Publikováno Květen 21, 200916 r Nazdar, viete mi poradit aku udrzbu potrebuje mechanicka klimatizacia? Po kolko km, alebo roky? Ci ju treba nejak doplnat, desinfikovat? a co by som mal sledovat? RV 2005, najazdenych 50000km vdaka
Květen 21, 200916 r trochu hladaj a nájdeš, je to tu toho o údržbe klími dosť. O pár riadkov nižšie pod tvojim príspevkom je téma o zápachu z kúrenia a klími, to si dobre prečítaj. Navrhujem uzatvoriť tento príspevok.
Květen 21, 200916 r žádná pravidelná údržba se nedělá. Pokud to chladí, tak se nic doplňovat nemusí. Pokud to smrdí, tak to chce vydezinfikovat.
Květen 21, 200916 r a koukal do vyvěšeného tématu, než jsi tu založil nový téma??? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=31669
Květen 21, 200916 r Autor žádná pravidelná údržba se nedělá. Pokud to chladí, tak se nic doplňovat nemusí. Pokud to smrdí, tak to chce vydezinfikovat. Dakujem, toto som chcel vediet.
Květen 21, 200916 r Autor a koukal do vyvěšeného tématu, než jsi tu založil nový téma???http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=31669 Dakujem, pozriem sa tam. Ja nie som skuseny uzivatel, nemam cas a nechcelo sa mi hladat. Chcel som odpoved na konkretnu otazku, nic viac. Ak vas moje "nove tema" obtazuje, tak ho vymazte, uz som dostal odpoved....
Květen 21, 200916 r nechci to tam zasirat zbytecnymi hlaskami nejak se mi zda ze uz to nechladi jako za mlada, muze to byt uz starou kapalinou ? kdyz vymenite kapalinu zlepsi se chlazeni ?
Květen 21, 200916 r Dezinfekcia klimy sa riesi tu: http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=35332
Květen 21, 200916 r nechci to tam zasirat zbytecnymi hlaskami nejak se mi zda ze uz to nechladi jako za mlada, muze to byt uz starou kapalinou ? kdyz vymenite kapalinu zlepsi se chlazeni ? stáří chladiva na to nemá vliv, je ale možné, že ti někudy postupně ubývá a pak to samozřejmě chladí míň - takže nová náplň rozhodně pomůže. Problém, ale může být i někde jinde. Utahaný klimakomresor, čidla, ŘJ, serva......
Květen 21, 200916 r Nemôžem súhlasiť, vek chladiva má vplyv na chladiacu účinnosť. Chladivo po cca 5 rokoch aj keď neunikne tak sa znižuje jeho účinnosť. Treba vymeniť spolu s dehydrátorom. Ja mám cca po 1 minute a vonkajšej teplote 25C, ventilátor na 2 stupeň teplotu 8C vo výduchoch nad rádiom. Tak by to malo byť.
Květen 21, 200916 r tak s tím zase nesouhlasím já, pokud se do systému nedostane vzduch (otevření systému na delší dobu a opětovné naplnění bez výměny odvlhčovače), není důvod k tak podstatné degradaci chladiva a potažmo výměny odvlhčovače. Pokud je v háji odvlhčovač, projevuje se to zamrzáním expanzního ventilu - klima přestává fungovat. Doma v ledničce přeci také neměníš náplň. Po pěti letech je spíše pravděpodobné, že náplň již není kompletní, čímž dochází ke snižování účinnosti. Chladivo trochu uniká prakticky vždy.
Květen 22, 200916 r Chtel bych se zeptat, zda je normalni tento projev po spusteni klimatizace. Jsou citit zvysene vibrace z motoru, ackoliv klimatizace chladi dobre. Zda se mi, ze klimatizace i vice zatezuje motor nez kdyz bylo auto nove. Zatim jsem zadnou udrzbu po 2 letech neprovadel.
Květen 22, 200916 r klima určitě zatěžuje motor, jestli poznáš rozdíl v průběhu dvou let, tak jsi dobrý , ...stáří ložisek, řemene...atd atd chladivo rozhodně nemění vlastnosti v průběhu času, u toho dehydrátoru to je jiné- je to vlastně filtr na bázi molekulovýho síta, jímá vlhkost- tu obsahuje každý materiál a záleží jak se z čeho uvolňuje(u rozvodů taflonovými hadicemi interval max. 3roky) a jak je klima často plní atd, v podstatě když je klima dobře udělaná z fabriky a nezasahuje se do ní ntak vydží klidně 10 let, jiné to je při častých-nebo dlouhotrvajících demontáží dílů klimy (havárka, opravy úniky)
Květen 25, 200916 r Jak se pozná že vibruje klimakompresor? Nebo co jiného (větrák to není) může vibrovat? Vibruje to jak při zaplé klimě tak i mírném přidání plynu (i když né tolik)...tj. změně otáček z volnoběhu 680ot na ccca 800, pak už zase nic...
Červen 9, 200916 r Klima by se měla správně dělat po dvou letech.Vypustit vyvákulovat promazat a zase naplnit a správně aji vydenzifikovat proti zapachu.
Červen 11, 200916 r Klima by se měla správně dělat po dvou letech.Vypustit vyvákulovat promazat a zase naplnit a správně aji vydenzifikovat proti zapachu. o toto jsi vyčetl kde?
Červen 11, 200916 r http://www.dusekauto.cz Plnění-čištění klimatizací Upraveno Červen 11, 200916 r od RadekN70
Září 1, 200916 r Mám fábii a začala mi zapáchat ventilační systém. Potřeboval bych poradit jakým směrem vedou středový průduchy ventilace.Nedaří se mi tam dostal hadičku na nastříkání desinfenkce.Děkuji za radu. Upraveno Září 2, 200916 r od tommich
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.