Přejít na obsah

Zasekávání spojkového pedálu


Flowtec

Doporučené příspěvky

Zdravím. Občas se mi stane, že se mi nevrátí do původní polohy spojkový pedál. Když se tak stane, nejdou po vyšlápnutí řadit stupně. Spojkovej pedál musim nohou zespod vrátit do původní polohy a pak je už všechno v pořádku. Nevíte někdo, co s tím, případně jestli si můžu opravit sám? Díky za případné rady :-)

Editováno: , autor: Flowtec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Absolvoval jsem něco podobného ca před dvěma měsíci na OII 1.9TDI.

[V mém případě k tomu docházelo po delším zahřátí (hodinka na dálnici, bez řazení - tedy na 5) s tím, že pedál postupně měknul (spojka brala až těsně u podlahy; což se samozřejmě poznalo až při dalším řazení na sjezdu z dálnice) nebo se zaseknul úplně (jako ve Vašem případě). Obvykle bylo možné opakovaným prošlápnutím pedálu jej trochu dopumpovat, ale u zahřátého auta se zase po chvíli propadl].

Příčina v hydraulických převodnících (nevím, jak se tomu správně říká, prostě některý z pístků - u pedálu nebo u spojky). Servis (Klokočka) nejdřív jenom zkoušel dolévat brzdovku a sledoval (nechtěl hned měnit písty, když nevěděl, který z nich), nakonec pomohlo přetěsnění a odvzdušnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sam to neopravis, to by jsi musel byt opravdu profik. Spojka je hydraulicka, jsou tam 2 spojkove valce, jeden u pedalu a jeden u spojky. V jednom z nich to pravdepodobne spatne tesni a proto se pedal propadne. Me to dela Oktavka tak jednou za 3 mesice, pedal zustane na podlaze, vytahnu ho zpatky a jede to dal. Hlavne se to tezko diagnostikuje, kde to je spatne, pokud to nedela stale. Prodavaji se pretesnovaci sady, aby se to nemuselo kupovat cele, ale stejne to bude asi pekne neprijemna prace to menit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to asi bude špatně těsnit. Zjistil sem, že mi mizí brzdovka. Kouknul bych se na to sám, ale netroufnu si :-( Takže to radši svěřim servisu.

P.S. : Kdyby tu náhodou byl nějakej machr, nejlépe z Prahy, případně Ústeckého kraje, co by na to mrknul a případně spravil, může napsat zprávu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 2 roky později...

Asi už trochu pozdě, ale přesto napíšu, co s tím bylo :-) Byl prasklý spojkový váleček. Zpočátku jen málo, tak to neunikalo tolik a ve dvou servisech nic neviděli. Po nějaké době jsem už dolejval brzdovku cca každých 5km, tak jsem to tam odvezl znova a voalá, zmiňovaný váleček :-) Po výměně ok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mně to dělalo taky, hned po koupi auta....prostě se někdy zasekl spojkový pedál ve zmáčknuté poloze a musel jsem ho nohou zespodu vytlačit zpět....dost mně to štvalo, tak jsem vzal WD a nastříkal jsem tam na to táhlo, kde to jezdí a uz se mi to nikdy nestalo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...