat tažné oko a vrátit do nárazníku mřížky ;)

post-325-1230410275_thumb.jpg

Editováno: , autor: FUGAS
Vloženo

Musím přiznat, že mě překvapilo, kolik tam bylo sněhu, jinak lopatu i řetězy (textilní Michelin Easy Grip) mám, bohužel zůstaly doma. V krkonoších kam jezdím častěji, tolik sněhu není. Jinak zimáky dobrý, zahrabal jsem se vlastní chybou, kdybych nezastavil v tak hlubokém sněhu na okraji příkopu, tak se to nestalo...

Vloženo (editace)

Dobry, taky mam SnowSporty v R16 na snehu sem zatim moc nevyzkousel, a kdyz tak zatim dobry, ale na mokru znorvna moc nesedi, ESP ma leckdy dost prace..

Editováno: , autor: JasteR
Vloženo

SnowSporty jsem měl v 15kách, byl jsem s nimi spokojen....

ted mám 16ky Pirrelli SottoZero, jsou ještě lepší, aspoň na mokru....na sněhu jsem to zatím nevyzkoušel...

Vloženo

Obdivuju vas jak nekdo muze napsat tak dojemny pribeh :) Ja jen co napadne ten bily nesmysl zacinam ku...vat, jelikoz na tom jezdim po Beskydech 4 mesicev kuse, a abych dobrovolne jel bo takove zaprdakovane ceste to uz musi mit fakt nekdo naturu .)ani kdybych mel pneumatiky s hroty tak nikam nejedu, uz sem parkrat zapadl, zepredu, zezadu, zboku, a nejvice me sere ta zima kdyz se musi cekat kdyz nejaky dobrodinec prijede s nejakym traktorem me vytahnout .)

Snehu nazdar.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...