Vloženo 10. Červen 2017 Sdílet Vloženo 10. Červen 2017 Ahoj, prisiel si na nieco? Mam ten isty problem a mam pocit, ze je to tesnenie pod hlavou... Odoslané z Redmi Note 4 pomocou Tapatalku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misyn117 Vloženo 3. Září 2017 Sdílet Vloženo 3. Září 2017 Pánové, taky mám velký problém s únikem chladicí kapaliny u 1,9 TDI 81 kw ASV, RV 2003. V květnu začala poblikávat kontrolka, a pokaždé když jsem dolil zhruba deci, po pár dnech byla hladina zase pod ryskou. Mechanik natlakoval chladící systém, celé auto suché, expanzka na boku trochu tekla, tak jsem koupil origo novou. Ovšem za pár týdnů to začalo odznova. Hladina třeba za týden (třeba 100 km) klesne 1-2 cm pod rysku (za studena), když odšroubuju víčko, odfoukne si a stoupne třeba o 3-5 cm. decku doleju a pořád se to opakuje. Systém nikde neteče, hadice jsou měkké, rozvody dělány před zhruba 20 tisíci km včetně vodní pumpy, auto nikdy nikdo nehonil za studena. Nikdy jsem to(alespoň dle kontrolky) neuvařil, teplota nikdy nejde nad 90 st. C, bez problému topí. Navíc kontrolka chladící kapaliny po noční stání občas ráno začne blikat, i když je hladina v pořádku. Chladič je v dolním rohu lehce orezlý, ale zatím neteče. Prosím poraďte, nechci zbytečně dělat hlavu, či vyměňovat díly. Děkuji za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sevy Vloženo 9. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2018 Zdravím, jsem tu nový. Mám dotaz. Před měsícem jsem koupil Octavii 1, 1.9 tdi 81kw combi z Rakouska, 183000 km. Měsíc pozoruji, že se mi ztrácí chladící kapalina, že začátku rychle, hlavně když auto stalo, a teď po 400km m jsem doleva cca litr kapaliny. Auto bylo v servisu a nic neobjevili, žádný viditelný únik. Mám takové neblahé tušení, že by to mohlo být těsnění pod hlavou, nebo i hlava. Ale olej je nový, pod víčkem se nic netvoří a ani mi to nedýmí. Někdo s podobným problémem? Poraďte prosím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiko01 Vloženo 10. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2018 pořádně to prožeň a pak se podívej pod expanzku na nosník, jestli na něm bude kapalina, bude muset hlava dole, bude podfouklé těsněné (nejspíš mezi 2-3,.3-4 válcem) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sven84 Vloženo 31. leden 2019 Sdílet Vloženo 31. leden 2019 Zdravim potreboval bych poradit. Mam Octavii I 1.9 TDI 81kw. Jedna se o to ze se tlakuje v hadicich voda ale voda nemizi a termostat nepusti. Jinak kdyz jedu tak topí ale kdyz spomalim tak zase netopi. A to i kdyz vyndam termostat dela to same a s termostatu je porad hadice studena a jedna i do topeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomat1 Vloženo 31. leden 2019 Sdílet Vloženo 31. leden 2019 Vodní pumpa? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sven84 Vloženo 2. Únor 2019 Sdílet Vloženo 2. Únor 2019 Tu jsem menil a i rozvody jsou nove. Ale nekolik lidi mi rikalo ze tesneni a nebo praskla hlava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PitBull Vloženo 24. Březen 2021 Sdílet Vloženo 24. Březen 2021 Ahoj, obnovím toto téma. Mám úplně stejný problém. Voda přes noc zmizí (v nádobce je na dně, čidlo je na suchu). Po nastartování a ujetí pár km se voda vrátí mezi rysky. Přesto je někde únik, protože čas od času dolévám... Nějaké tipy, kde by mohl být problém? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Tomáš Vloženo včera v 05:28 Sdílet Vloženo včera v 05:28 (editace) Zdravím už nějaký ten týden se mi ztrácí voda v aute. V motoru jsem žádnou emulzi nenašel a ani vodu. Ve spalovacím prostoru to taky není motor není nijak mokrý. Jediné co našel jsem mokry koberec u spolujezdce. Nefunguje mi termostat hadice od nej je vždy jako jediná studená. Rozdělával jsem část palubovky abych se dostal k topení jestli to neteče a nic tam nebylo. Ve spodu auta byl špunt který když jsem oddělal tak vyteklo tak 2l vody nevíte někdo kudy to teče ? Vodu musím dolévat každý den. Je tam nová expanzní nádobka (už nevařím jenom to hlásí že není voda) ale už je v ní usazenina. dekuju IMG_3586.mov Editováno: včera v 05:42, autor: Patrik Tomáš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeteranChild Vloženo před 23 hodinami Sdílet Vloženo před 23 hodinami @Patrik Tomáš Ahoj, příspěvek jsem přesunul do existujícího tématu o této problematice. Název tématu "Pomoc" taky nebyl nejšťastnější. Pokud se chladící kapalina dostává přes topení do interiéru, bude to tenhle problém: Ale pokud se v expanzní nádobce objevují usazeniny, viděl bych to ještě na další nesouvisející problém. Buď nějaká špatná/nekvalitní degradující chladící kapalina nebo třeba těsnění pod hlavou. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.