Přejít na obsah

GPS ve vozidle?


Milan

Doporučené příspěvky

Pánové,

s rozmachem moderní doby přibývá spousta různých "vychytávek", včetně těch o které běžný řidič firemního auta nestojí... Jedním z nich je i případné vybavení některých aut elektronickou knihou jízd pracujících na bázi GPS. Zajímalo by mě, zda se dá tento "společník" ve vozidle nepříliš složitě odhalit a také to, zda anténa tohoto zařízení musí "vidět" na oblohu (podobně jako u satelitních navigací...). Případně, do kterých míst vozidla se tohle zařízení nejčastěji montuje (u běžných vozidel, např. Octavie, Fabie apod).

Díky za odpovědi :-) Ptákoviny sem nepište.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou anténou je to myslím jak u navi, nesmí být ničím zastíněná, např. pod palubovkou. Táta má teď ve služebním pasatu nově GPS dodělné a anténku má přilepenou na palubní desce u A sloupku u spolujezdce. Ještě jsem viděl anténku přilepenou na čelním skle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GPS máme namontované ve všech autech a je to pěknej "bonzák" Všechno je tam krásně vidět...jakou rychlosti jedeš a přesně kde se zrovna nacházíš.Poznáš to tak že vevnitř většínou u volantu je umístěná krabička 5cm na 3cm která na Tebe celou cestu bliká jako vánoční stromeček.Na čelním skle vpravo nahoře je umístěná anténa kulatého tvaru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím že k vývoji i montáži GPS mám hodně blízko. ze skušeností alespoň autoalarmů není nutností aby gps anténa byla vidět. například u autoalarmů je dokonce podmínkou že anténa z bezpečnostních důvodů vidět být nesmí.

standartně alespoň u autoalarmů se anténa montuje pod palubku nebo pod plasty které nejsou zastíněny kovem. např já u fabie jí mám pod plastem A sloubku. spolehlivě u octavie 1 funguje pod palubkou na místě spolujezdce a u fabie pod palubkou kdekoliv. u feldy jsem měl anténu dokonce i pod platem v kufru a také funkce bez omezení.

standartní navigace a jejich antény jsem nezkoumal jak a kde spolehlivě běhají, většinou i z důvodů že jsou součástí celé navigace.

u sledovacích jednotek které se objeví na trhu co nevidět také funguje určité zastínění, aby bylo možno montáž provést i skrytě. po testování je funkce bez výrazných omezení

používáme gsm/gprs/gps moduly od firmy wavin. jen namátkově jsem zagooglil

http://openscotland.gov.uk/Publications/2007/03/08102144/3

http://www.supatrak.com/products.html

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u nás má pár zaměstnanců v autě CarControl. nikde žádná anténa. pouze přibylo jedno tlačítko jedno tlačítko na přepínání soukromé/ služební. Jednou jsem to pokoušel hledat a šel jsem po drátech od toho tlačítka. Bohužel kounčil v pinech v originál svorkovnici. Zbytek jsem prostě nenašel. Leda rozebrat celou palubku a hledat divnou věc :-) Jinak bonzák naNtou :D. Naštěstí se to používá jen jako evidence soukromých kilometrů. I když už jsem ta to udělal jednoho idiota, co to auto půjčoval manželce k podnikání. Odchod okamžitě na minutu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mi máme jen tlačítko, nechápu jak se může přehodit na soukromou na základě času. Co když se vrací ze služebky večer? Než to pořád editovat, ať si to ladí sami, nikdo se tu pro ušetřenou stovku nenechá vyrazit ( teda až na idioty co u toho mlaskaj a neváží si dobrý bydla)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdárek.Ja mám v sl.aute skoro rok GPS.Bol som osobne pri montáži a antény sú dve a lepili sa na vrch tachometra pod prístrojovku,i celá krabička GPS je hodená za budíky.GPS je napojená na CANBUS a odčítava všetky údaje t.j. km,spotrebu,rýchlosť a pod.Zatiaľ vraj neexistuje bezpečný spôsob ako to oklamať.Videl som aj to,čo vidí šéf na PC,keď sa napichne na vozidlo počas jazdy.Neskúšal by som nič. Jedná sa o OCTAVIU,skoro som zabudol. FERO.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...