Přejít na obsah

STK typ motoru


ury2

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny. Nevím, jestli jsem tu vůbec správně s mojí otázkou. Dnes jsem byl na STK a vyrazyli mě za nečitelný typ motoru (AGR) z důvodů koroze. Mají na to vůbec právo? Vždyť motor je náhradní díl. Na minulé STK to nikoho nezajímalo, že to je zrezlé a není tam vidět to AGR. Má s tím někdo zkušenost?

Editováno: , autor: ury2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano,mají na to právo.Nečitelný typ motoru je závada.Musíš absolvovat označení motoru náhradním způsobem.Pokud není proveden výmaz výrobního čísla je také nečitelné to opět závada.U čísla tomu lze předejít požádáním o výmaz na registr mot.vozidel.

Ještě se vrátím k úřednímu označení typu.Není to tak jednoduché absolvovat.Je několik možností

1)pokud je alespoň část čitelná,STK napíše za poplatek evidenčka (u nás 150,-) protokol,s tím na registr mot. vozidel.kde přidělí typ(poplatek nevím)opět na STK kde typ vyznačí(opět 150,-) a potom už provedení běžné kontroly.

2)Pokud STK rozhodne,že je nečitelné úplně(evidenč. 150.-)je to horší,postupuje se na základě dobrozdání automobilky(Škoda údajně 3500,-)další postup stejný jako v bodě 1.

STOJÍ ZA TO,ZKUSIT DOBROZDÁNÍ OD DEALERA ŠKODA,u nás to akceptují a je to levnější.

http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/64787A5D-9...EA/0/idenvo.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U staré O1, mě při evidenční kontrole na STK, když jsem přihlašoval auto, taky řekl, že je nečitelný typ motoru. Dojel jsem za technikem na úřad, a po domluvě mi napsal do velkého techničáku "typ motoru částečně vyrezlý a nečitelný" , taky jsem mluvili o postupu náhradní ražby (nějaké specifické znaky), ale prý zbytečně složité a komplikované. Na STK byl spokojen a dál už se nazajímal, vlasně už se nikdo nikdy ani an jiné STK na nic neptali.

Dělal už jsem takhle dvě auta a vždy byla na úřadě bezvadná domluva.

Takže bych to zkusil touto cestou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...