Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím všechny. Nevím, jestli jsem tu vůbec správně s mojí otázkou. Dnes jsem byl na STK a vyrazyli mě za nečitelný typ motoru (AGR) z důvodů koroze. Mají na to vůbec právo? Vždyť motor je náhradní díl. Na minulé STK to nikoho nezajímalo, že to je zrezlé a není tam vidět to AGR. Má s tím někdo zkušenost?

Editováno: , autor: ury2
Vloženo

.. nejde jim o vlatní číslo motoru, tedy pokud není zapsáno v techničáku a to se dá nechat vymazat, ale typ motoru musí být.

Je to pochopitelné, aby nebylo možné dát do 1,4 octy s malejma brzdama třebas motor 1,8 TSI :feve:

T.

Vloženo

Ano,mají na to právo.Nečitelný typ motoru je závada.Musíš absolvovat označení motoru náhradním způsobem.Pokud není proveden výmaz výrobního čísla je také nečitelné to opět závada.U čísla tomu lze předejít požádáním o výmaz na registr mot.vozidel.

Ještě se vrátím k úřednímu označení typu.Není to tak jednoduché absolvovat.Je několik možností

1)pokud je alespoň část čitelná,STK napíše za poplatek evidenčka (u nás 150,-) protokol,s tím na registr mot. vozidel.kde přidělí typ(poplatek nevím)opět na STK kde typ vyznačí(opět 150,-) a potom už provedení běžné kontroly.

2)Pokud STK rozhodne,že je nečitelné úplně(evidenč. 150.-)je to horší,postupuje se na základě dobrozdání automobilky(Škoda údajně 3500,-)další postup stejný jako v bodě 1.

STOJÍ ZA TO,ZKUSIT DOBROZDÁNÍ OD DEALERA ŠKODA,u nás to akceptují a je to levnější.

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/64787A5D-9...EA/0/idenvo.pdf

Vloženo

U staré O1, mě při evidenční kontrole na STK, když jsem přihlašoval auto, taky řekl, že je nečitelný typ motoru. Dojel jsem za technikem na úřad, a po domluvě mi napsal do velkého techničáku "typ motoru částečně vyrezlý a nečitelný" , taky jsem mluvili o postupu náhradní ražby (nějaké specifické znaky), ale prý zbytečně složité a komplikované. Na STK byl spokojen a dál už se nazajímal, vlasně už se nikdo nikdy ani an jiné STK na nic neptali.

Dělal už jsem takhle dvě auta a vždy byla na úřadě bezvadná domluva.

Takže bych to zkusil touto cestou.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...