Přejít na obsah

Výlet Praha-Kyjev


Doporučené příspěvky

Kdo jste tu ještě nebyl, tak mi slibte, že o tom budete přemýšlet ;) A kdo tu byl, toho asi nemusím moc přesvědčovat... :)

Zapomněl jsem na jednu podstatnou věc - myslím to tak, že by bylo fajn tu uvítat větší partu lidí ;) Něco jako sraz :)

Způsoby cesty:

1) Autem - Praha-(Krakow-Lvov)-Kyjev, 1 cesta cca 1300km/17-20hodin, zpáteční cena přibližně 210-240eur/auto.

2) Vlakem - Praha-Kyjev, 1 cesta cca 26 hodin, zpáteční cena přibližně 3600Kč

3) Vlak Praha-Katovicze, letadlo Katovicze-Kyjev, 1 cesta cca 1 den (10hodin), zpáteční cena přibližně 3500-4000 kč

4) Letadlo Praha-Kyjev, 1 cesta 1,5 hodiny, zpáteční cena 7000-10000kč

5) Autobusem Praha-Kyjev, 1 cesta cca 28hodin, zpáteční cena cca 3000Kč

Ubytování:

Od 300kč za byt na noc, nebo stany. Zajistím podle požadavků.

Termín: nechám to na vás, ideální je vyčlenit si na to alespoň 5 dní (2 dny cesty, 3 dny tady)

Víza ani podobný kraviny nepotřebujete, pouze pas (díky tequii,přišlo mi to samozřejmostí). Cokoliv potřebujete k pěti dnům života koupíte tady.

Co stojí za to?

Prohlídka města, návštěva diskoték, šašlik v přírodě, káry za miliony zaparkované nebo projíždějící na každém chodníku a pro svobodný osoby mužskýho pohlaví fantastickej výhled na jedny z nejhezčích holek v evropě

Co je možné domluvit?

Setkání s členy skoda-club.org.ua a prakticky cokoliv

Proč jet?

Protože na západ jezdí každej ňouma, a protože Kyjev je amerika východu. Na tohle nezapomenete a budete chtít přijet znova!

Zabaví se tu každý. Od milovníků památek, přes milovníky přírody (Kyjev je město s největším poměrem zeleně a betonu - ve prospěch zeleně samozřejmě) až po milovníky vodky, která je tu extrémně levná a extrémně dobrá (reference u miry).

Docela dobře zpracované weby http://kiev.cz a http://kyjev.com

Editováno: , autor: mole.first
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to nejen vypadá dobře, to bude i dobré ;) mira něco říkal o červenci, ale teď si nejsem úplně jistej termínem. on se určtiě ozve, tak chvilku vydrž a dozvíš se to ;) ubytování bychom řešili tak 14 dní předtím, žije tady asi 4 miliony lidí, takže byty nebo apartmány budou, neboj ;):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Romariooo: tady jsou různý druhy styku :D ale vízovej je až po 90 dnech (během půl roku) co jsi tady. repsektive ani oni sami nevědí jak to je. včera mi uběhlo 90 dní v tomhle roce, takže jsem byl žádat o vízum. prej ho budu potřebovat až po 180 dnech během 1 roku.... pak jim něco svěř.

ale za to, že sem můžete na 90 dní bez víza ručím hlavou

TomasB: manželce se tu taky bude líbit, ta moje je z toho unešená (viz tequii)

Jo a ten termín - nemělo by to být mezi 17.7.-2.8., to mám dovču

Editováno: , autor: mole.first
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no já bych to viděl tak nějak v půlce července jelikož chcete mít Mole 1.8 už zase sraz víš.....hm?ale Lukyn by nějak jel s náma na té mašině?nebo by tam nějak pak dorazil sám??

já budu mít kluci doma asi rozvod z toho :help: a když se jí ptám ať jede tak se jí nechce...

Editováno: , autor: mira
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takže vše stihnout do toho 20.7....být do 20.7. v čechách ju?to se moc na mašině neprojede..bude pořád čekat:-)jinak teda já bych viděl termín...5.7...neděle vyjet z čr...a zpátky se vrátit do čr 10-11....?nebo 10.7 vyjet a návrat 15-16.....

Editováno: , autor: mira
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno vidiš, takhle jsem o tom nepřemýšlel. A je pravda, že za volantem se můžete střídat, ale on to na mašině musí udýchat celý sám... Ještě to s ním proberu,protože kdyby jel 17-19 hodin na mašině, tak by celý tři dny chodil fakt divně... :D

Jinak, z mého pohledu by byl určitě lepší ten druhý návrh, tj. kdybyste 10.7.vyjeli z Čech a 15.-16.z Ukrajiny. A to ze dvou důvodů - 11.-12. je víkend,takže se nebudu muset zabývat pracovníma věcma, po víkendu budu muset do práce vždycky aspoň na chvilku zajít. Ale zase bych se k Vám mohl přidat cestou do Čech, kdyby se jelo toho 16.7. a neměl bych tu šéfa. Ta cesta je sice dlouhá, ale mám ji rád :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jsem zapomněl jednu věc - vy kdo budete řídit, tak si nechte udělat mezinárodní řidičák. Sice by tu měli akceptovat ten evropský, ale nezkoušel jsem to. Ten mezinárodní vám na úřadě udělaj na počkání za 50Kč a na nic se neptaj (pouze kam jedete, jsou dva druhy, tenhle je na 3 roky). Potřebujete k tomu pasovou fotku. Takže pro sichr je to lepší, ale jak říkám, akceptovat by měli i ten náš.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě Lucky_WRC, tequii a bedlickaa, ale ty by se k vám přifařili do aut. Zpátky bych se možná svezl i já. Romariooo zrovna slaví narozeniny (jak mi dnes připomněl mira), takže s ním se počítat nedá.

No, jinak co se týká bezpečnosti - i když se to tu líčí jako wild wild east, tak je to naprostá kravina. Nikdy, opakuji, nikdy se mi tu nestalo nic zlého. Neokradli mě, nepřepadli, ani neznásilnili :D Pokud budete mít nehodu nebo nepříjemnost, dám ruku do ohně za to, že vám kdokoliv ochotně pomůže. Ukrajinci jsou velice pohostinní a příjemní lidé, zvlášť ty na vesnicích. Kdyby viděli, že to potřebujete, klidně vás nechají přespat u sebe doma a budou vás hostit tak dlouho, jak bude potřeba. Skoro se mi až zdá, že Čechy jsou nebezpečnější. Má to jeden prozaický důvod - ta verbež, která tu byla, odtáhla drancovat západ, takže tady už skoro není. A ty co tu zůstali se většinou podřídili mafii, která má ale naprosto jiný cíle než obírání cizinců ;) Takže, jediný nebezpečí, který by vám mohlo hrozit je, kdybyste zapadli v noci do nějaký putyky mimo centrum nějakého města a snažili se záměrně dráždit bandu opilých ukrajinců. Pak bůh s váma. Ale rozumný člověk tohle nikdy neudělá ;) Co se týká ať cesty samotné, nebo měst která jsem navštívil (Kyjev, Lvov, Dněpropetrovsk, Žitomyr...), je pravděpodobnost, že se vám něco stane minimálně 3x menší než v Praze.

Na cestě vás může potkat jediná nepříjemnost, a tou je místní milice, neboli policie. Žijou z úplatků. Tzn. že vás velice ochotně zastaví a vymyslí si nějaký přestupek. Pravděpodobně se vám to aspoň jednomu z vozů stane cestou sem, ale pro pokračování v cestě vám bude stačit tak 100 hriven, což je asi 250kč. Stačí, když nebudete lítat jak dobytci, a s trochou štěstí dojedete bez pokuty, což se mi už taky podařilo. Víc informací jak s nima jednat vám dám před cestou, spolu s mým telefonním číslem, kam byste mi zavolali a já bych to s nima vyřídil. Když jsme u těch peněz - nedoporučuju si vyměňovat prachy hned na hranicích, tam vás oškubou. Doporučuju si je vyměnit kousek dál, nejlépe ve Lvově (cca 40km od hranic), v kamených směnárnách, nebo bankách. Před cestou vám napíšu kurz, abyste věděli co a jak. Jinak, pro ty případné úplatky je sebou vhodné vozit menší bankovky (ideální je tak jedno dvě tři pěti eura nebo ještě lépe pár dolarovek). Ale jak říkám, nemusíte se bát nějakých razantních částek, však oni si nakradou dost i bez vás ;) Tohle zastavování aut je spíš takovej jejich koníček, navíc si s váma jako s cizincema budou chtít hlavně pokecat :) Větišna z místních policajtů se ze začátku tváří důležitě, ale když jim dáte najevo, že jejich práci respektujete, budou k vám velice milí. To mám vyzkoušené.

Další otázky? :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...