Přejít na obsah

Servisy Mercedes-Benz v ČR


karlos3

Doporučené příspěvky

Je to sice o servisu MB,ale celkem to stojí za to to jsem dát..jen pro takovou představu,že ani servisy takové přestiž.značky jako MB nejsou u nás v ČR bůhví co..ba právě naopak..

Dnes jsem po delší době potkal známého z branže co má MB třídy E-320CDI 4M v plné výbavě Avantgarde...Auto kupoval nové v Praze před cca 18.měsíci....do 100.000km tam k nim i jezdil normálně na servisní prohlídky apod.které i samozřejmě platil v plné výši.Ted ale před koncem roku(19.12.) jel z manželkou a dětmi na vánoce a nový rok k jejím rodičům do Německa....tam po dvou dnech když se bavil s tchánem mu řiká že musí hned po návratu na servis.prohlíku že to bude mít kilometrově jen tak tak...tchán jelikož je prý velkým fanouškem MB a vlastní i on MB(novou řadu C) ho tam přemluvil at si zajede 10min.od nich do MB-servisu že tam má dobré zkušenosti atd. ....tak vzal tchána a frčel tam bez objednání...Když tam přijel,tak bez debat ho hned technik vzal a už se mu dostavilo první překvapení když po sepsání zakázky je zavedl do prosklené čekárny kde bylo vidět do servisu...ta čekárna prý spíš připomínala nějakej VIP salónek(byli tam prý 4x kožené sedačky,plazma,5x počítačů,kávovar,vedle něj na výběr nespočet cukrovinek atd.)....Po 45min.civění tam na TV a do toho servisu na své auto jak mu dva maníci v pláštích běhaj kolem auta za nim přišel technik se ho zeptat jestli má ještě čas že mu auto umyjou......Po další půl hodce přišel že je hotovo a že můžou jít k němu ke stolu uzavřít zakázku..........Tam mu klasicky začal vyprávět..Máte vyměněj olej,filtry,měnily mu ještě př.destičky,kontrola toho a tamtoho apod. ..když to dopovídal,tak se zvedl že s nim musí udělat povinnou zkušeb.jízdu(na co taky odsud nebyl zvyklej)...no sedl s technikem do auta kterej řidil a udělal tam s nim 10min.zkušebku....když se vratily k servisu,tak ho čekala ta největší pecka...Čekal že půjdou k pokladně kde to zacvaká a ono hovno..technik mu před servisem podal ruku,popřal štastné km a chtěl jít pryč..v tom ho ten můj známej zastavil a řiká že jako ještě neplatil,tak kde je pokladna a na to mu ten technik odpověděl že nemá co platit že jeho model auta spadá už od roku 2007 do nějaké plné-EuroGarance,tudíš jako tu dnes má v reklamě MB 6let nebo 120.000km servis zdarma,tak to u jeho modelu platilo už když si auto kupoval a tady u nás v ČR mu o tom nikdo neřekl ani Ň...Tam mu ten technik vysvětlil že u takto lepších modelů se to vstahuje už dlouho a že je divný že mu tady o tom nikdo nic neřekl a že ať jim dá kontakt na mateřský servis tady u nás a že to odešlou přímo do MB a že ty už si to s nima vyříděj.....prý už tam u nich takto byl nějakej Francouz a tomu doma ve Francii udělal servis MB to samé z jeho S-třídou co tady tomu mému známému.....

Hned po novém roce se tomu mému známému ozval nějakej šéf z ředitelství MB-ČR že jeho záležitost už řešej a že o výsledku jak to budou kompenzovat ho budou ještě informovat.....potkal jsem ho dnes což už je měsíc po tom co mu volal a prý se mu od té doby ještě nikdo neozval...řikal že ještě chvilku počká a když se mu nikdo neozve,tak tam vlítne a udělá kravál.

Vůbec nechápu jak si to tady ten servis může vůbec dovolit a kór u takového auta....místo aby takovému zákazníkovi lezl ten autosalon/servis do zadku..kor v téhle době,tak ho prakticky ještě okrade a podle mě o dost...takové jedna servis.prohlídka u MB nebude za 5 nebo 7000kč,ale tak za min.jednou tolik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm karlos zaujímavý príbeh, kedy budú také servisy aj u nás :help: ja som prednedávnom pozeral MB dodávky neviem asi Vito a tam bola tiež 120.000km hradí všetky náplne MB aj úkony na aute. Ale či to aj naozaj tak robia to neviem. Ale ako ho tí v ČR takto oklamali tak to už je fakt sila !!! :kuk:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to hádam ani nemôže byť pravda :help: . ja som kupoval medveďa v roku 2003 a ako píšeš nižšie do 160tis. km servis úplne zdarma, dokonca v dvoj ročnej garancii vymenené guláky,pr. tlmiče,pr. svetlá atď atď..

vlani kupoval známi nového Sprintera(môj služobák) za 1,7mil. SK a dokonca bola akcia- za príplatok 66666 SK sa bezplatný servis natiahol na 666666km ;) . kluci sa možno na začiatku sekli a keď zistili,že to tvoj známi bez reptania platí tak už radšej zostali ticho. môj názor je, že mu ponúknu 2r. bezplatný servis...

ja navštevujem pravidelne MB servis už 6 rokov a som max spokojný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musí to být uvedené někde ve smlouvě. Jenže ty asi nikdo moc nečte.

Když se člověk těší na auto tak ho papíry moc nezajímají....

Jinak ten bezplatný servis MB opravdu nabízí.

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To proč to někde nevyčetl v manuálech k autu apod.jsem se ho hned taky zeptal jako první,ale to prý tam nikde neni napsaný,v tom Německu mu řekl ten technik že na PLNOU-EURO-GARANCI se servisem vystavuje extra-knížka při první servis.prohlídce a hlavně mu to měl oznámit salón při přebírání vozu.....Jediné prý to jde zjistit z kódů co jsou na výrob.štítcích,ale kdo by se v tom vyznal u MB že...jedině tak servis,ale ten mu to právě zatajil/neoznámil...proto jak blbec pomalu 100.000km za vše platil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo a v tom Německu mu to ještě ukazoval ten technik pak v PC,protože mu teda pak bylo divní,proč tam po něm nikdo nic nechtěl(jako papíry o servisu apod.)...Prý tam dle VIN najel do nějaké MB-aplikace a tam mu to ukázalo v překladu pod jeho VIN EUROGARANCE - STAV:PLNĚ HRAZENO ....

Ono to bude mít ještě určitě nějakou dohru asi u více lidí protože tenhle můj známej jezdí na svůj živnosták pro jednu agenturu zajištující dopravu a ochranu pro známé lidi a to nejen u nás v ČR a volal tam kolegovi kterej má taky MB 2ks-(Ečko a Viano) a když mu to vyprávěl,tak ten prej taky jen zíral.....on si taky myslel že to platí až od ted co to MB dalo všude na reklamní plochy a on prý taky ty auta má tak max.dvouletý a vše v servisech platí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...